Często się spotykała z opinią, że to Alfa wytycza trendy w designieCoś w tym chyba jest. A Lancera wymieniłem, bo w porównaniu do Alf on jest wulgarny, a nie elegancki.
Często się spotykała z opinią, że to Alfa wytycza trendy w designieCoś w tym chyba jest. A Lancera wymieniłem, bo w porównaniu do Alf on jest wulgarny, a nie elegancki.
Lancer jest faktycznie wulgarny, zgoda. Ale Giulietta nie wytycza zadnych trendów. Ona idzie z trendem, dokładnie. Jest taka, jak inne obecne na rynku auta, szczególnie linia. To astra, i30, ceed i pare innych. Kompletny brak wyrazu.
ABS w standardzie w UE jest konieczny do uzyskania homologacji, podobnie jak odpowiednia norma ekologiczna. Teraz już chyba Euro 5
http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi
Bo nikt z was tego nie chce dostrzec)) Ja rozumiem dusze fana ale.....
Ktoś musi was co jakis czas otrzeźwiaćmnie przypadła ta rola
))
Pingwin, ale o gustach się nie dyskutuje. A mi się Giulietta podoba, w całym aspekcie (no może poza przodem) i proszę Ci nie wbijaj mi tego Ceed'a ciągle do głowy i wystarczy że raz o tym wspomniałeś.
Mi np. nigdy nie podobała się 166, jest dla mnie za wielka, za smutna i niezbyt ładna. Ale nie powtarzam tego w co drugim poście.
No tak, pozostaje jeszcze kwestia oryginalności. Dla mnie Gulietta, mimo dużej bliskości konstrukcyjnej Bravo i Delty, jest zaj.... oryginalna. I takie mam zdanie.
Mi teraz przypadnie rola Ciągłego podkreślania oryginalności Gulietty. W końcu ktoś musi to robić.
No dobrazgodze sie w przypadku 166. To auto ma dobre recenzje, niedawno w auto świecie dostało 4 i pół gwiazdki i sensowne podsumowanie, ale nie mogę znieść przodu tego wielkiego auta, które ma te szczurze, malutkie oczka... Po FL zmieniono własnie to, przede wszystkim.
Nie podoba Ci sie przód Giulietty: mnie też nie, bo jestem fanem przodów 145/146 i 159/brera zdecydowanie. Ale przód, kolego, to JEDYNE oryginalne i wyróżniające fragementy stylistyczne tego auta. Tył i boki to sztampowa, nierozpoznawalna linia. Czyja, już nie piszę, bo pisałem)))))