pewnie, że tak, ale jak widzę podejście, że inni tak mają to ja też im tak zrobię, to mnie strzela. to jest typowo polskie. i nigdy w tym kraju nie będzie lepiej jak coś z tym sami nie zrobimy. sorry za OT
To ja jestem typowy polaczek
W 156tce przed liftem były xenony?
były
kup sobie ori lampy i nie narzekaj na cene.
nie masz worka to nie kupuj auta
na hidy w reflektorach jest jeden sprawdzony sposób młotek albo siekiera w kabinie i wybijać debilom lampy niech sie naucza.
sam mam hid - ale w przeciwmgłowych, które używam tylko w nocy na jakiś zakretach jak nikogo nie ma ... ale jak widze takiego agenta na odblysniku co jebie po oczach ..
a druga opcja to skrecasz koła dajesz po gazie i patrzysz jak idiota konczy swoja przygode z hidem
147 powodów do zadowolenia
były.
A ja mam soczewki i jutro idę montować hidy, bo dostałem gratisowo i chce zobaczyć jak to świecić będzie![]()
Hidy w dobrych soczewkach i wyregulowanych wydaje mi się, że nie oślepiają. Chyba.
Natomiast za hid w obłyśniku powinno się zabierać prawko, żadne tam wynalazki HxR nie pomogą, odbłyśnik oślepia i tyle.
Taka moja opinia.
Całkowita racja kolego jeśli ktoś ma montować pomijając inne kwestie tak jak w pierwszym poście to tylko do reflektorów soczewkowych.
http://hidserwis.pl/Teoria/9/pl polecam
I jeśli mogę wtrącić to ... "Nie wycierajcie tyłka szkłem". Co oryginał to oryginał lub wymiana na oryginalne lampy przystosowane do ksenonów. Jest dużo rozbitków i można coś tanio trafić. Samopoziomowanie to też nie bajer tylko to naprawdę działa, większość nie widzi kiedy... bo to ma tak funkcjonować ty czyli kierowca ma mieć cały czas odpowiednią widoczność, a korektory co odpowiedni przedział czasu sprawdzają ugięcie wachaczy i ustawiają wysokość wiązki światła.
Ostatnio edytowane przez alfa16v ; 27-02-2013 o 00:12
Guzik z tym samopoziomowaniem ciągle jest tak bo jeżdżdę w DE że ślepią nowe auta.Owszem działa to w jakimś stopniu ale nie tak jak powinno.Co do ori xenków z rozbitków zapomnijcie o tanich.Musi trafić się laik co się nie zna i sprzeda wam za psie grosze.Gdzie nie patrzyłem na allegro to w najtańszej opcji 800zł widziałem komplet na aledrogo.Do tego miałem ostatnio przykład jeśli chodzi o HIDy.Miałem kiedyś w zapasie chinolki na ori nóżkę D2S lub D2R nie pamiętam.Niedawno koledze oddałem komplet bo nie były mi potrzebne, spaliły mu się ORI.Powiedział że przepaść między oryginalnymi palnikami a chinkami spora różnica jest w świeceniu.Jednak podtrzymuję tezę iż Hidy są lepsze od zwykłych halogenowych oczywiście.