Strona 6 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 81

Temat: [156] Amortyzatory

Użytkownik Rowerzysta Avatar Lexus
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Domyślnie

Dokładnie takie jak na aukcji, ale poszukaj dobrze bo niedawno zdaje się że widziałem je tańsze i były sprzedawane jako komplet na przednią oś. Co do TRW to nie kojarze, zeby oni produkowali amortyzatory do Alfy.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Amadi
    Mieszka w
    Skaryszew
    Auto
    AR 147 FL 2005R 1.9 JTD 115KM

Domyślnie

Cytat Napisał Lexus Zobacz post
    Dokładnie takie jak na aukcji, ale poszukaj dobrze bo niedawno zdaje się że widziałem je tańsze i były sprzedawane jako komplet na przednią oś. Co do TRW to nie kojarze, zeby oni produkowali amortyzatory do Alfy.
    W sprzedazy sa dostepne TRW do 156 ale o jakosci sie nie wypowiem bo nie mialem okazji przetestowac

Użytkownik Rowerzysta Avatar Lexus
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Domyślnie

OK, zracam honor. Rzeczywiscie SĄ. Ale ja też nigdy nie słyszałem, aby ktoś je montował u siebie.

Użytkownik Świeżak Avatar Lotos
    Mieszka w
    Wrocław/Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulietta

Domyślnie

jako ze przednie KYB padły mi znowu po roku jazdy oddałem je z ciekawosci do regeneracji. Po odebraniu i pierwszych kilometrach jestem mega zadowolony. Alfeta prowadzi sie lepiej niz na seryjnych bo zazyczyłem sobie lekkiego utwardzenia. Koszt całkowity czyli demontaz regeneracja całkowita plus montaz 250pln. Potestuje przez rok i obadam jak sie sprawuja ale juz nowych chyba raczej kupowac nie bede.

Gresus
    Gość

Domyślnie

Panowie odnośnie wymiany amorów ma ktoś jakiś patent jak zablokować wszystko aby po zdjęciu ściągaczy górne mocowanie amora i dolne były w odpowiedniej linii. Bo wszystko ustawiam jak należy ale po poluzowaniu ściągaczy dupa i wszystko się przestawia już brakło sił dzisiaj !!

Gresus
    Gość

Domyślnie

Dzięki za pomoc ale nie do końca zrozumiałeś o co mi chodzi. Wyjęcie całego amora to nie problem poza odkręceniem widełek. U mnie problem pojawił się z poskładaniem samego amortyzatora. Ściskam sprężynę, górne mocowanie ustawiam w osi z dolną częścią amora, skręcam górną nakrętkę nad poduszką amora i luzuje ściągacze. I jaki efekt nie wiem czemu góra przestawia mi się względem dołu. W serwisówce jest opisany specjalny ściągacz z trzpieniem centrującym ale chyba ktoś robi to domowymi sposobami ?

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

no to ja nie wiem u mnie nie bylo problemu ,skrecilem sprezyne wsadzilem ,przykrecilem trzy sruby i dalej tak jak pisza i bylo ok

Gresus
    Gość

Domyślnie

uff udało się wszystko poskładać chyba przy luzowaniu ściskaczy pneumatykiem wszystko mi się przestawiało. Dzisiaj z rana leciałem do roboty i bajka autko idzie aż miło tylko teraz wszystkie stuki z tyłu słychać

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Ja też nie słyszałem o tym, żeby TRW produkowało amortyzatory do Alfy, ale jednak są - amortyzatory TRW i to w całkiem przystępnej cenie. U mnie kolega z osiedla zakładał, tylko nie wiem czy dokładnie ten model i jak go spotkam to popytam co i jak.

Pozdrawiam