Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy 123456
Pokaż wyniki od 51 do 53 z 53

Temat: Jakość świateł przednich - nie xenon

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Adolvo
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    159SW 1.9 120KM Medium

Domyślnie

Cytat Napisał loco145 Zobacz post
    nie wiem w jaki sposób miałby Ci porównać to ale porównanie mam bo w Toyocie mam ori xenony i wiesz co... to by było na tyle bo nie świecą lepiej niż hid-y... a gdy padła przetwornica i rowaliłem ją żeby zobaczyć co ma w środku to identycznie jest wszystko zrobione jak w hid-zie... także ja akurat porównanie mam
    A w naszych 159 czy xenon-owe lampy czy zwykłe to przecież i tak jest to samo...
    miałem porównanie w 3 autach (V70,A6 i nawet dziadowskie ori ksenony w Lagunie) i nie wiem czym się różni ori instalacja i elementy,
    ale różnica była więcej niż zauważalna.. oczywiście hid-y świeciły lepiej niż standardowy halogen
    a samopoziomowanie to poprostu pic na wode bo tylko na postoju dziadostwo działa... przynajmniej z tego co ja zauważyłem... równie dobrze można obniżyć światła za pomocą pokrętła... można ale osioły są ludzie i tego nie robia...
    tu się w pełni zgodzę, samopoziomowanie nie działa w czasie rzeczywistym (opóźnienie spowodowane silnikiem świateł),
    więc jak dla mnie to jest elektryczny zamiennik pokrętła w kabinie

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał Adolvo Zobacz post
    no sorry ale hid-y to nigdy nie będzie jakość oryginalnych ksenonów..
    Potwierdzam.
    Co do przeglądu, to kiedyś miałem w jakimś aucie z soczewkami zamontowane palniki z przetwornicami, pojechałem tylko ustawić światła, a diagnosta od razu wypalił: ooo ksenonki mamy, to już na wstępie mówię, że u mnie przeglądu pan nie przejdzie...
    Pozdrawiam.
    - Rafał

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Cytat Napisał alces1 Zobacz post
    Potwierdzam.
    Co do przeglądu, to kiedyś miałem w jakimś aucie z soczewkami zamontowane palniki z przetwornicami, pojechałem tylko ustawić światła, a diagnosta od razu wypalił: ooo ksenonki mamy, to już na wstępie mówię, że u mnie przeglądu pan nie przejdzie...
    Pozdrawiam.
    - Rafał
    Mialem to samo ale ustawil a za tydzien zabrali mi dowod nie za xenon tylko sie zaraza przywalil do lotki na dachu w 145 smiech na sali ale coz nie mialem czasu uzerac sie z nim a ze konczyl mi sie przeglad to odrazu zrobilem pech chcial ze ten sam gosc byl i tylko bylo sprawdzenie ustawienia czy nic nie kombinowalem i bez problemu ale to z 4 lata do tylu bedzie a teraz widze ze jezdzi autem i na swoich lustrach tez ma xenony pewnie hidy bo akurat w tym aucie to napewno byla inna lampa do xenonu. W 159 jest to fajne ze czy halogen czy xenon to lampy soczewki i tak sa. Zreszta na moim.avatarze widac xenon w lampie normalnej i przeciwmglowych tyle ze 6k w gl i 4.3k w hal i nigdy problemu nie mialem a swiatla i tak takie sobie byly i ile razy kontrola byla to nawet specjalnie pytalem czy razily i mowil ze nie ale ze xenon to zakumal napewno ale zeby sie puc to nie. Szybciej za biale ledy sie rzucali ale to gliniarze goraczki dostawali jak to widzieli dlatego teraz juz nie montuje
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 03-02-2013 o 18:56