Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 68

Temat: [145] Szlifowanie dekla na polysk... NOWE FOTO po malowaniu.

Użytkownik Romeo Avatar aniol_jojo
    Mieszka w
    Ruszów
    Auto
    156 SW - 2.4 JTDm 2004r

Domyślnie

niebiesko chromowany wygląda pięknie.. tak trzymać !
    "Alfa chociaż mała prowokuje do zgwałcenia pierwszych stu stron kodeksu drogowego."
    jest: 156 2.4 JTD 04r...
    była: Gtv 2.0 Twin Spark Verde Tropico 96r...

sidkoz
    Gość

Domyślnie

Spoglądam co dzień na forum z nadzieją że ktoś powie mi jaka jest technologia wykonania tak kolektora i pokryw jak na 2 pierwszych fotkach z boxerami z AR 33? podejrzewam że sa one napewno wypiaskowane ale barwienie jest dla mnie zagadką. czy to jest lakierowane czy barwione elektrolitycznie i oto jest pytanie?

Strzala_1
    Gość

Domyślnie

.........
    Ostatnio edytowane przez Strzala_1 ; 13-03-2009 o 09:46

Armagedon
    Gość

Domyślnie

A mnie strasznie interesuje ten niebieski z chromem. Ktoś ma jakieś pomysły jak ten chrom moze być wykonany?? Zrobiłbym z wielką przyjemnością coś takiego....

sidkoz
    Gość

Domyślnie

Aby uzyskać taka strukturę należny pomalować to farbą VHT tylko jest problem z jej kupnem, i tu mam pytanie czy ktoś wie jaka farba daje podobny efekt, proszę tu o sugestie opcjonalnie jakieś namiary. Dzięki.

sidkoz
    Gość

Domyślnie

Dziś już wiem jak będzie wyglądał mój kolektor po nowym roku nareszcie czek
    a go piaskarka, a następnie malowanie http://www.beko-gmbh.com/index.php?i...koproducts_pi1[cat]=2&tx_bekoproducts_pi1[showUid]=18&cHash=f44e7a8718
    ostatni przeprowadziłem próbę na końcówce kablowej oszlifowałem ją szczotką i położyłem ten cynk w sprayu efekt piękny wygląda jak nówka. Niebawem fotki

ViP Romeo Avatar robak#21
    Mieszka w
    Chorzów
    Auto
    coś tam wrzeszczy...

Domyślnie

Cytat Napisał sidkoz
    Dziś już wiem jak będzie wyglądał mój kolektor po nowym roku nareszcie czek
    a go piaskarka, a następnie malowanie http://www.beko-gmbh.com/index.php?i...koproducts_pi1[cat]=2&tx_bekoproducts_pi1[showUid]=18&cHash=f44e7a8718
    ostatni przeprowadziłem próbę na końcówce kablowej oszlifowałem ją szczotką i położyłem ten cynk w sprayu efekt piękny wygląda jak nówka. Niebawem fotki
    hmmm a możesz wrzucić fotke tego elementu ,jest to trwałe ile taka przyjemność kosztuje
    [*]

sidkoz
    Gość

Domyślnie

Końcówka została w pracy w poniedziałek będzie fotka a ten cynk jak dla mnie to 24 pln kosztuje

Użytkownik Świeżak Avatar Homer155
    Mieszka w
    Lublin
    Auto
    Giulietta 2.0 JTDm QV-Line TCT

Domyślnie

Cytat Napisał sidkoz
    Czy ktoś wie może jak był robiony ten czerwony kolektor czy to jest piaskowanie i lakierowanie, czy piaskowanie i barwienie chemiczne ?
    Wiem że już po fakcie ale odnosnie tego malowania to jest to pomalowane proszkowo a jesli nie to mozna identyczny efekt uzyskać w ten sposób , w firmie w której pracuje wysyłamy wiele elementów do malowania lakierem mającym taką strukturę

sidkoz
    Gość

Domyślnie

Jednak decyduje się na piaskowanie oto efekt jaki otrzymam za przykład posłuży fotka z blokiem silnika skody dla ciekawskich więcej fotek na stronie motoretro http://www.motoretro.org.pl/warsztat_foto/popiask.jpg