Strona 60 z 275 PierwszyPierwszy ... 10505152535455565758596061626364656667686970110160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 2746

Temat: Światła do jazdy dziennej - jakieś pomysły?

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Air, zapytaj może kolegi, forumowicza, który napisał:
    Cytat Napisał donvito Zobacz post
    Acha..
    A w mojej instrukcji do Radionav jest pozycja: "Światła dzienne (DRL)(dla wersji/ rynków,gdzie przewidziano): Po wybraniu pozycji możliwe jest uaktywnienie/dezaktywacja funkcji DRL(światła dzienne)."
    .. ale w samochodzie tej opcji nie widzę..
    Już sądziłem że ktoś ma taką opcję aktywną..
    Może jest jakiś fabryczny moduł?
    Ewentualnie zadzwoń do gościa (swoją drogą, miły facet - dzwoniłem), który wystawił to ogłoszenie:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-175...C30245757.html

Jeśli nadal będziesz miał wątpliwości, zawsze możesz próbować powołać "międzynarodową grupę niezależnych ekspertów" - szczególnie polecam profesorów Rońdą, Biniendę i Cieszewskiego, którzy na podstawie własnych obserwacji, bo przecież niejeden samochód w życiu widzieli - nawet z włączonymi światłami, ewentualnie na podstawie teorii "pękającej parówki" lub puszki po coli, udowodnią, co tylko będziesz chciał
    Pozdrawiam

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Z tego co zacytowałeś i co rzeczywiście znajduje się w instrukcji wynika, że światła DRL są w Alfie 159. Tylko, że nie o tym rozmawiamy. Ty uparcie twierdzisz, że włączają się światła drogowe, a nie mijania- o to się spieramy, a nie czy to jest czy tego nie ma.

Zatem udowodnij mi proszę, że w Norwegii świecą po oczach dzienne światła drogowe... Ja jestem absolutnie pewien, że są to światła mijania. Dowody możesz sobie łatwo znaleźć na forach np Passata, tam są dokładnie opisane zagadnienia trybu skandynawskiego.
    A może pomyliłeś się z nazewnictwem? Światła mijania to krótkie, drogowe to długie. Wybacz, ale naprawdę już nie wiem co Cię może przekonać.
    Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 08-02-2014 o 12:04
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

"Dajcie se już siana co"???

ZBANOWANY Pirat drogowy
    Auto
    159 1,9 JTS + 146 1,6 TS

Domyślnie

Dzwoniłeś? Skąd, w ogóle, zrodził sie w Tobie pomysł, że mam Ci cokolwiek udowadniać? :-)

Użytkownik Znawca Avatar olo_84
    Auto
    Alfa 159 16V 150KM Distinsive SW 2006

Domyślnie

Ja zadecydowałem i kupiłem układ http://allegro.pl/modul-swiatel-dzie...965758674.html

Instalacja jest banalna jeśli chodzi o podstawowe funkcje, czyli redukcja świateł drogowych do świateł dziennych. W zestawie mamy wszystkie niezbędne złączki więc bez problemu podpinamy się pod oryginalne przewody bez rozcinania. Jednakże jeśli chcemy aby nam auto przy otwieraniu witało nas efektem świetlnym i mieć możliwość sterowania tymi bajerami podczas jazdy, należy podłączyć się do zamka centralnego przewód (CL) żółty przewód poniżej schemat

chciałbym odnaleźć przewód od centralnego, niestety nie wiem który to jest. Z tego co wyczytałem z instrukcji to bezpiecznik F36 lub F32 lub jeszcze jakiś inny:
    Zasilanie węzła bagażnika/węzeł drzwi przednich -bezpiecznik- F36
    Węzeł drzwi kierowcy/ węzeł drzwi pasażera/ wyłącznik zapłonu -bezpiecznik- F32

Przewody należy przeciągnąć (jeśli chcemy owe wodotryski) do środka po to by mieć możliwość włączania tych bajerów kiedy chcemy (przełącznik) oraz kontrolka dioda, która nam sygnalizować będzie, że moduł działa, czyli aktywacja drogowych świateł o x% mniej zamiast świateł mijania. Jak ktoś może już coś kiedyś podłączał to może by mi podpowiedział gdzie ten przewód odnaleźć i którędy z pod maski dostać się przewodami do środka. Na koniec przy podłączaniu miałem chwilę zadumy, gdyż na schemacie przewód żółty można podłączyć do baterii (+) lub immobilizer. Oczywiście podłączyłem do plusa bo zdecydowanie było łatwiej go znaleźć ale to już dowiem się u źródła czyli od producenta/sprzedawcy. Ale póki co to polecam układ bo bez tych trysków już spełnia swoje zadanie no i działa automat zmierzchu świateł mijania.

