Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 74

Temat: H.i.d. ?

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

pewnie, że tak, ale jak widzę podejście, że inni tak mają to ja też im tak zrobię, to mnie strzela. to jest typowo polskie. i nigdy w tym kraju nie będzie lepiej jak coś z tym sami nie zrobimy. sorry za OT

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Dragos
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Stara 156 1.9 8v

Domyślnie

To ja jestem typowy polaczek

W 156tce przed liftem były xenony?

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

były
    kup sobie ori lampy i nie narzekaj na cene.
    nie masz worka to nie kupuj auta
    na hidy w reflektorach jest jeden sprawdzony sposób młotek albo siekiera w kabinie i wybijać debilom lampy niech sie naucza.
    sam mam hid - ale w przeciwmgłowych, które używam tylko w nocy na jakiś zakretach jak nikogo nie ma ... ale jak widze takiego agenta na odblysniku co jebie po oczach ..
    a druga opcja to skrecasz koła dajesz po gazie i patrzysz jak idiota konczy swoja przygode z hidem
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Dragos
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Stara 156 1.9 8v

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    były

na hidy w reflektorach jest jeden sprawdzony sposób młotek albo siekiera w kabinie i wybijać debilom lampy niech sie naucza.
    a druga opcja to skrecasz koła dajesz po gazie i patrzysz jak idiota konczy swoja przygode z hidem
    chciałbym to zobaczyć w Twoim wykonaniu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Szczepan
    Mieszka w
    Łódź, Polska
    Auto
    była: Alfa Romeo 147 jest: BMW 740i

Domyślnie

Cytat Napisał mattom Zobacz post
    były
    kup sobie ori lampy i nie narzekaj na cene.
    nie masz worka to nie kupuj auta
    sam mam hid - ale w przeciwmgłowych, które używam tylko w nocy na jakiś zakretach jak nikogo nie ma ... ale jak widze takiego agenta na odblysniku co jebie po oczach ..

Kolega mnie chyba rozumie i podziela moja zdanie

Moje maleństwo - kliknij na zdjęcie!

Pomogłem? - kliknij PODZIĘKUJ ZA POST!

Użytkownik Romeo Avatar mattom
    Mieszka w
    dolnoslaskie DZL-> PO
    Auto
    Fiat CROMA 1.9 150ps

Domyślnie

Cytat Napisał Dragos Zobacz post
    chciałbym to zobaczyć w Twoim wykonaniu
    zazwyczaj wystarcza perswazja słowna mimo ze znam osobiscie ludzi, ktorzy jednego delikwenta tak załatwili
    nie stac cie na ksenon to chociaz kup sobie soczewki za niecałe 500zł od proxima i nie jebaj po oczach
    147 powodów do zadowolenia

Użytkownik Maniak resoraków Avatar matezoma
    Mieszka w
    Olsztyn
    Auto
    166 3.2

Domyślnie

Cytat Napisał Dragos Zobacz post
    W 156tce przed liftem były xenony?
    były.
    A ja mam soczewki i jutro idę montować hidy, bo dostałem gratisowo i chce zobaczyć jak to świecić będzie
    Hidy w dobrych soczewkach i wyregulowanych wydaje mi się, że nie oślepiają. Chyba.
    Natomiast za hid w obłyśniku powinno się zabierać prawko, żadne tam wynalazki HxR nie pomogą, odbłyśnik oślepia i tyle.
    Taka moja opinia.

Użytkownik Romeo Avatar ANET
    Mieszka w
    Bochnia
    Auto
    ALFA 164 SUPER 3.0V6 24V

Domyślnie

Całkowita racja kolego jeśli ktoś ma montować pomijając inne kwestie tak jak w pierwszym poście to tylko do reflektorów soczewkowych.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR Spider 2.0 TS; AR Giulia 2.0 280KM

Domyślnie

http://hidserwis.pl/Teoria/9/pl polecam
    I jeśli mogę wtrącić to ... "Nie wycierajcie tyłka szkłem". Co oryginał to oryginał lub wymiana na oryginalne lampy przystosowane do ksenonów. Jest dużo rozbitków i można coś tanio trafić. Samopoziomowanie to też nie bajer tylko to naprawdę działa, większość nie widzi kiedy... bo to ma tak funkcjonować ty czyli kierowca ma mieć cały czas odpowiednią widoczność, a korektory co odpowiedni przedział czasu sprawdzają ugięcie wachaczy i ustawiają wysokość wiązki światła.
    Ostatnio edytowane przez alfa16v ; 27-02-2013 o 00:12

Użytkownik Romeo Avatar NightDay
    Mieszka w
    Zgorzelec/Gunzburg DE
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD 119kw ROSSO

Domyślnie

Guzik z tym samopoziomowaniem ciągle jest tak bo jeżdżdę w DE że ślepią nowe auta.Owszem działa to w jakimś stopniu ale nie tak jak powinno.Co do ori xenków z rozbitków zapomnijcie o tanich.Musi trafić się laik co się nie zna i sprzeda wam za psie grosze.Gdzie nie patrzyłem na allegro to w najtańszej opcji 800zł widziałem komplet na aledrogo.Do tego miałem ostatnio przykład jeśli chodzi o HIDy.Miałem kiedyś w zapasie chinolki na ori nóżkę D2S lub D2R nie pamiętam.Niedawno koledze oddałem komplet bo nie były mi potrzebne, spaliły mu się ORI.Powiedział że przepaść między oryginalnymi palnikami a chinkami spora różnica jest w świeceniu.Jednak podtrzymuję tezę iż Hidy są lepsze od zwykłych halogenowych oczywiście.

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia