dziękuję za szybka odpowiedź.
kręcić kluczem potrafię![]()
poradzisz gdzie można kupić same końcówki, czy wymiana to plug'n'play czy trza coś kalibrować?
dziękuję za szybka odpowiedź.
kręcić kluczem potrafię![]()
poradzisz gdzie można kupić same końcówki, czy wymiana to plug'n'play czy trza coś kalibrować?
W tym miejscu które Ci podałem kupisz wtrysk bez problemu. Najlepiej zadzwoń wcześniej i się upewnij.
Co do wymiany poszukaj w dziale ZRÓB TO SAM, jest wszystko ładnie opisane. Daj znać jak po zabiegu, czy przyniosło oczekiwany efekt.
Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T
Powiedzcie mi dla czego uważacie, że ten 5-ty leje, a nie 1-szy się zaciera ? Tam jest zarąbista korekta na plusie, którą wyrównują pozostałe wtryski korektą ujemną.
Ja bym tak szybko po wtrysk do sklepu nie leciał.
Ostatnio edytowane przez @sdero ; 04-06-2013 o 20:31
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Tak jak pisałem,miałem problem z tym plikiem CSV, żeby go otworzyć na kompie w pracy. Jak otworzyłem to mi pokazało korektę na 5 na minusie. Wrzuć kolego screena albo inny plik.
Tak czy siak, końcówka do wymiany, czy się przyciera czy leje od tego zacząć, tylko kwestia który wtrysk.
Najlepiej samemu sprawdź : ciepłe auto na jałowym, wyłączone wszystkie odbiorniki - wtedy sprawdzamy korekty. Ten wtrysk który najbardziej odstaje, ma dużą korektę na plusie bądź minusie jest najbardziej podejrzany.
Na minusie oznacza że leje, na plusie że się przyciera. Typujesz podejrzanego, wymieniasz końcówkę i ponownie sprawdzasz korekty. Jeśli jest poprawa to w drogę, 10-15 km różnymi prędkościami i ponownie sprawdzasz.
Korekty powinny się jeszcze bardziej wyrównać w miarę przebytych kilometrów.
To jest metoda, która bardzo często pomaga jednak są przypadki, że trzeba oddać wtryski do specjalistów.
Podawanie pensji brutto to jak podawanie długości penisa razem z kręgosłupem
FIAT 126 BIS -->VW GOLF mk2 GTD --> Ford Mondeo 1.8 automat --> Ford Mondeo 2.5 v6 --> AR 156 1.9 jtd 105km --> AR 156 1.9 jtd 115km --> Ford Mondeo 2.0 duratec --> AR 156 SW 2.4 jtdm 175km --> AR 166 2.4 jtdm 175km Sportronic --> Zafira B Cosmo+ 1.9 cdti --> Paździerz B5FL 1.8T --> Hyundai XG350L --> Passerati B6 2.0 TDI --> Renault Koleos 2.0 DCI --> Renault Laguna III 2.0T
Nie ma co wrzucać innego pliku, bo to jest kwestia śmiecenia FES-a w plikach CSV. Musiałby zmienić wersję. Nie mniej tu widać dokładnie w tym co jest to co napisałem powyżej.
Zanim wywalisz 3 stówki na końcówkę najpierw dodaj 2T do paliwa i zobacz jaki bedzie efekt. Po baku powinno sie poprawić. Jesli tendencja będzie spadająca, to troszeczkę pojeździj na lekko większej dawce 2T niż normalnie się podaje. Potem zalej jakiegoś czyściciela i jeden bak na nim przejedź. Dopiero wtedy gdy nie będzie poprawy oddaj wtrysk do zrobienia lub wymień na inny. Jesli wtrysk się zaciera, to wymiana końcówki nie pomoże.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
dziękuję Panowie za podpowiedzi!
Idąc (tańszym) tropem @sdero zaleje 2T, jakiś czas "na nim" jeździłem i pewnie wala się w garażu, więc dodatkowego "wydatku" nie będzie![]()
Polecacie jakiegoś konkretnego czyściciela? Bo domyślam się, że Tesco'we STP sobie odpuścić? Może Liqui Moly DIESEL SPULUNG lub Valvoline?
A może wykosztować się na przepłukanie wtryskiwaczy w warsztacie, koszt coś koło 200zł niby nie dużo, ale jeżeli nie ma sensu?
pozdrawiam
Używałem STP i nie narzekam. Ostatnio wlewałem Wynns'a i też było ok.
Wydaje mi się, że żadne płukanki nie pomogą jeśli to nie pomoże. Myślę, że szkoda na to kasy. Trzeba będzie regenerować lub wymienić.