Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 60

Temat: Sklep fiat-autoparts.com - ktoś zna?

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    PO
    Auto
    Alfa Romeo powered by @sdero - była/ Obecnie Volvo V60 CC T5 AWD

Domyślnie

Cytat Napisał Fenol Zobacz post
    Jeśli chodzi o olej to skoro producent auta sugeruje taki to wydaje się, że lepszego nie potrzeba i spełnia wszystkie swoje zadania. Takie moje zdanie.
    To źle Ci się wydaje. Producent też zaleca wymianę co 30 tyś, też tak robisz?? Czy jednak idziesz po rozum do głowy i wymieniasz co 10-15 tyś.
    Poszukaj tematu o olejach. Wypowiadają się tam zarówno nasi forumowi mechanicy, osoby z doświadczeniem w temacie olei, oraz użytkownicy, którzy kiedyś myśleli jak Ty, a później jednak "ktoś ich oświecił";-)
    Tak moja sugestia. Ale to Twoja auto, Twój hajs. Czasami jednak warto czerpać z doświadczenia innych niż bazować na wymyslach marketingowo-handlowych producenta.

http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tr_oleju_.html

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez marti ; 07-08-2015 o 11:55

Użytkownik Pasjonat Avatar Pablo.
    Mieszka w
    pablogarage.pl
    Auto
    Kilka włoskich szrotów ;)

Domyślnie

... to skoro producent auta sugeruje taki to wydaje się, że lepszego nie potrzeba i spełnia wszystkie swoje zadania...
    Niestety producent podaje tylko jakie minimalne wymagania powinien spełniać produkt.
    www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie

> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y

Użytkownik Świeżak
    Auto
    AR 159 1,9 8V 160KM/360NM Sedan

Domyślnie

Powiem tak. Czytałem te wszystkie wypociny i nic ale NIC z tego nie wynika. Każdy pisze ja miałem taki olej i wszystko ok. Ktoś inny pisze ja miałem za to innej marki i super. Kolejny pisze ciszej chodzi. Taaaa ciszej. To tak jak v-power leją i mówią, że ale idzie. Ja sprawdzałem i nie ma różnicy. Czyste złudzenie. Jakbym zalał na wymianie w warsztacie to nawet nikt by się nie poznał. Kiedyś zalewałem do Audi a4 Motula i nie wiem czy coś to dawało. A teść kupuje najtanszy olej w hipermarkecie jakis castrol albo inne i samochody jezdzą problemów nie ma. Bądź mądry. Uważam, że jest aprobata producenta czyli przeprowadził test i olej spełniał wymagania silnika więc jest ok. Czytałem dużo i jeden mądrzejszy od drugiego nic z tego nie wynika.

Pozdrawiam

- - - Updated - - -

To skąd mam wiedzieć jakie są wyższe wymagania producenta skoro nie podaje? Jeżeli masz gdzieś informację to chętnie skorzystam oczywiście w której producent mojego auta podaje normę inną niż tylko tą jedną = lepszą.

- - - Updated - - -

A taki test nawet znalazłem. Też czyjeś wypociny. Komu wierzyć? http://www.wykop.pl/ramka/2367418/bardzo-ciekawy-test-olejow-silnikowych-zdjecia-mowia-same-za-siebie/

- - - Updated - - -

Cytat Napisał marti Zobacz post
    To źle Ci się wydaje. Producent też zaleca wymianę co 30 tyś, też tak robisz?? Czy jednak idziesz po rozum do głowy i wymieniasz co 10-15 tyś.
    Poszukaj tematu o olejach. Wypowiadają się tam zarówno nasi forumowi mechanicy, osoby z doświadczeniem w temacie olei, oraz użytkownicy, którzy kiedyś myśleli jak Ty, a później jednak "ktoś ich oświecił";-)
    Tak moja sugestia. Ale to Twoja auto, Twój hajs. Czasami jednak warto czerpać z doświadczenia innych niż bazować na wymyslach marketingowo-handlowych producenta.

