Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie Prośba o opinię na temat planowanego zakupu

Witam! To mój pierwszy post i mam nadzieję nie ostatni Zakochałem się w alfach od pierwszego wejrzenia i nie wyobrażam sobie innego samochodu jako mojego pierwszego własnego - do którego zakupu właśnie się przymierzam. Dokładniej - przymierzam się do obejrzenia i może nawet zakupu poniższej sztuki:

http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-7...051703249.html

Ale jako że jechałbym do Gorzowa aż z Warszawy - od razu chciałbym poznać opinię bardziej doświadczonych Kolegów na temat tej wersji silnikowej - czy jest to dobry wybór? A jeśli tak, to czy cena jest adekwatna oraz na co powinienem zwrócić uwagę przy oględzinach? A może ktoś miał już styk z tą sztuką, lub chociaż komisem? Będę wdzięczny za absolutnie wszelkie rady.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 SW 2.0 JTDm TI

Domyślnie

Cytat Napisał Klejao Zobacz post
    Witam! To mój pierwszy post i mam nadzieję nie ostatni Zakochałem się w alfach od pierwszego wejrzenia i nie wyobrażam sobie innego samochodu jako mojego pierwszego własnego - do którego zakupu właśnie się przymierzam. Dokładniej - przymierzam się do obejrzenia i może nawet zakupu poniższej sztuki:

http://allegro.pl/alfa-romeo-159-1-7...051703249.html

Ale jako że jechałbym do Gorzowa aż z Warszawy - od razu chciałbym poznać opinię bardziej doświadczonych Kolegów na temat tej wersji silnikowej - czy jest to dobry wybór? A jeśli tak, to czy cena jest adekwatna oraz na co powinienem zwrócić uwagę przy oględzinach? A może ktoś miał już styk z tą sztuką, lub chociaż komisem? Będę wdzięczny za absolutnie wszelkie rady.
    Yo, tez ją chcialem, ale byla mocno bita w dupe, mam zdjecia gdzies z przed kolizji
    po za tym pan nie chcial mi jej dac poza miasto do przegladu (mam blisko z zielonej) wiec no ja zrezygnowalem i narazie jestem mocno przy tym, bo cos chyba Polske na chwilke odpuszcze
    http://www.mobile.de/pl/marka/alfa-r...191309138.html
    Ostatnio edytowane przez KissieL ; 19-03-2014 o 18:52

Użytkownik Rowerzysta Avatar meiss
    Auto
    159 1,9 JTDm 16v, 156 2.0 T.S.

Domyślnie

Cytat Napisał KissieL Zobacz post
    Bydgoska - pytanie czy na 3 letni samochod z niemiec, przy rzekomym serwisowaniu w ASO nie powinno byc wpisow car passa, itp ? czy moge jakos potwierdzic przebieg, bo po VINie mi tylko 1 wpis wyskakuje ;/
    CarPass to belgijski wynalazek, nie niemiecki.

Co do zakupów 159 tylko pewnych za 40k, to śmiech mnie ogarnia.
    Każdy kto ma dostęp do kalkulatora, wie że kupując dobrą budę i tragiczną mechanikę za 20-25 k, za pozostałe 15 tysięcy zrobi sobie silnik, dwumas, sprzęgło i zawieszenie. A wcale nie jest powiedziane, że będzie musiał to robić i dobić kosztami.

Jest tylko jedno ale, zapas kasy na naprawy trzeba mieć, a nie kupować na styk.

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD
    Ostatnio edytowane przez meiss ; 19-03-2014 o 19:21

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Cytat Napisał KissieL Zobacz post
    Yo, tez ją chcialem, ale byla mocno bita w dupe, mam zdjecia gdzies z przed kolizji
    po za tym pan nie chcial mi jej dac poza miasto do przegladu (mam blisko z zielonej) wiec no ja zrezygnowalem i narazie jestem mocno przy tym, bo cos chyba Polske na chwilke odpuszcze
    http://www.mobile.de/pl/marka/alfa-r...191309138.html
    Kurfaaaa, bezwypadkowa, a bita mocno w dupe... co za naród. Zeby tak mu zgniła w garażu.

