Ja wątpię, żeby to dobrze grało. Ja zdecydowałem się na używkę z allegro - kupiłem Kenwood DNX 7200 (ogólnie seria DNX jest nawyższą serią), jest tam też nawigacja Garmin. Gra jak na moje laickie ucho o niebo lepiej od serii. Zmieścić się można spokojnie w 2k z przejściówką żeby sterować z kierownicy i montażem.
Hmm, to może też bym poszedł w używany sprzęt?
Coś ciekawego do 2000zł możecie polecić?
EDIT:
Zastanawiam się nad tym: http://allegro.pl/kenwood-dnx4210dab...263473101.html bo jednak co nowe to nowe, a w przypadku takiej elektroniki używany sprzęt może paść na drugi dzień po zakupie...
Ostatnio edytowane przez Bebok ; 13-05-2015 o 14:17
Trochę masz racji, bo mi w DNX'ie jak się otwiera panel to potem muszę go manualnie zamknąć :/. Ogólnie działa w porządku. Ludzie cały czas kupują stary sprzęt tego typu, 1din alpiny mają po kilka, kilkanaście lat i grają bez zastrzerzeń i się nie psuja.
Właśnie zamontowałem w miejsce fabrycznej nawigacji GMS 6401 New Excellence. Musiałem dokupić inna ramkę, ta która była w zestawie nie pasowała albowiem otwór w konsoli po fabrycznej nawigacji jest nieco większy. Wg mnie wygląda nawet nieźle. Brzmienie całkiem, całkiem. Automapa hula bez problemu i bardzo szybko - jestem mile zaskoczony. Jedynie muszę jeszcze ogarnąć sterowanie z kierownicy. Tzn. dokupić adapter. Jestem jeszcze niezdecydowany jaki wybrać. Może ktoś coś doradzi?
![]()
http://www.aliexpress.com/item/Wirel...329295163.html
Znalazłem dosyć ciekawe radio chińskie z Androidem, które myślę że całkiem dobrze by się komponowało z deską 159. Atutem jest to że radio jest za niewielkie pieniądze.
Jest tylko jeden problem... sterowanie z kierownicy.
Teoretycznie radio wspiera sterowanie z kierownicy. Napisane jest że ta funkcja dostępna jest dla większości samochodów, z tym że działa tylko w samochodach które obsługują sygnał analogowy.
Teraz pytanie... rozumiem że w naszych 9 sterowanie radiem odbywa się po szynie CAN i najprawdopodobniej sterowanie z tym radiem nie zadziała? Dobrze rozumuję?
Jest:
- Alfa Romeo 159 1.9 JTD 150 KM 2006 r
Była:
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2003 r
- Alfa Romeo 156 1.9 JTD 115 KM 2001 r
Bardzo dobrze rozumujesz, dokładnie jest po CAN i bez dodatkowego modułu nie zadziała.
AR 159 SW, 09r, Distinctive Q-Tronic, 1.9 JTDm 16V była, Opel Insignia ST jest
Szkoda bo to radio w tej cenie bardzo mi się spodobało, ale jeśli nie będzie mi działać sterowanie z kierownicy to je odpuszczam. Poczekam aż stanieje ten dedykowany chińczyk.
Jest:
Była:
Jeszcze pytanie jak to gra bo generalnie to powinno mieć największe znaczenie, ale fakt wizualnie wpada także idealnie w mój gust, lubie taki minimalizm.
podejrzewam że jeśli chodzi o jakość dźwięku to te wszystkie chińczyki mają ją zbliżoną
Jest:
Była: