Ja jak mówie zawsze używałem troche sily i pierścienie wskakiwały.
Nic na pewno nei mam zeszlifowane.
Ja jak mówie zawsze używałem troche sily i pierścienie wskakiwały.
Nic na pewno nei mam zeszlifowane.
147 powodów do zadowolenia
Źle się wyraziłem... nie mówię że masz zeszlifowane tylko chodziło mi o rant felgi który jest "pochyły" przygotowany jakby pod pierścień. Nieważne teraz
Dzięki temu że wzbudziliście we mnie wątpliwości odkręciłem koła jeszcze raz i odkryłem swoje kretyńskie niedopatrzenia.
Wstyd mi się aż przyznawać...Alfaholicy ratują życie
Pierwsze to takie że nie przyszło mi do głowy że szerokość pierścienia może nie pasować. Widocznie mam niestandardową felgę bo miejsce przygotowane na pierścień było węższe. Opędzlowałem kołnierz na szlifierce delikatnie przez co zeszło mm mniej i felga ładnie weszła do samej piasty. Sam pierścień w felgę i na piastę wszedł nadal ciasno i spoko spełni swoje zadanie bez kołnierza.
Drugie niedopatrzenie...to tak jakby...niedomyślenie... nie wpadłem na to że kupienie nagle dłuższych szpilek też może przeszkadzać.
Dokręcałem koło i rękami widziałem że nie ma już luzu. Ok skrócę...szpilki mogły być niedokręcone do końca gdyż stare były krótsze i gwint był totalnie zardzewiały i zarzucony osadami, solą itd. Bez felgi nie dawałem rady wkręcić kluczem szpilki do końca. Traktowanie WD pomogło i lekko rękami się wkręcały i wykręcały zabierając za sobą mnóstwo rdzawego szlamu.
Uważam że problem jest rozwiązany.
Brakuje mi słów podziękowań dla was za pomoc...trywialna rzecz przysporzyła mi sporo kłopotu i pomogliście mi ją skutecznie rozwiązać.
Morał z tego taki, że trzeba uważać jak coś się robi![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Najprostsza rzecz jak wymiana kół może się okazać problematyczna... dla niektórych
Pozdro
Dobrze, że wszystko się skończyło dobrzeSwoją drogą ekstra pasują felgi do auta
![]()
DziękujęZdjęcie robione przysłowiową mikrofalówką... mam nadzieję że na dniach ogarnę małą sesję.
Macie jakieś "patenty" na dokręcanie śrub bez rysowania gniazd? owinąłem dwa klucze taśmą izolacyjną i niestety lekko ocierało i rysowało...ale to tak nawiasem![]()
Klucz z okrągłą główką, nie taki od kół ale np fajkowy z małymi ściankami ...
Ja dokręcam nasadką z zestawu zawsze
147 powodów do zadowolenia
muszę sobie dokupić odpowiedni bo moje mają ekhm...wielki łeb
Przyznam szczerze, że nie miałem wcześniej 17. Jedzie się ekstra jeśli chodzi o przyczepnośćTylko czy to normalne że czasami na mniej równej drodze tak jakby delikaaatnie rzuca na boki? może to przez szerokość opony...też takiej wcześniej nie miałem
max dla mnie do tej pory to 15 cali i 195
![]()
Alfy nie poznaję... muszę od nowa się do niej przyzwyczaić, w pozytywnym sensieJest większa precyzja prowadzenia na większym kole i "czuję" każdy zakręt i możliwości przyczepności koła
![]()
Zawsze przy tej szerokości i profilu będzie auto ciągnęło na nierównościach. Uważaj na koleiny.
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Ok! Dzięki raz jeszcze![]()