http://www.forum.alfaholicy.org/159_...tr_oleju_.html

Pozdrawiam

Jeśli chodzi o długość wymiany oleju to uważam, iż producent wie również co ile się wymienia olej. Moim zdaniem to powinien zaniżać długość okresu wymiany żeby serwisy zarabiały a nie wydłużać. Myślę, że jest to okres dla tych co użytkują samochód w odpowiednich warunkach, np. gdy przerywasz cykl wypalania dpf co wiąże się z dostawaniem ropy do oleju automatycznie powinieneś skrócić okres wymiany itp. Olej się kontroluje więc jeżeli jest ok to dlaczego mam skrócić okres wymiany??? Bo ktoś tak uważa nie popierając tego niczym? Ja właśnie wymieniam szybciej bo ropa dostała się do oleju i jeżdżę po mieście itp. Nie oznacza to w mojej opinii, że każdy musi wymieniać wcześniej.

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Po okresie urlopowym sklep znowu działa prawidłowo. Wahacz dotarł w przeciągu 3 dni roboczych.

Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050L przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pushq
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

I ja dorzucę swoje pięć groszy - zamówiłem dwa wahacze dolne, co ważne z przedpłatą za circa ~1600 (więc bardzo się obawiałem wiarygodności sklepu).

Na szczęście jeszcze w tym samym tygodniu wahacze do mnie dotarły, całe i zdrowe (brakowało nakrętek na sworzniach, cholera), więc ze swojej strony mogę polecić sklep jeżeli ceny wam odpowiadają.

Jedyne co to kontakt - tragedia! Na maile i wiadomości nie odpisują. Telefonu i skypa nie odbierają.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Co do kontaktu - zauważyłem całkiem przypadkiem, że odpisują tylko na maile po angielsku. Widocznie z polskim mają trudności
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Romeo Avatar marcingoleniow
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 150 km

Domyślnie

Ale pracował u nich Polak bo pamiętam jak mi odpisywał. Ale może coś się zmieniło.

Użytkownik Alfista Avatar lesio146
    Mieszka w
    SZAMOTULY(PYRLANDIA)
    Auto
    159 JTDm ; 156 V6 Qsystem

Domyślnie

Do mnie dzwonili i całkiem nie źle po polsku mówił.A powodem telefonu była informacja że z pośród paru rzeczy które zamówiłem jedna była już nie dostępna do mojego auta.Tak że ja na kontakt nie narzekam.

- - - Updated - - -

Jeśli chodzi o długość wymiany oleju to uważam, iż producent wie również co ile się wymienia olej. Moim zdaniem to powinien zaniżać długość okresu wymiany

Pozdrawiam
    To akurat piszą chłopaki z marketingu by w tabelce "koszty eksploatacji" ładnie wyglądało...
    Były inne wcześniej. Teraz 159 i 156 oraz 155 do sprzedania.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pushq
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    AR 159 2.4 JTDm

Domyślnie

No właśnie u mnie nie było żadnego odzewu na żadną formę reklamacji.

Natomiast stwierdzam, że oni muszą mieć jakieś przedstawicielstwo w Polsce do którego wysyłają części, a dopiero potem te części idą do klientów.

Stwierdzam po tym, że po pojawieniu się informacji na stronie, że części zostały wysłane dopiero po kilku dniach pojawiła się informacja na stronie DHL, że przesyłka została nadana...z Warszawy.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    ŁÓDŹ
    Auto
    LANCIA KAPPA 2,4 JTD, ALFA ROMEO 166 2,4 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał pushq Zobacz post
    No właśnie u mnie nie było żadnego odzewu na żadną formę reklamacji.

Natomiast stwierdzam, że oni muszą mieć jakieś przedstawicielstwo w Polsce do którego wysyłają części, a dopiero potem te części idą do klientów.

Stwierdzam po tym, że po pojawieniu się informacji na stronie, że części zostały wysłane dopiero po kilku dniach pojawiła się informacja na stronie DHL, że przesyłka została nadana...z Warszawy.
    Myślę że to może być normalna sprawa związana z logistyką firmy kurierskiej.
    Jak my wysyłamy paczki za granicę to też tracking zagraniczny pokazuje miejsce nadania : Warszawa
    -------
    Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".

W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą
    proszę dzwonić 792 465-368

<a href=http://autosklep24.pl target=_blank rel=nofollow>http://autosklep24.pl</a>