ekranik sie pewnie będzie podnosił, widać klapke.... u góry.. pewnie będzie nowoczesny, wyobraz sobie teraz tę stylizowaną na starą deskę i ten nowoczesny, wysuniety, pulsujący kolorami ekranik.... jak kwiatek na kożuchu...
ekranik sie pewnie będzie podnosił, widać klapke.... u góry.. pewnie będzie nowoczesny, wyobraz sobie teraz tę stylizowaną na starą deskę i ten nowoczesny, wysuniety, pulsujący kolorami ekranik.... jak kwiatek na kożuchu...
Z dzisiejszego Auto Moto i Sport: "Tego u Alfy jeszcze nie bylo. Struktura nadwozia nowego modelu ma być wykonana w przeważającej części z aluminium oraz stali o wysokiej wytrzym." ble,ble ble o bhp...a potem "to hold zlożony wlaściwością jezdnym.Wlosi po prostu nie chcą po raz kolejny popelnić tego samego blędu,co w przypadku modelu 159,który mimo świetnego ukladu jezdnego i mocnych silników,na drodze nie zachwyca dynamiką"
Ciekawy jestem czy pisza to Niemcy i dostajemy tylko tłumaczony przedruk w amis, czy to nasz polski redaktor dokopal sie do takich nowinek. Dla mnie bomba,jest szansa ,że auto będzie mialo charakter na drodze.
W tym samym artykule piszą ,że producent na razie nie ujawnil szczególów zawieszenia,ani osiągów,ani też zastosowanych skrzyń biegów i każe czekać do marca i salonu w Genewie.
Może ktoś z Was (np.Tuti) wie cos więcej od tego redaktora.
Bylbym wdzięczny-póki co wstrzymam się z zakupem wypasionego MiTo.
Ostatnio edytowane przez otto ; 15-01-2010 o 13:35
W październiku było już info od oficjeli: http://www.alfanews.pl/2009/10/30/of...-romeo-milano/
Najbardziej bym się zastanawiał nad wagą. Na AlfaGiulietta.com piszą o aluminium i tej super stali, ale ciekawe co to znaczy "przeważająca większość"?
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
AR 156 1.8 TS ( 2001-2006)
AR 159 1.9 JTDM 16V ( 2006-2009)
AUDI A5 2.0 TFSI MTM (2009 -2014)
BMW 528i F10 ( 2014 - 2019 )
BMW 540i G30 ( 2019 -
Lewostronnym powolno jeźdźcom mówimy kategorycznie NIE !!!
W Mito też piszą że zastosowano jakąś tam specjalną stal (bardziej sprężystą) podane były nawet jakieś jej parametry w daN itp. Nie wiem jak duże ma to znaczenie ale ponoć zwiększa sztywność nadwozia a to może przekładać się np na ograniczenie trzeszczenia plastików itp. Zastosowanie alu to pewnie dobry pomysł ale może być nieciekawie z ceną. Wiem że np. Clio II to nienajlepsze porównanie ale tam dach i błotniki były z tworzywa.
Kolejne spy shoty - otaśmowane nadwozie w kolorze Rosso
Link: Zdjęcia Alfa Romeo Giulietta
przeciętniactwo niestety.... teraz widać, normalne fotki, nie stylizowane, że bryła auta to Kia/Astra i jeszcze z pięć innych marek. Kierownica przeciętniacka, porównajcie z tą ze 147 albo 159. Ta jest dokładnie taka jak w Kia/Astra i jeszcze pięciu innych markach.
Auto pewnie dobrze się sprzeda, Marchionne będzie zadowolony.
Ale to NIE JEST JUŻ ALFA ROMEO. Tylko przeciętniactwo stylistyczne i tyle.
^^Mam propozycję. Poczekajmy aż zagości w salonie, obejrzyjmy ją na żywo, a potem się wypowiadajmy na temat sylwetki i wnętrza![]()