poniżej lista bezpieczników
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	modul.jpg
Wyświetleń:	4794
Rozmiar:	65.9 KB
ID:	122310   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	01.jpg
Wyświetleń:	2117
Rozmiar:	117.1 KB
ID:	122311   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	02.jpg
Wyświetleń:	1544
Rozmiar:	142.8 KB
ID:	122312   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	03.jpg
Wyświetleń:	2538
Rozmiar:	131.1 KB
ID:	122313   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	04.jpg
Wyświetleń:	2495
Rozmiar:	121.5 KB
ID:	122314  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	05.jpg
Wyświetleń:	1626
Rozmiar:	114.4 KB
ID:	122315  

Użytkownik Znawca Avatar olo_84
    Auto
    Alfa 159 16V 150KM Distinsive SW 2006

Domyślnie

nie ma chętnych do pomocy

Użytkownik Romeo Avatar interside
    Mieszka w
    Biłgoraj
    Auto
    AR 159SW 1,9jtdm 8v

Domyślnie

Pobierz sobie e-learn do 159 linki są gdzieś na forum a jeszcze dwa pomocne tematy:
    http://www.forum.alfaholicy.org/styl...ych_25min.html
    http://www.forum.alfaholicy.org/159_...s_pomysly.html
    po lekturze dasz rade bez problemu.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar emisieq81
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    159SW 1.9 JTDm 150KM 2009

Domyślnie

tak w ramach relaksu Panowie my tu kombinujemy nad dziennymi światłami do 159 by ładnie się prezentowały a przód nie stracił atrakcyjności a tu dzisiaj taki "kwiatek" mym oczom się ukazał fakt to akurat zgrabny tyłeczek od GT ale to co ujrzałem zamontowane w zderzaku.... ach sami popatrzcie ;D szkoda słów na co to ludzie nie wpadną i pominę jeszcze w jak "piękne kopłaki" z marketu była przyodziana
    Nowy hit światła do jazdy dziennej z tyłu służące jak się domyślam poprawie oświetlenia za samochodem podczas cofania, co nie tłumaczy że to i tak śmiech na sali
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	20140510_181452.jpg
Wyświetleń:	1529
Rozmiar:	94.2 KB
ID:	130913  

Użytkownik Romeo Avatar murgal
    Mieszka w
    Sandomierz/Wrocław
    Auto
    159 2.4 Berlina

Domyślnie

Jak ktoś ma pytania co do dziennych, ja polecam ten moduł DRL do świateł dziennych wpiąć do ŚWIATEŁ PRZECIWMGŁOWYCH! Rozwiązanie idealne, wiele seryjnie aut ma tkaie rozwiązanie, policja nie robi ŻADNYCH problemów, wygląda to o wiele lepiej niż na długich.

Podłączenie:

lewy halogen przeciwmgłowy we wiązce obok skrzynki bezpieczników:

- brąz-czarny LEWY
    - brąz PRAWY

No i w te kable się wpinamy zamiast w te długich. Kabel od świateł postojowych, które automatycznie wyłączają dzienne to żółto zielony, lub w wersji z xenonami żółto niebieski bodajże. Po wrzuceniu w przeciwmgłowe osram cool blue jest naprawdę świetnie
    Moje wściekłe 2.4

Budowa stron internetowych, sklepów itd. > Maniak Design Studio

Użytkownik Pirat drogowy Avatar axel83
    Auto
    Alfa Romeo

Domyślnie

Cytat Napisał murgal Zobacz post
    Jak ktoś ma pytania co do dziennych, ja polecam ten moduł DRL do świateł dziennych wpiąć do ŚWIATEŁ PRZECIWMGŁOWYCH! Rozwiązanie idealne, wiele seryjnie aut ma tkaie rozwiązanie, policja nie robi ŻADNYCH problemów, wygląda to o wiele lepiej niż na długich.

Podłączenie:

lewy halogen przeciwmgłowy we wiązce obok skrzynki bezpieczników:

- brąz-czarny LEWY
    - brąz PRAWY

No i w te kable się wpinamy zamiast w te długich. Kabel od świateł postojowych, które automatycznie wyłączają dzienne to żółto zielony, lub w wersji z xenonami żółto niebieski bodajże. Po wrzuceniu w przeciwmgłowe osram cool blue jest naprawdę świetnie
    Jaki moduł kupiłeś? Pokaż efekt swoich prac