Przycisk MONO po lifcie znika,bynajmniej u mnie,a do tego klima 3-strefowa.W poprzedniej przed FL,klima rowniez byla 3-strefowa i przycisk MONO byl
Przycisk MONO po lifcie znika,bynajmniej u mnie,a do tego klima 3-strefowa.W poprzedniej przed FL,klima rowniez byla 3-strefowa i przycisk MONO byl
oops2k ależ ja to wszystko rozumiem.
No to sie ciesze - bedzie dla potomnych![]()
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem problem,ale ja jeśli oczekuję w zimie temperatury niższej niż podana min. tj.16 st.ustawiam regulator temperatury na maxa w lewo-wówczas wyświetlacz pokazuje "LO" i załącza się sprężarka zaś wiatrak wieje zimnym bo tego wymaga ta funkcja(maksymalnie szybkie chłodzenie).. Następnie w takiej pozycji przyciskiem * wyłączam klimę (gaśnie AUTO) i w ten sposób zapewniam dopływ powietrza z temp. zewnętrzną. Oczywiście siła nadmuchu to rola +/-.Podobnie czynię latem jeśli chcę dać odpocząć sprężarce. Pozdrawiam.
Witam
Chciałbym zapytać czy w wersji po Fl da się załączyć funkcje full auto? Niby na wyświetlaczu jest ale jak do tej pory nie udało mi sie jej podświetlić(tylko auto). Tak jak pisał kolega wcześniej przycisk MONO zastąpiono OFF ale akurat przez przypadek doszedłem do tego, że mono da sie włączyć poprzez dłuższe przytrzymanie przycisku AUTO i wtedy oba wyświetlacze podporządkowują sie przyciskom regulacji i pokrętłu od kierowcy. i Jeszcze pytanie czy istnieje instrukcja do wersji po FL? Ja znalazłem kilka ale wszystkie takie same opisujące wersie wcześniejsze i tam opisane funkcje stosują się do pierwszego modułu klimatyzacji
Instrukcje 159 (po lewej wybierz rok): http://aftersales.fiat.com/ELUM/main...giaID=&annoID=
Nie da sie - opcja "full auto" w nowych modelach zostala zastapiona przez samo "auto". W momencie jak nacisniesz przycisk auto zapala sie znaczek na wyswietlaczu i jak teraz dotkniesz np przycisk od sprezarki klimy, znika kontrolka auto ale nawiewy pracuja dalej w trybie automatycznym.
przy mrozie na zewnątrz, sprężarka nie załączy się, pomimo tego, że klawisz jest podświetlony...
??? No to jakim cudem szyby szybciej odparowywuja jesli przycisk jest wcisniety, a jak nie - to wolniej?
Ostatnio edytowane przez oops2k ; 20-01-2012 o 19:43