Programy alfadiag, fiatecuscan lub multiecuscan - wszystko jest opisane na forum - wystarczy tylko dobrze poszukać.
Programy alfadiag, fiatecuscan lub multiecuscan - wszystko jest opisane na forum - wystarczy tylko dobrze poszukać.
rozumiem, a co do kabla to znalazłem jakiś, w sumie to chyba obojętne jaki typ kabla, byle pasował a reszta zalezy od programu?
znalazłem taki kabel
http://www.ebay.de/itm/Interface-Aut...item23293c01bc
nada sie?
Wcale nie jest obojętne, o kablach też jest wszystko na forum - najlepiej kupować kabel dedykowany do grupy fiata/alfa romeo z przełącznikiem na airbag - jeśli będziesz kupował przez allegro to radzę skorzystać z oferty i ewentualnej pomocy viakena.
do tego jest oprogramowanie Fiatecuscan wiec chyba wykonam tym reset ECU i krokowca.
- - - Updated - - -
Opis tego kabla i CD w komplecie jest taka:
nterfejs do Multiecuscan.net (dawniej Fiatecuscan.net) Interfejs jest bezpłatna dla Multiecuscan.net i wypłacane oprogramowania Szczegóły produktu:"KL" interfejs dla Fiata, Alfa Romeo, Lancia i Polonez.Obsługiwane samochody:http://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspxOBD2 nie prosty interfejs, który ma dostęp tylko do sterownika silnika jest.Z tego interfejsu, można przeczytać starsze samochody na części i podatek innego i usunąć błąd.Silnik, ABS, poduszki powietrzne, zestaw wskaźników ...
- - - Updated - - -
wiec chyba sie nada
- - - Updated - - -
Jak pisałem wczesniej nie mieszkam w PL. Wiec jak cos kupuje w Ebay niemieckim, wydaje mi sie ten kabel powinienen spasić w dodatku z oprogramowaniem, ale najlepiej zadzwonie i spytam czy napweno coś nim zdziałam, nie mam zamiaru płacić jakiemuś frajerowi który podłączy i gówno zrobi a zaspiewa 20 eu bo wielki mechanik z niego, jak mu mówiłem zaprogramuj przepustnice, to tylko reset ECU zrobił, a krokowiec? Ni ch****a
- - - Updated - - -
SG0240 wyslij mi na PW swoj gg jesli mozesz. Mam jeszcze pare pytan.
Nie wiem, o którą aukcję chodzi bo mój tablet otwiera z linku który podałeś tylko stronę główną, ale z tego tłumaczenia wychodzi, że powinien być dobry, upewnij się tylko, czy ma przełącznik na poduszki.
Ja nie używam gg.
Ostatnio edytowane przez SG0240 ; 07-04-2013 o 12:23
tutaj jest coś jeszcze, co ten kabel może:
Bosch Motronic M1.5.5 Injection |INFO|DTC|DTC EX|PRM|ACT|ADJ| KLELMOBDKey
Bosch Motronic M1.5.5 Injection (TS '98) |INFO|DTC|DTC EX|PRM|ACT|ADJ| KLELMOBDKey
Bosch Motronic Me7.3.1 EOBD Injection |INFO|DTC|DTC EX|PRM|ACT|ADJ| KLELMOBDKey
Bosch Motronic Me7.3.1 EOBD Injection (Outside EU version) |INFO|DTC|DTC EX|PRM|ACT|ADJ| KLELMOBDKey
Bosch ABS 5.3 |INFO|DTC|PRM|ACT| KL 1OBDKey 1 A1
Allied MY97 Airbag (2F-2P) |INFO|DTC|PRM| KL 3OBDKey 3 A2
Allied MY97 Airbag (2F-2P-2L-2T-I) |INFO|DTC|PRM| KL 3OBDKey 3 A2
Allied MY97 Airbag (2F-2P-2L-I) |INFO|DTC|PRM| KL 3OBDKey 3 A2
Allied MY97 Airbag (2F-2P-2L-I-S) |INFO|DTC|PRM| KL 3OBDKey 3 A2
Allied MY97 Airbag (2F-2P-I) |INFO|DTC|PRM| KL 3OBDKey 3 A2
Allied MY97 Airbag (2F-2P-I-S) |INFO|DTC|PRM| KL 3OBDKey 3 A2
Allied Signal Airbag (1F) |INFO|DTC|PRM|ACT| KL 3OBDKey 3 A2
Allied Signal Airbag (2F-2P) |INFO|DTC|PRM|ACT| KL 3OBDKey 3 A2
Harrison climate control |INFO|DTC|PRM|ACT|ADJ| KL 9ELM 9OBDKey 9 A1
A po co mi ten przełącznik do poduszek?
- - - Updated - - -
z tego co widze ten kabel prz wtyczce ma jakieś przełącznik, może być ten guziczek na 3 opcje przesówany.
Bez przełącznika nie połączysz się ze sterownikiem air bag.
Ale, jak ma to OK.
A ta Twoja alfa to z jakiego rocznika jest?
moja alfa 99 rok, 2.0 TS, wszystko fajnie chodzi, elegancko i wygodnie sie jezdzi ale z tego..![]()
No to masz ECU Bosch Motronic M1.5.5
Nic się nie przejmuj, trochę się poduczysz i sobie zrobisz co trzeba.
To w sumie dość prosty system wtryskowy, tam nie ma żadnej filozofii, tylko jak się nie ma doświadczenia to wszystko na początku wydaje się skomplikowane.