Misiek, ale co jak wyglada? kierownica? fabryczna dobrze wyglada i nie widac jakis specjalnych sladow zuzycia.
Misiek, ale co jak wyglada? kierownica? fabryczna dobrze wyglada i nie widac jakis specjalnych sladow zuzycia.
Z tą adaptacją przycisków to nie będzie takie proste, ponieważ centralka która znajduje się w osłonie dźwigni zmiany biegów w tunelu jest inna w autach ze sterowaniem w kierownicy i inna bez sterowania. Już ją zdążyłem rozebrać i się przyjrzeć, brakuje kilku elementów elektronicznych chociaż miejsce na płytce jest i najpewniej jest inny firmware w procesorze. W eperze można sprawdzić jaki jest numer centralki ze sterowaniem z kierownicy i bez. Dla aut po 2008 jest to numer 55344199 bez sterowania z kierownicy i 55344200 ze sterowaniem, a nowa centralka kosztuje około 500zł.
Gdyby centralka była taka sama ze sterowaniem i bez to już bym kupił tą kierownicę.
Carbonowa fajniejsza![]()
To jak w końcu z tymi kierownicami z allegro jest? Ktoś je już fizycznie kupił? Są one w końcu używane, czy nowe, bo jest sporo sprzeczności w aukcji.
I jeszcze jedno pytanie, czy można ją zainstalować w miejsce zwykłej kierownicy bez przycisków? Czy jest to tylko kwestia nowej centralki jak napisał tomand parę postów wyżej?
Te na nowej aukcji z nakładką z aluminium wyglądają już troche lepiej
Jak się chce to wszystko można.
Przeważnie wystarczy troche poszukać:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ierownicy.html
Nie no czytałem trochę o tej kierownicy na forum, ale jedni mówią że to tylko kwestia osiowania proxy (cokolwiek to jest, i wgrania oprogramowania), a tomand wyżej napisał że jeszcze kwestia centralki.
Spytam się znajomego z ASO co o tym sądzi, bo te 'szczotkowane' wyglądają naprawdę fajnie i ta cena jest dość okazjonalna. Skąd on może te kierownice mieć? Chyba jakieś z rozbitków co? Bo oryginalne nówki chyba swoje kosztują?:>
Ja pisałem tylko o sterowaniu biegami z kierownicy dla aut ze skrzynią qtronic, bo reszta przycisków będzie działać normalnie jak w zwykłej kierownicy. Jeżeli ktoś ma auto ze zwykłą skrzynią to po prostu będzie miał łopatki do zmiany biegów nie podłączone.
No chyba że sprzedawca ma też kierownice bez łopatek to wtedy zmiana kierownicy będzie prosta i bezproblemowa.
Ahaa, to taka broszka. Czyli podłączenie tej kierownicy to tak naprawdę żaden problem. Dzięki za info, jeszcze pogadam ze znajomym i chyba się skuszę![]()
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()