Może dla modeli z lat '60 '70 nie ma dostępnych tego typu sprężyn obniżających, dlatego z braku laku tak robią, bo raczej nie chodzi tutaj o brak funduszy na takie akcesoria skoro ktoś posiada taki model.
Może dla modeli z lat '60 '70 nie ma dostępnych tego typu sprężyn obniżających, dlatego z braku laku tak robią, bo raczej nie chodzi tutaj o brak funduszy na takie akcesoria skoro ktoś posiada taki model.
sprężyny normalnie się obcina np o jeden zwój tylko trzeba je wtedy zaharatować a zrobi to każdy kowal, który naprawia resory aut ciężarowych. Przejeździłem na takich springach z 60 tyś i nic nie pękło a zawieszenie miało cały czas jednakową wysokość.
Co tam przy cięciu Ci sie rozhartowywuje? Czytaj co napisał Grzybek dlaczego nie powinno się ciąć sprężyn
- - - Updated - - -
sprężyna nie jest progresywna tylko linearna i mimo że bedzie niżej stała to będzie sie jeszcze bardziej uginała na nierównościach i przy bardziej załadowanym aucie, bedzie po prostu dobijać
Ostatnio edytowane przez 75andrew155 ; 27-07-2012 o 20:59
![]()
Alfa Romeo 75 Turbo 1987
alfa Romeo 75 Turbo America 1990
Alfa Romeo Giulietta 1.6 1983
Alfa Romeo 145 1.4 boxer 1997
Alfa Romeo 155 V6 1996
Alfa Romeo 155 V6 1993 3.0 12V przekładka do 1.8 8v 1995
Problem w tym, że kupiłem nowe springi (poprzednie były idiotycznie niskie) i szkoda mi - po wydaniu paru złociszy - szukać jakichś obniżających.
Ale teraz dla odmiany przód wywaliło w górę w lekko kuriozalny sposób. Może się ubiją wraz z przebiegiem, zobaczymy.
Jak nie to je upitolę i napiszę jakie wrażenia![]()
hartuje się sprężyny po skróceniu, żeby nadać im nową charakterystykę. Dlatego powinien to robić ktoś doświadczony żeby po takim zabiegu nie wyszła ona zbyt krucha.
maicher, zanim je obetniesz to poczytaj o skracaniu sprężyny metodą termiczną. Znam chłopaka, który w ten sposób obniżył auto o jakieś -20mm i bezproblemowo jeździ już ponad pół roku.
O tej metodzie termicznej, to piszą tylko jakieś panny na kafeterii, ale tam jest o jakichś spiralkach a nie sprężynach![]()