Strona 64 z 79 PierwszyPierwszy ... 14545556575859606162636465666768697071727374 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 631 do 640 z 790

Temat: Zmieniarka mp3 - zapisy na II turę

Użytkownik Romeo Avatar Jony88
    Mieszka w
    Hucisko-Leżajsk /Dungannon
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 16V '07 190km/425NM'& GT 1.9 16V '07& 156 2.5 V6 '98

Domyślnie

U mnie widzi katalog CD05 odtwarza do 7s wraca do początku i tak w kółko czasami w ogóle jej nie czyta a co najlepsze nie ma głosu.
    Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
    Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
    Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
    Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
    Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
    Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
    Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)

Moje Panie http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar p_r_z_e_m_k_o
    Mieszka w
    kościan WLKP
    Auto
    AR 155 2.0 8v TS / AR GT JTDm / AR 164 3.0 V6 / AR Giulietta 1.4 TJet

Domyślnie

Cytat Napisał CodeMaker Zobacz post
    Od razu zobaczyła 10 czy trzeba było poczekać?
    Chciałem nagrać filmik jak ja to ogarniam, bo z początku też trochę się z tym męczyłem, niestety teraz jak wychodzę do pracy i wracam to już ciemno i nic nie widać :/ Ale może postaram chociaż po krótce się opisać.

Zawsze gdy nie czyta mi zmieniarki podczas jazdy, to następnym razem gdy wsiadam do samochodu zaczynam od włączenia navi (bez zapłonu).
    Wtedy też wchodzę na zmieniarkę i wyłączam radio trzymając przez ok 3 sek. przycisk Audio. Następnie włączam ponownie radio przyciskiem audio.

I teraz u mnie kluczem jest, by od początku nie pokazał się pasek który pokazuje wybraną płytę, a poszczególne płyty oznaczone były 0:00. Wtedy też odpalam spokojnie auto i jeśli po odpaleniu widzę nadal taki stan, to spokojnie włączam np. radio i czekam. Po ok 3 minutkach, gdy z powrotem przełączam na zmieniarkę wszystkie płyty powinny być oznaczone 88:00 oraz powinien pojawić się pasek wyboru płyty. Wtedy też włączam play i słucham zgranej muzy W trakcie można również zaobserwować iż po kolei (przeważnie) płyty zmieniają oznaczenie z 0:00 na 88:00 - co wg mnie jest swoistym wskazaniem zaawansowania odczytu zawartości pendrive`a przez zmieniarkę. I nawet jeśli na penie miałem jedynie 3 katalogi i tak czekałem aż zmieniarka załaduje całe 10 płyt jako 88:00.

Po wykonaniu takiej procedury przy następnym odpaleniu auta przeważnie odczytuje mi zmieniarkę praktycznie od razu - no chyba że wyciągnę w międzyczasie pena i zmienię jego zawartość.

Mam nadzieję że u kogoś ta metoda również pomoże

Pozdr.

mike
    Gość

Domyślnie

czytając te tematy dochodze do wniosku że taki sprzęt powinien kosztować tyle co emulator kaset audio na allegro , sprzet w kwocie ponad 300zł powinien reagować błyskawicznie

Użytkownik Świeżak Avatar lukosław
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Stelvio 2.0 280KM

Domyślnie

To prawda. Na allegro można kupić odtwarzacz mp3/mp4 8GB za ok 90zł (z wysyłką). Do tego kabelek AUX za 10zł i można mieć równie kiepskie rozwiązanie jak ta zmieniarka za 1/2 lub 1/3 ceny. Najbardziej cieszyć mogą się Ci, którym działa to tak jak powinno.

Użytkownik Świeżak Avatar dzewo
    Mieszka w
    ŚWINOUJŚCIE
    Auto
    była alfa romeo 147 1.9 jtd .Jest 159 TI 1.9 jtd

Domyślnie

a ja wczoraj w końcu znalazłem czas na podłączenie zmieniarki i hula wszystko cacy

Użytkownik Romeo Avatar cuoreventi
    Mieszka w
    Szczecin
    Auto
    Alfa 156 2.0 JTS 16v

Domyślnie

Cytat Napisał mike Zobacz post
    czytając te tematy dochodze do wniosku że taki sprzęt powinien kosztować tyle co emulator kaset audio na allegro , sprzet w kwocie ponad 300zł powinien reagować błyskawicznie
    Po pierwsze nie zapłaciłeś za sprzęt kwoty ponad 300zł, a po drugie jesteś niezadowolony na własne życzenie.
    Napisałem że proszę o sprawdzenie softu w Twojej navi ale nie chciało Ci się tego zrobić.
    W tej czy poprzedniej turze pisałem że działa z CN+ bo działa z CN+
    Mało tego, osobiście sprawdziłem to na dwóch wersjach navi.

Cytat Napisał lukosław Zobacz post
    To prawda. Na allegro można kupić odtwarzacz mp3/mp4 8GB za ok 90zł (z wysyłką). Do tego kabelek AUX za 10zł i można mieć równie kiepskie rozwiązanie jak ta zmieniarka za 1/2 lub 1/3 ceny. Najbardziej cieszyć mogą się Ci, którym działa to tak jak powinno.
    O początkowej niedogodności w zwykłym blaupunkcie w 159 też już pisałem i też jest rozwiązanie.
    To samo dotyczy @ Jony88

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AlfaRomeo Brera 2.4 / Stelvio MY20

Domyślnie

Panowie. A bierzecie pod uwagę, że odtwarzacza MP3 oraz transmitera nie będziecie mogli sterować z kierownicy? A tę zmieniarkę - można U mnie (kupiłem w pierwszej turze) - śmiga już jakiś czas. Nie używam cały czas, bo zazwyczaj słucham radia, ale jak zaczynają politykować, to bez zastanowienia wrzucam wirtualną zmieniarkę. Mam w niej kartę SD 16GB class 10. Wszystko śmiga. Na razie mam wgrane cztery katalogi. Póki co, więcej nie potrzebuję.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar p_r_z_e_m_k_o
    Mieszka w
    kościan WLKP
    Auto
    AR 155 2.0 8v TS / AR GT JTDm / AR 164 3.0 V6 / AR Giulietta 1.4 TJet

Domyślnie

Cytat Napisał p_r_z_e_m_k_o Zobacz post
    Chciałem nagrać filmik jak ja to ogarniam, bo z początku też trochę się z tym męczyłem, niestety teraz jak wychodzę do pracy i wracam to już ciemno i nic nie widać :/ Ale może postaram chociaż po krótce się opisać.

Zawsze gdy nie czyta mi zmieniarki podczas jazdy, to następnym razem gdy wsiadam do samochodu zaczynam od włączenia navi (bez zapłonu).
    Wtedy też wchodzę na zmieniarkę i wyłączam radio trzymając przez ok 3 sek. przycisk Audio. Następnie włączam ponownie radio przyciskiem audio.

I teraz u mnie kluczem jest, by od początku nie pokazał się pasek który pokazuje wybraną płytę, a poszczególne płyty oznaczone były 0:00. Wtedy też odpalam spokojnie auto i jeśli po odpaleniu widzę nadal taki stan, to spokojnie włączam np. radio i czekam. Po ok 3 minutkach, gdy z powrotem przełączam na zmieniarkę wszystkie płyty powinny być oznaczone 88:00 oraz powinien pojawić się pasek wyboru płyty. Wtedy też włączam play i słucham zgranej muzy W trakcie można również zaobserwować iż po kolei (przeważnie) płyty zmieniają oznaczenie z 0:00 na 88:00 - co wg mnie jest swoistym wskazaniem zaawansowania odczytu zawartości pendrive`a przez zmieniarkę. I nawet jeśli na penie miałem jedynie 3 katalogi i tak czekałem aż zmieniarka załaduje całe 10 płyt jako 88:00.

Po wykonaniu takiej procedury przy następnym odpaleniu auta przeważnie odczytuje mi zmieniarkę praktycznie od razu - no chyba że wyciągnę w międzyczasie pena i zmienię jego zawartość.

Mam nadzieję że u kogoś ta metoda również pomoże

Pozdr.
    To uzupełniając moją wypowiedź, poniżej link.

http://www.youtube.com/watch?v=jMq5i...ature=youtu.be

Ogólnie film kończy się w momencie samochód jest odpalony a zawartość pena "ładuje się". Jak widać na zdjęciach poniżej, w trakcie coraz więcej płyt ma status 88:00, a gdy cały proces dobiega końca to wszystkie płyty mają 88:00 oraz pojawia się pasek wyboru płyty. Wtedy też dopiero naciskam play.

Po tak wykonanej procedurze przy każdym kolejnym odpaleniu od razu rozpoznaje zmieniarkę i jej zawartość.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0018.jpg
Wyświetleń:	107
Rozmiar:	54.2 KB
ID:	80545   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	DSC_0017.jpg
Wyświetleń:	90
Rozmiar:	78.6 KB
ID:	80546  

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159SW 2009 2.0 JTDM

Domyślnie

U mnie tez nawet działa ale czasem jak się załączny nie można nic zmienić ani piosenki ani katalogu ale jak przeskocze kilka razy na radio i cd wszystko wraca do prawidłowego działania
    Pozdrawiam
    Michał (p.maiki)
    Było 146 1.4 TS 97r 2006-2008, 147 1.6 TS 02r 2008-2009, 156SW fl 1.9 JTDM 2003r 2009-2014

bg47
    Gość

Domyślnie

Witam. "zakupilem" taka zmieniarke do swojej Alfy 147 bez Navi 2003r, podlaczajac przez USB tel nie odtwarza nic, pisze ze CD05 TRACK 1 i tyle...ale ok nie ma problemu moge z Jacka jechac, ale doczytalem ze foldery trzeba ponazywac CD01 - CD99. wiec wzialem pendriva i zrobilem 5 folderow. tyle ze dalej to samo jest....Czy konieczne jest aby na nosniku byly tylko foldery CD..? Czy moze gdzie indzuej lezy pies pogrzebany? Pomozcie prosze, na wyjazd sie szykuje a radia MaRyja nie mam ochity sluchac pol drogi 'p