W Alfie najważniejsze jest to jak jeździ... Większość transaxli Alfy jest kontrowersyjnej urody, a nikt im nie odmówi "alfowatości".
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Nie czepiajcie się felg, kilka stron wcześniej były tu ich dane (niektórych) - wyjątkowo lekkie jak na swój rozmiar, to się liczy. Weź później dźwigaj taką 19" z oponą - to waży z 25 jak nie ponad 30kg sztuka! bezsens totalny, hamuje auto i psuje prowadzenie, przyspieszenie, hamowanie itd , wiedzą co robią . Forma jest ważna ale nie może psuć tego co najważniejsze. Powinna być minimalna felga dla zmieszczenia hamulca i opony o szerokości takiej jak obliczyli że utrzyma wóz i tyle . Kierunek odejścia od pozerstwa Brery na rzecz stawiania na to co istotne dla jazdy a nie wyglądu na parkingu mi się bardzo podoba. Drewno też lekkie w panelach- do tego nielakierowane
![]()
(wiem , wiem , matowy lakier na pewno).
Kurcze to wnętrze z tym drewnem i matowym aluminium, no niesamowite jest, jak jakiś superjacht czy coś takiego. I fajne nawiązanie bo Alfa od hoho cośtam wstawek jasnego drewna miała (kiedyś sobie to śledziłem fotograficznie jak swoją z drewnianą (jasną) kierownicą znalazłem).
Na pewno masę nawiązań puryści Alfy odnajdą, pewnie i asymetryczna klapa schowka itd, bo że tuby to widać od razu, ale założę się że więcej tam smaczków siedzi.
Wnętrza bardzo ładne, chociaż pewnie pokazali te najdroższe... Co do wygladu z zewnątrz ciągle nie moge sie przekonać,raz mi sie wydaje przeciętne w tym segmencie innym razem super..... Najważniejsze okaże sie zestawienie danych technicznych i cen...
Wysłane z mojego LG-D682 przy użyciu Tapatalka
Felg nie będzie większych jak 18 cali.
A co jeszcze zwróciło moja uwage to to że Alfa się chwali że Giulia ze 100 kmh się zatrzymuje na 38,5 m. IMO to dość przeciętny wynik, kiedy tyle to miało C5 w 2008 roku, a nowy S-max schodzi poniżej 35 metrów.
"Kilka" modeli czyli:
Brera/Spider
159
166
156
147
Gt
916 Gtv/Spider
145/6
164
Alfetta Gt/v
Spider 105
Jak dla mnie powtarzalność pewnego elemetu estetyki na przestrzeni kilku dekad jak najbardziej zasługuje na miano "alfowskiego", i to jest np. jeden z moich zarzutów do projektu wnętrza Giulietty, to te nijakie boczki drzwi.
1984 GTV6 3.2 24V
Tylko, że te wszystkie boczki w tych modelach pasowały do wyglądu foteli.
A w Giuliettcie czy Giulii? Jakoś mało estetycznie by to wyglądało wg mnie.
2013-2019 - 06' AR 159 1.9 JTDm 8v - Grigio Titanio
2019-2020 - 08' Fiat Nuova Bravo 1.9 JTDm 16v - Rosso Maranello
2020-2022 - 11' AR Giulietta Sportiva 2.0 JTDm powered by @sdero - Rosso 8C Competizione
2022- ... - 10' AR Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBI - Rosso 8C Competizione
Nie zgadzam się. Śp. J. Kaniewski mówił w wywiadzie: Tradycją marki Alfa Romeo było robienie samochodów nienawiązujących do tradycji. Poszukiwanie czegoś nowego, tak jak to było z pierwszym samochodem elektrycznym w historii, już ponad 100 lat temu, który przekroczył 100 kilometrów na godzinę i nazywał się Jamais Contente - „nigdy nie usatysfakcjonowany”, I to jest właśnie nowoczesność.
Ja się z tym zgadzam. Alfa zmienia się co generację lub dwie. Bardzo mi się to podoba. W przypadku Giulii wszyscy spodziewali się jakiegoś chryslera w nowej budzie. Byłoby to nawiązanie do 159 która jest takim oplem. Giulia jest czymś zupełnie innym i to jest właśnie "alfowskie".
Co za bzdury wypisujesz jakim Oplem - stylizacja, zawieszenie ?!
Pozdrawiam