Trochę mało czytelne jak dla mnie te wykresy, nie wiem co mógłbyś jeszcze sprawdzić, dla mnie to wygląda jakby gruszka była źle wysterowana, nie pomieszałeś węży od VGT??
Trochę mało czytelne jak dla mnie te wykresy, nie wiem co mógłbyś jeszcze sprawdzić, dla mnie to wygląda jakby gruszka była źle wysterowana, nie pomieszałeś węży od VGT??
OUT do gruchy, VAC do pompy, jest właściwie podłączone, grucha jest nowa, ustawiona tak samo jak stara. Turbo jakiś czas temu dostało nowy środek, bo zaczynała puszczać olej, później ustawiałem cięgno zmiennej geometrii. Może wiecie gdzie mógłbym to zrobić profesjonalnie za nieduże pieniądze? Dzwoniłem do jednego warsztatu to mi powiedział gość 200zł za samo ustawienie sztangi, podziękowałem. Wyciągnąć turbo to dla mnie nie problem.
Dziś zrobiłem zdjęcie kolektora dolotowego. Tragedii nie ma, ale będzie czyszczony przy okazji wymiany rozrządu.
![]()
Ostatnio edytowane przez Matti ; 05-06-2015 o 19:37
Cześć, mam na imię Mateusz i jestem Alfaholikiem
Tragedii nie ma?? WTF zamulone jak stuletni staw po karpiach. Jaboleq a jak u Ciebie ogarnołeś coś??
Mi to wygląda na przepływkę.
Witam, ponownie proszę zerknąć na wykres. Tym razem przepływka odpięta, nadal pojawił się błąd P0236 przy 3 tyś obr.
Z góry dziękuję.
Witam,
borykam się kopceniem na czarno przy depnięciu. Po próbie przelewowej wymieniłem 2 wtryski. Przelewy już się wyrównały , ale jak kopcił tak kopci. Czy to na postoju czy przy rozpędzaniu zanim załapie turbina jest wielki bąk niedopalonego paliwa aż auta za mną zwalniają ;/ Czy wg Was wszystko jest w porządku ?
3bieg.csv
4-bieg.csv
Pomoże ktoś ?
Ostatnio edytowane przez gramian ; 17-06-2015 o 08:04 Powód: brak odpowiedzi
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF