Myślę, że moc na brzmienie silnika wpływu nie będzie miała.
Myślę, że moc na brzmienie silnika wpływu nie będzie miała.
Alfa Romeo Giulia Business 200 KM 2021
Peugeot 308 SW 1.2 130 KM 2019
Były: Renault Clio I 1.2, Peugeot 307 SW 1.6 110 KM, AR 147 1.6 TS 105 KM, Giulietta 1.4 MA 170 KM, Giulietta 1.4 MA 150 KM, Alfa Romeo 75 2.0 TS
Made in Italy, perfected in my garage. Giulietta Sprint Speciale
A też mogą sztucznie 'upiękrzyć' dźwięk w mocniejszej wersji. Tak jest np. w Fordzie 2.0EB - 200KM vs 240KM różnica tylko w sofcie, ale w mocniejszej wersji dają jakąś membranę czy cuś takiego i lepiej brzmi.
Pozdro,
Bartas
Ale w Alfach to dźwięk _silnika_ jest czymś genetycznie wbudowanym, nie wydechu. Wydech to byle co może mieć.
Nie może być cudów jak jest turbo czy 2 turba i się zakres obrotowy urywa przedwcześnie a moc nie narasta, a tak turbo ma. To dynamika dźwięku ma znaczenie jego zmiany w narastaniu obrotów czy odejmowaniu. Na pewno nie będzie to nic żałosnego, ale chyba cudów to się lepiej nie spodziewać bo to nie wolnossący silnik. Byle tylko nie było symulacji dźwięku silnika z głośników błeee...
Patricko - zaraz tu Cię pociągną za język tak, że wszystkie zapisy umowy złamiesz![]()
Jeśli chodzi o oświetlenie to mają być do wyboru halogeny, ksenony 25W i ksenony 35W.
W standardzie asystenci bezpieczeństwa, tempomat i alu 16".
No bez jaj. Silniki AR niczym w kwestii dźwięku nie różniły się od silników konkurencji. Jedno Busso się wyróżniało, a i to nie do końca, bo produkowane jednocześnie z nim, bo R6 i V12 BMW czy R5 Fiata gorzej nie brzmiały.
Owszem, włoskie silniki były genialne, w końcu ten kraj ma wspaniała historie produkcji silników iskrowych może nawet lepsza niż Niemcy czy Wlk. Brytania. Ale ciut przesadzasz z dorabianie ideologii.
Ja tam gdybym zadowolony, gdyby nowe silniki AR dorownywaly niezawodnością TS 166, bo z tą niezawodnością niestety dzisiaj najgorzej. A dźwięk? Drugorzędna sprawa.
Wysłane z mojego SM-T710 przy użyciu Tapatalka
Otóż to nawet zwykly TS ożywia ciało i umysł![]()
Kolega ma rację, troche za duzo tego dorabiania ideologii, dźwięk tych silników wywodzil sie w prostej linii z zastosowanych rozwiązań mających na celu wyciągnąć z nich maksimum osiągów i tak np. byly to polsferyczne komory spalania. W silniku turbo choćby i na ... stanęli to z kupy bicza nie ukreca, n/a maja dźwięk wywolywany przez caloksztat od dolotu aż do wylotu, turbo zawsze bedzie tylko ryczec ale za to mozna sie postarać zeby ten ryk byl jakiś ciekawy jesli mozna to tak nazwać ale na pewno nie bedzie szalu jakiego oczekujecie.