Strona 6 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 104

Temat: [156]montaż soczewek+ringi+GTA look-krok po kroku!

obserwator737
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał norbiwolow
    co do pozycyjnych to kodeks drogowy nakazuje - swiatło białe lub żółte - nie precyzuje czy to bedzie dioda led czy zwykła żarówka
    warunki dopuszczenia pojazdów do ruchu po drogach publicznych precyzują za to że elementy pojazdu muszą być homologowane (gdybyś o tym nie wiedział to wkładając do reflektora żarówkę innego typu niż fabryczna homologację tę tracisz ...nie wspomnę o paskach LED)

w normalnym kraju długo byś się nie nacieszył dowodem rejestracyjnym , w PL zapewne będzie inaczej

co do wyglądu - wygląda dokładnie tak jak sobie to wyobrażałem

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał norbiwolow
    Cytat:
    Wolałbym je zamontowac na zderzaku, bo na reflektorach rzeczywiście dziwnie to wygląda.

tylko w zderzaku to już napewno będzie jak w audi
    Owszem. Nie lubię aut Niemieckich, ale motyw z LEDami w zderzaku to akurat dobry pomysł. Bo tu rzeczywiście to wygląda jakby na taką "tuningową" brewkę nakleic pasek diodowy. Znowu spód reflektorów to jakby miała wory pod oczami.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

pikero
    Gość

Domyślnie

to jest tak jakby trochę wyrwane z kontekstu, dołożone na siłę, nie chcę użyć jakże popularnego tu słowa określającego niewielką ilosć domostw skupionych przy drodze...

a może dookoła lampy taka obwódka z diod i do tego różnokolorowych, migających, coś w rodzaju disco klimatu z lat 80 ????

Kosiar
    Gość

Domyślnie

powiem tak

Audi wymyśliło sobie takie diody w zderzaku
    BMW ringi
    Alfa rejestracje montowaną z boku

i niech tak pozostanie AMEN !

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    Owszem. Nie lubię aut Niemieckich, ale motyw z LEDami w zderzaku to akurat dobry pomysł. Bo tu rzeczywiście to wygląda jakby na taką "tuningową" brewkę nakleic pasek diodowy. Znowu spód reflektorów to jakby miała wory pod oczami.
    a gdzie dokładnie widziałbyś takie daylight ???? w którym miejscu zderzaka ???
    mozna jeszcze pokombinować przy lampie - nie musi to byc w lini prostej

a na 99% wiedziałem że bedzie negacja pomysłu

obserwator737
    Gość

Domyślnie

oprócz praktyki jest jeszcze stylistyka ...156 zaprojektował naprawdę zdolny człek

to trochę tak jak youngtimer ze współczesną felgą - oczywiście to nieco mocniejszy przykład ale idea taka sama

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał pikero
    a może dookoła lampy taka obwódka z diod i do tego różnokolorowych, migających, coś w rodzaju disco klimatu z lat 80 ????
    tylko jak to podłączyć do mojego kaseciaka w aucie gdzie leci "ciao ciao italia" aby migało w rytm muzyki :wink:

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar alces1
    Mieszka w
    Żegocina
    Auto
    AR 159 JTDm Ti, AR Giulietta Sport, AR Spider 3.0 V6

Domyślnie

Wstawiasz zdjecia, wiec pewnie liczysz na krytyke. Mnie sie nie podoba niestety. Innym miejscem, gdzie mozesz je zamontowac to liswty ochronne na zderzaku.
    Powtorze to co powiedzial Kosiar: BMW - Ringi, Audi - led do jazdy dziennej, Alfa jednak nie wymyslila jako pierwsza, ale zdecydowanie upowszechnila przednia blache na boku i niech tak pozostanie. Osobiscie nie zamontowalbym led w swoim reflektorze, ale zycze powodzenia i chetnie obejrze wersje finalna.
    Pozdrawiam.
    - Rafal

Sprzedam naklejki: koniczynki QV 3D
    http://www.forum.alfaholicy.org/pozo..._dostepne.html

Użytkownik Romeo Avatar andro34
    Mieszka w
    Płońsk-holandia
    Auto
    Alfa Romeo 156 1,9 JTD 2005r i AR 147 JTDm 2005r.

Domyślnie

witam!!! przyłączę się do słów kolegi alces1.według mnie ledy nie pasują do lamp alfy a w zderzaku to już ich wogóle nie widzę :|

jeszcze ringi jakoś ujdą jak są ładnie wkomponowane :wink:

te które montowałem u siebie razem z soczewkami już się przepaliły,chińskie ŚCIERWO.

teraz mam w planie wymianę obecnych soczewek na bi-xenonowe :mrgreen:

mam już odpowiednie z najnowszej audi A4 (tej z ledami w lampach)

czekam tylko na przypływ chęci i poprawę pogody... DD

pozdrawiam!!!

moja druga ulubienica...

norbiwolow
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał andro34
    witam!!! przyłączę się do słów kolegi alces1.według mnie ledy nie pasują do lamp alfy a w zderzaku to już ich wogóle nie widzę

jeszcze ringi jakoś ujdą jak są ładnie wkomponowane
    a dlaczego ringi pasują?? - skoro to bmw wymysliło - i z daleka wygląda jakby leciało bmw - zeszta co drugi obecnie sunący pojazd po drogach ma cosik takiego załozone - samodzielnie z wygiętej na ciepło rurki i dwóch diód led lub zakupione razem z lampą - to tak jak z tymi ramkami chrom lub lexusami - idzie trend i wszyscy montuja to co im podchodzi - a podstawa to robić to z wyczuciem i gustem
    mam nadzieję że dayled nie przyjmą się zbytnio a co za tym idzie nie spotkam poloneza z takimi swiatłami

btw - andro34 - masz piękne autko i pełen respect za przeróbke swoich lampek na soczewkę - w Twoim przypadku ringi wyglądają ok i nie mam się do czego przyczepić chętnie poczytam i podpatrze jak bedzies wstawiał te bixenony
    pozdrawiam.