Czesc,
Pomijajac wszelkie aspekty prawne i moralne to czy zalozenie zestawu hidow moze zniszczyc lampy ? Dzieki za odp.
Czesc,
Pomijajac wszelkie aspekty prawne i moralne to czy zalozenie zestawu hidow moze zniszczyc lampy ? Dzieki za odp.
Alfa Romeo 159 sedan, 2.2 JTS 185KM, 2005, Argento
Czarny dym - prawdopodobnie padła turbosprężarka/ leją wtryski
Niebieski dym - umarły uszczelniacze lub pierścienie
Biały dym - Konklawe wybrało nowego Papieża
A masz soczewkę czy do zwykłej lampy chcesz założyć?
możma do normalnej lampy maiłem zenony w mojej 1 alfie nic sie dziwnego z tym nie działo
Tobie pewnie nic, ale ci na drugim pasie pewnie nie mieli zbyt fajnie ;]
Nie żartuj, jak kupisz żarówki lepsze niż te za 10zł to na przyrządach jest taka sama granica światło-cień. Jak lampa jest dobrze ustawiona a żarówka w osi to nie ma prawa nikogo oślepiać, lumeny same nie oślepiają. Równie dobrze można oślepiać bijącymi w niebo "zwykłymi" żarówkami.
Przecież HID jest przystosowany do pracy z soczewką. Ustawiać sobie możesz, ale chyba pod zderzak żeby innych nie oślepiać. Są samochody które mają przystosowane lampy do xenonu bez soczewki ale Alfa do nich nie należy. HID bez soczewki oślepia mniej lub więcej, ale oślepia i tyle w temacie.
http://tuningowe.frix.pl/temat/29791/xenony-hid
Ostatnio edytowane przez PRE2ES ; 20-02-2013 o 18:03
Nie niszczą odbłyśnika bo mają 35 W i wydzielają mniej ciepła, ja po pewnym czasie włożyłem soczewki i teraz dopiero jest światło, w zwykłych lampach nie polecam bo mrugają z przeciwka. W Vectrze B dało się lepiej wyregulować i nikt nie mrygał a tu jest ciężko nawet jak opuścisz do samego dołu, mało widać nocą. Polecam 4300K, a i niech się wypowiadają Ci co mają porównanie. Pozdro
Miałem bez soczewki hidy i powiem tobie, że nie warte to zachodu tym bardziej, że miśki strasznie się tym interesują, założyłem w soczewke i alfa odzyskała wzrokświeci o wiele lepiej niż seria na zwykłych H7, tylko teraz zbieram info na temat sprysków bo trzeba będzie na wiosnę założyć, nie tyle dla policji co dla własnej wygody bo lampy strasznie się brudzą a wtedy ksenon świeci beznadziejnie.
mnie tam nikt nie mrygal mialem ustawione na prawie sam dol a swiatlo i tak lepsze niz ze zwyklej zarowki , nie mialem soczewek mialem atrapy spriskiwaczy leflektorow i prawnie tez rok jezdzilem bez zadnych problemow . ale niech kazdy robi jak uwaza .