Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r
Oczywiście ludzie na oczach klapki mają, jak jeżdżą alfą plują i nienawidzą wszystkie inne auta.
Tak udowadniam światu, że jeżdżę najlepszą i najwspanialszą 13-letnią alfą na świecie i niech każdy wie jaki jestem zajebysty - żenujące Panie Jarosławie to jest w ten sposób myślenie.
Rozumiem, że miałeś kiedyś Omegę stąd tak przejąłeś się moją krytyką, bardzo Cię przepraszam, bo ja niestety nie miałem, może na szczęście.
Miał sąsiad i oprócz rdzy to ja nie widziałem tam nic - ciekawego i to jest dla mnie żenujące, stawać w obronie zwykłego rdzewiaka i krytykować człowieka o którym nie wie się zupełnie nic.
To może Ci wyjaśnię: nie jest jakimś fanem marki, alfą jeżdżę sporadycznie, kupiłem ją całkiem niedawno jako auto zastępcze, ponieważ jest tanią i fajną alternatywą. Na co dzień jeżdżę Mondeo MK3, które nie zachwyca, ale jest tanie w eksploatacji i polskie drogi mu nie straszne.
Tyle w temacie. Dla spokoju ducha nie podejmuję dalszej dyskusji.
Pozdrawiam.
Ostatnio edytowane przez cristoferec ; 22-10-2012 o 21:06
Wydaje mi się, że można by było utworzyć dział kłótnie a tam np.: alfa obsysa passatowi, diesel jest najlepszy, Deutschland, Deutschland über alles,
über alles in der Welt, itd. Każdy kto by miał gorszy dzień i potrzebowałby się wyładować mógłby tam uderzyć. Akceptowałoby się regulamin w którym byłoby napisane że nie można obrażać się na innych i takie tamNieźle wymyśliłem, co?
![]()
natury nie oszukasz - nawet drzewa brzydzą się golfem:
(źródło: funiaste.net - opis tez troche skopiowany)
Włączyłem dziś www.alfaholicy.org i poszedłem do kuchni kanapki robic. Ciągle słyszałem jakiś szum ale myślałem, że to wentylator na CPU bo czasem tak ma. Nagle odwracam się, patrzę a przedpokój cały w pianie. Do kolan mi już sięgała. Szybko do łazienki pobiegłem, że może płyn do kąpieli się wylał, ale po omacku butelkę znalazłem i patrzę, że zakręcona na szczeście. Wtedy szybko pobiegłem do pokoju..ale nie dobiegłem. Wróciłem się do kuchni, niestety za późno, kiełbasa cała w pianie. Wracam do pokoju ratowac komputer przed zwarciem. Patrzę i oczom nie wierzę....z monitora wali piana i to dośc intensywnie bo to w końcu 19''. Skąd ta piana myślę sobie. Patrzę o to z naszego forum gdzie siedzi banda pianobijców i nasuwa pianę w tym wątku. A jak zobaczyłem, że Nazar odmienia " ja rozumie" to sam zacząłem toczyc pianę z ust i tym sposobem sięgnęła mi powyżej cycków. Na szczeście przyszły dziewczyny w obcisłych koszulkach a niektóre nawet zdjęły je, atmosfera się rozluźniła i tak bawimy się w tej pianie do tej pory. I mamy do was prośbę, bijcie intensywniej tę pianę bo biusty są już na wierzchu i niektóre panienki się zaczynają krępowac. W kącie jest pianka sztywniejsza i tam mamy barek i powtykane w pianę parasoli hawajskie.
Życzymy wam obfitej w pianę nocy.
Ostatnio edytowane przez Wujek ; 22-10-2012 o 22:26
Alfa Romeo rządzi i wymiata na ulicach świata. Gniecie diesle i auta D.
Alfa Romeo 155 2.0 16V TS '97 - była
Alfa Romeo 156 2.0 16V TS '98 - była
Renault Laguna III 2.0 T '08 - była
Dodge Caliber 2.0 CVT '07 - był
Renault Laguna 2.0 dCi '12 - jest
Lancia Delta 1.4 TB '09 - była
Alfa Romeo GT 2.0 JTS '04 - jest
166 2.4 JTD '00 - była
164 2.0 V6 TB '91 - była
156 1.9 JTDm '04 - już nie
156 1.8 TS '00 - juz nie ma
164 2.0 V6 TB '93 - jest
Spider 2.0 TS '01 - w dobrych rękach
MIlano Verde 3.0 '87 - Ha!
Do tego Golf 7, 2xRenault 16, Pontiac Executive, Fiat 127 Sport, 2xMaserati Biturbo, 2xGeo Storm, Mini Classic 35, Datsun Violet, Fiat 124 Spider...
h0se166 dobrze prawi dać mu wódkiNa polskich wertepach pada każde nowoczesne zawieszenie(czytaj wielwahaczowe) przykład Vectra C, w tylnym zawieszeniu często geometria się rozjeżdża i ząbkuje opony, Passat B5(Audi A4 B5) zawieszenie przednie to istna kopalnia luzów i kosmiczne koszty naprawy na oryginałach, tutaj zawieszenie 156 robione na oryginałach wychodzi znacznie taniej. Jedyne zawieszenia, które wytrzymują wieloletni trud jazdy po polskich "drogach" to zawieszenie stosowane min w Golfach mk3(przód kolumna McPersona na jednym wahaczu, tył belka skrętna)
Pociąg TGV też jest podobno fajny ale w garażu bym go chyba nie chciał. Nie ma w mojej okolicy dróg dla niego :/