No ja biały posiadam akurat, i w starszych auta poniżej 2000 jest problem z połączeniem się, polecam na androidzie aplikację Alfa Obd do łączenia się z makaronem
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
No ja biały posiadam akurat, i w starszych auta poniżej 2000 jest problem z połączeniem się, polecam na androidzie aplikację Alfa Obd do łączenia się z makaronem
Jeżeli chodzi o bluetooth elm 327 to problem jest w nieobsługiwanym protokole dla sterownika ecu w przedliftach. Torque i inne aplikacje nie posiadają tego protokołu ale program alfa obd już tak. Niestety jego cena przeraża.
Ja mam demo AlfaoBd ale w zupełności wystarcza
Oczywiście demo styknie. Chodziło mi o to, że tym sposobem połączysz się jedynie z silnikiem.
Ja tez mam niebieski wpiety na stałe i jest wszystko oki.no i łączy mi się z alfaobd jak i mesem
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Mam pełną wersję alfaobd i niestety tylko przez bluetooth łączy się z silnikiem, przy próbie połączenia się z czymś innym wyskakuje informacja że muszę przełączyć piny na inne.
ja mam ELM BT + programy typu Torque Pro, Alfa OBD i inne, żaden niestety nie "gada" z moją 156. Ogólnie ten zestaw polecam, łączyłem się z Fordem Focusem, VW Golfem, VW Borą, Renaultem Masterem i pewnie z jakimiś innymi, których nie pamiętam. Odczyt i kasowanie błędów, spalanie, większośc czujników, wszystko pokazuje, więc jest ok. Do tego celu używam tabletu Samsung Galaxy TAB2 10.1'', zainstalowane mam jak już wspomniałem kilka programów, więc zawsze któryś zadziała. Z Alfą jednak problem..
[SIGPIC][/SIGPIC]
No właśnie miałem problem z wyborem - jak to polska wersja aplikacji określiła - "centralki". Wstawiam screena z appki, możesz określić dokładnie, której centralki używasz? Czy chodzi o TS98'?
[SIGPIC][/SIGPIC]