Użytkownik Rowerzysta Avatar meiss
    Auto
    159 1,9 JTDm 16v, 156 2.0 T.S.

Domyślnie

Cytat Napisał wkamil Zobacz post
    Kurfaaaa, bezwypadkowa, a bita mocno w dupe... co za naród. Zeby tak mu zgniła w garażu.
    Hahaha bo u nas to tak jest, że po oględzinach kilku "niebitych" człowiek prosi sprzedawcę, żeby od razu powiedział gdzie była walona, żeby nie tracić czasu.

P.S. Ostatnio myślałem o wózkach bitych, w sumie nie mamy roku 1990, bity już nie oznacza "pospawany z 3 różnych"....... chyba

Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD
    Ostatnio edytowane przez meiss ; 19-03-2014 o 19:35

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 SW 2.0 JTDm TI

Domyślnie

Cytat Napisał wkamil Zobacz post
    hehe no takie realia, i tez w te 2 tygodnie odkad sie zdecydowalem na 159 i nic innego to juz sie sporo nauczylem za co i wam poniekąd dziekuje

z tym gorzowskim to byla pilka w stylu
    "dzien dobry, z racji ze napisikiem Tbi sie kazdy chwali to widze ze caly tyl zmienialismy, czy cos jeszcze ?"
    "...no tylko tyl (mam zdjecia klapy przed wymiana, jak pana interesuja, A WIDZIAL PAN TE ZEGARY Z CZERWONYM ?????" hehe kochani są

Użytkownik Maniak resoraków Avatar wkamil
    Auto
    156 SW 2.4 JTD Ti '05, 159 SW 2.0 '11

Domyślnie

Typowy Mirek

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał cmatix Zobacz post
    No panowie bez jaj... póżniej pomogą, naprawią - wiekszość z nas ma swojego mechanika i on też pomoże naprawi . A co to w krakowie z a darmo robią, i co jeszcze przed zakupem po targowaniu pewnie jak dwumasa będzie okazywała oznaki zużycia to za darmo wymienią ???? na pewno nie tylko zpłace. Każdy komis , handlarz jak mu do płace wymieni .
    ciekawe czy kazdy komis wytnie Ci DPF,zaslepi EGR, zregeneruje/wyrzuci klapy wirowe w cenie auta??Jak nie wiesz i nie znasz to sie nie oddzywaj.Jestes tu miesiac, a widze wiesz wszystko lepiej.Jak masz takich swoich super komisantow to smialo wal do nich.Nikt Cie nie zmusza do zakupu w Krakowie.Nie nie robia za darmo i ja nic takiego nie napisalem ale nie mam problemow z wymiana czegos na gwarancji itp.Masz jeszcze cos do powiedzenia??

Użytkownik Embrion
    Auto
    jeszcze brak

Domyślnie

Witam wszystkich
    czy moglibyście podpowiedzieć mi coś w sprawie tej Alfy ?
    szukam już z drugi miesiąc i właśnie wskoczyło nowe ogłoszenie właśnie takiej jakiej szukam
    Jutro bym podjechał i obejrzał ale może coś wam się rzuci w oczy po zdjęciach na co mógłbym zwrócić szczególnie uwagę

http://allegro.pl/show_item.php?item=4075587360

Użytkownik Znawca Avatar karmal
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    Maserati Ghibli S 3,0 410KM

Domyślnie

Cytat Napisał wielki Zobacz post
    Witam wszystkich
    czy moglibyście podpowiedzieć mi coś w sprawie tej Alfy ?
    szukam już z drugi miesiąc i właśnie wskoczyło nowe ogłoszenie właśnie takiej jakiej szukam
    Jutro bym podjechał i obejrzał ale może coś wam się rzuci w oczy po zdjęciach na co mógłbym zwrócić szczególnie uwagę

http://allegro.pl/show_item.php?item=4075587360
    Ładna Ale każda 159 w ogłoszeniu pięknie wygląda Bierz do ASO na sprawdzenie i tyle

P.S model 159 i przebieg 159 000 ?? ;-)

Łada Niva prod. 2010 w posiadaniu od 02.2017 )

Aktualnie Maserati Ghibli S