Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 61

Temat: Stacja LUKOIL

RUDA
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    Rozmawiałem z kierowcami co regularnie jeżdżą do Rosji i mówią że ich ropa jest znacznie lepsza niż polska. Mimo, że u nich stacja benzynowa może wyglądac tak, że wąż z pistoletem z ziemi wyłazi.
    Poprosze Marka zeby focie dla Was ruskiego lukoila pstryknal - mniej wiecej na za tydzien beda Niektorym mina setnie zrzednie DD bo co niktorym sie wydaje ze oni nadal na drzewie siedza - a czy tak jest faktycznie??

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał RUDA
    fiergloo napisał/a:
    Rozmawiałem z kierowcami co regularnie jeżdżą do Rosji i mówią że ich ropa jest znacznie lepsza niż polska. Mimo, że u nich stacja benzynowa może wyglądac tak, że wąż z pistoletem z ziemi wyłazi.

Poprosze Marka zeby focie dla Was ruskiego lukoila pstryknal - mniej wiecej na za tydzien beda Niektorym mina setnie zrzednie DD bo co niktorym sie wydaje ze oni nadal na drzewie siedza - a czy tak jest faktycznie??
    Tylko, że ja nie mówie już teraz o Lukoilu, tylko o stacjach prywatnych, które u nas wyglądają jak barak i kilka pomp z CPNu sprzed 30tu lat . Akurat pytałem gości co jeżdżą za Perm.

A że Rosjanie na drzewach nie siedzą to starczy spojrzec na zdjęcia z Moskwy i zobaczyc jakie tam samochody jeżdżą. Nie mówiąc o dzielnicach, gdzie niby stoją blokowiska, a w nich 7mio piętrowe mieszkania, gdzie jest jacuzzi i inne takie bajery.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

Użytkownik Romeo Avatar as
    Mieszka w
    Zduńska Wola
    Auto
    AR 145 / 1994 1,4 BOXER

Domyślnie

Cytat Napisał rooshyo
    Jeśli chodzi o okolice Olsztyna to gadałem niedawno z gościem który przywozi paliwo na STATOIL (tam pracuję) i mówił mi właśnie że wszystkie paliwa w Olsztynie są z jednej rozlewni w Łęgajnach, tylko ORLEN ma swoją wachę z Płocka...
    Czy, jako procownik stacji STATOIL chcesz powiedzieć, że z dystrybutora tej stacji na którym jest napisane SUPREMA 95 lub SUPREMA 98 zatankuję, jakieś chrzczone zlewki nie wiadomo skąd
    Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.

ViP Pirat drogowy Avatar doldi
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    156 SW 2000 rok pjemnosć 2000l

Domyślnie

Ja również włącze się do rozmowy, tyle co wiem to paliwa 95i 98 (normalne, nie powery i inne wymysły) są paliwami przetwarzanymi w polsce i 90% stacji kupuje je w polsce, a jak piszecie o różnicy jakości paliwa na różnych stacjach zgadzam się z tym związane jest z dolewaniem przez poszczególne koncerny swoich uszlachetniaczy. I to taka mała niespodzianka.Co tankujesz? Zależy co i kiedy do cysterny wleją i czy ją porządnie wypłukali przed napełenieniem.POZDRAWIAM
    Niech Alfa będzie błogosławiona, niech każda jej droga będzie wysławiona...

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał doldi
    Ja również włącze się do rozmowy, tyle co wiem to paliwa 95i 98 (normalne, nie powery i inne wymysły) są paliwami przetwarzanymi w polsce i 90% stacji kupuje je w polsce, a jak piszecie o różnicy jakości paliwa na różnych stacjach zgadzam się z tym związane jest z dolewaniem przez poszczególne koncerny swoich uszlachetniaczy. I to taka mała niespodzianka.Co tankujesz? Zależy co i kiedy do cysterny wleją i czy ją porządnie wypłukali przed napełenieniem.POZDRAWIAM
    Zależy też czy obsługa stacji wymienia filtry przed zbiornikami. Bo jak nie to zaraz po napełnieniu głównego kotła można miec w aucie niezły muł.

A cysterny z tego co wiem płukają najczęściej tylko przy zmianie paliwa, np jak jakaś konczy wozic opał i jest na wczoraj potrzebna przy benzynie. A tak to raczej raz na 3 miesiące-przykładowo mówię, bo dużo zależy od firmy.

A no i jak zauważyłem wielu kierowców wożących naprzykład ON mają samochody osobowe zasilane dieslem, które zawsze są zalane pod korek. A ubytki w cysternie problemem nie są, starczy czymś uzupełnic, żeby licznik podał taką samą ilośc l jaka jest na papierach
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację

RUDA
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał fiergloo
    Sa stacje specjalnie dedykowane autom ciezarowym - z prostej przyczyny - wiadomo ze tir tankuje do pelna ok 1,5 tony paliwa na raz do dwoch zbiornikow - plus agregat (300 litrow o ile naczepa to chlodnia) - jak sadzisz ile trwaloby zlanie takiej ilosci paliwa rura o normalnym fi i zwyklym pistoletem DD jak z detalicznej stacji?
    Na takiej stacji rura nie wystaje z ziemi, -a jest montowana na podobnym patencie jak te nasze z lpg - waz paliwowy jest o wielkim fi i specjalnie adaptowanym nalewakiem (trzeba sie ponoc ostro zaprzec, zeby nie wyskoczyl z rak)- zeby tankowanie 1,5 tony trwalo nie 98-100 minut a 15 DD.
    Takie dystrybutory maja ogromne firmy logistyczne u nas w Polsce- gdzie czas to pieniadz ;-)

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał RUDA
    jak sadzisz ile trwaloby zlanie takiej ilosci paliwa rura o normalnym fi i zwyklym pistoletem DD jak z detalicznej stacji?
    Jak zalewałem 600 litrów na dwa kotły do Magnuma to trwało to 15 minut- dwa dystrybutory dla osobówek na Orlenie Lane rzecz jasna pod korek.

sciesill
    Gość

Domyślnie

Jakość paliwa w całkiem sporym stopniu zależy od tego w jakim zbiorniku jest przechowywane , jak kiepsko zabezpieczony zbiornik to odbije się to na jakości paliwa .

Jeśli chodzi o stacje JET przechwycone przez Jukos to oni mieli naprawdę dobre zbiorniki, kumpel który pracował w firmie która im te zbiorniki spawała mówi że brali te z wyższej półki ( najlepsze brał Shell i BP ) , co do stacji robionych bezpośrednio przez Lukoil to nie mam infa .

A co do mnie to Ruskich sponsorować nie będę ....

Mieszka w
    Wrocław
    Auto

Domyślnie

A co do mnie to Ruskich sponsorować nie będę ....
    Żeby ich nie sponsorowac to trzeba by było kupic rower. Bo i tak ropę w 90% mamy stamtąd.

Alfalotnik
    Gość

Domyślnie

Wlacze sie do dyskusji.. Chcialem was ostrzec przed stacja Carrefour w Krakowie Czyzynach. Maja tu chyba najnizsza cene w Krakowie ale mam naprawde bardzo zle wspomnienia z ta stacja. W moim poprzednim Oplu Omedze skonczylo sie na koniecznosci oproznienia baku i wylania tego paliwa...