Temat: Co dziś zrobiłem dla swojej Belli ?

Użytkownik Ogier Avatar brill7
    Mieszka w
    Błonie
    Auto
    Alfa Romeo Centocinquantasei in colore blu vela metallizzato 1970 centimetri cubici

Domyślnie

dziś odebrałem Alfinkę od mecha. Wymienione:
    -sprzęgło
    -łożysko oporowe
    -filtry all
    Wykonano płukanie silnika i zalano nowym świeżutkim olejem syntetycznym Valvoline 5W40
    Do wykonania w najbliższym czasie:
    -świece
    -przewody
    -znaczki Alfa Romeo przód i tył
    -wymiana silniczków szyb tylnich
    Dalsze plany:
    -lakierowanie
    -hamulce przód i tył

a no i oczywiście umyta i wypachniona
    normalnie uśmiech mi z twarzy nie schodzi
    po wymianie sprzęgła od nowa uczę się ją obłaskawiać.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar dawidee26
    Mieszka w
    Wrocław/Wałbrzych
    Auto
    ALFA ROMEO 156 SPORTWAGON Distinctive1.9 JTD 16v 150KM/Alfa Romeo Mito 1.4 Multiair 105KM

Domyślnie

Ja dzisiaj się zawziąłem i posprzątałem w samochodzie żony , Mito nie może się nie podobać

https://www.youtube.com/watch?v=p_wB0Aq0DnI

Użytkownik Romeo Avatar Morbob
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie/Wrocław
    Auto
    GT 3.2 V6 2004

Domyślnie

Ja doczyściłem pierwszego Tristara do gołego AMELINIUM Jak pomyśle, że jeszcze trzy zostały to mi się odechciewa polerować te felgi...

Użytkownik Romeo Avatar Barus91
    Mieszka w
    Ząbkowice Śląskie / Wrocław
    Auto
    BYŁO: 12xAR BĘDZIE: numer 13 :)

Domyślnie

Ja umyłem skrzynię, która 'wjedzie' na miejsce mojej
    Dodatkowo zdemontowałem halogeny, które nie świeciły i znam powód, dlaczego... Jeden w środku 'zgnity' i bez żarówki... drugi pewnie ze spaloną... Poszły na śmietnik Będą nowe

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

poczynając od piątku wymieniony olej na Motula 6100 filtr oleju i filtr powietrza
    w sobote porządnie umyta ,wyglinkowana(dolne elementy jak progi i doły drzwi przejechane benzyną ekstrakcyjną),znowu umyta ,elementy z większymi ryskami przejechane Megsem UC + tricolore,położony PB BH(i to był mój błąd) bo na to położyłem AB Cherry(a to ma super właściwości czyszczące),na felgi PB WS,w środku przejechana cała PB NL,opony przejechane Nielsenem brillance(chyba tak),dzisiaj umyta duraglossem 901 na 2 wiadra ,przyciemnione tylne szybki jakąś folią sylikonową (teraz się super prezentuje (w sumie to każde autko z przyciemnionymi szybami nabiera uroku)),wysprzątana cała i psiknięte na wycieraczki AROMA CAR truskawka+jeżyna , i mam nadzieje ze w piątek jak czas pozwoli zostaną wymienione przednie amorki i tylne tarcze .

P.S Kto jeszcze nie obcuje z kosmetykami klasy wyższej (nie marketowymi) to serdecznie namawiam nigdy bym się nie spodziewał że oprócz wysokiej ceny może być taka wielka róznica między kosmetykami premium a sklepowymi

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    elementy z większymi ryskami przejechane Megsem UC + tricolore,położony PB BH(i to był mój błąd) bo na to położyłem AB Cherry(a to ma super właściwości czyszczące)
    jakie efekty po UC? ciężko z aplikacją tym tricolorem? i jak Ci się widzi PB BH po nałożeniu, zanim go wytarłeś pytam bo mam wszystko... a nie mam kurka czasu ogarnąć lakieru...

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Powiem tak Megs UC fajnie odżywia kolor ,niweluje mniejsze ryski ,lecz jak masz większe to za bardzo nie pomoże ,ogólnie na plus ,choć tyrania jest sporo jak chcesz uzyskać jakiś efekt , co do BH ja nałożyłem na słoneczko megsa i zaraz wypracowywałem go(tak mi polecił koleś z KA który jest bardzo,bardzo ogarnięty w tych sprawach)jak juz go wypracowałem przetarłem mikrofibrą ,efekt bardzo fajny (ogólnie bardzo dobre podbicie koloru) , a więc poradze Ci tak jak mi poradzono , nałóż BH na słoneczko i rozprowadz trochę na elemencie i od razu wcieraj (nie czekaj aż wyschnie) i jak wypracujesz to zetrzyj lekko mikrofibrą

Użytkownik Romeo Avatar tomek921
    Mieszka w
    Częstochowa/Kłobuck
    Auto
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD CF2

Domyślnie

w końcu po prawie 8 miesiącach znalazłem czas na wykręcenie ukręconej śruby i montaż stabilizatora tylnego Teraz w końcu nie zarzuca mi tyłem kiedy robię szybkie przekładki z prawego na lewy i odwrotnie

Użytkownik Maniak resoraków Avatar pawciu87
    Mieszka w
    Wieluń
    Auto
    BMW F31 318d

Domyślnie

Cytat Napisał Damian156JTD Zobacz post
    a więc poradze Ci tak jak mi poradzono , nałóż BH na słoneczko i rozprowadz trochę na elemencie i od razu wcieraj (nie czekaj aż wyschnie) i jak wypracujesz to zetrzyj lekko mikrofibrą
    też tak właśnie czytałem by od razu wypracować... a oprócz podbicia lakieru PB BH maskuje hologramy/swirle ? ogólnie jak już kiedyś pisałem lakier nie mam w złym stanie(drobne ryski), ale na lewym boku mam trochę hologramów po polerce (ktoś mi porysował czymś cały bok)... i mam nadzieję że uda mi się to zniwelować

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Tak BH zamaskuje Ci swirle