Strona 66 z 418 PierwszyPierwszy ... 16565758596061626364656667686970717273747576116166 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 651 do 660 z 4180

Temat: Kosmetyka Alf - doradztwo,porady,Twój arsenał itd

Użytkownik Romeo Avatar Damian156JTD
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16V

Domyślnie

Mam taki sam pogląd jak Pływak

Krusz przeczytaj jeszcze raz moja wypowiedź,ja wiem że pod wszystko powinno sie przygotować powierzchnię,ale zmierzam do tego ze Na Nieprzygotowanej powierzchni połóż QD i Sonaxa i żaden nie wytrzyma tyle co on i nie da takich kropelek wiec o to jest spór czy to QD czy to już Sealant
    http://s1.zmniejszacz.pl/113/imag0615__586673.jpg

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Dla mnie np. priorytetem ma być wygląd i łatwość aplikacji, nie potrzeba mi mega kropel i trwołości bo to daje wosk. QD ma być szybkie i łatwe w użyciu oraz podbijać look, który moje auto traci po myciu twardą wodą.
    Widzisz, właśnie rzecz w tym, że chyba używaliśmy dwóch różnych sonaxów, bo dla mnie i wygląd podbija ładnie i nakłada się banalnie i bez stresu - wystarczy fibrą przetrzeć i gotowe. Ostatecznie zamówienia jeszcze nie złożyłem więc Finale jeszcze nie jest skreślone ale poważnie i bez docinek, czy ironii: czy poza śliskością (w sumie co za różnica czy lakier jest śliski czy nie?) jest jakiś argument którym Finale mógłby wygrać? Wygląd... czy podbija jeszcze mocniej? Nakładanie - tak jak pisałem, nakładam sonaxa na pełnym luzie. Generalnie chcę, bardzo chcę mieć argument żeby wypróbować Finale, tylko... no właśnie.

...no chyba, że obiecasz mi pod karą samobiczowania sznurem parówek, że Finale nakłada się jak masło i dociera jak marzenie na gorącą od lipcowego słońca blachę. Wtedy biorę w ciemno duży baniak bez dalszych pytań.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Moim zdaniem nakładanie finale w porównaniu do BSD to nieba a ziemia,co jaka różnica czy lakier śliski ,dla mnie to bardzo istotne ,woda i syf bardzo dobrze wtedy spływają,look jak dla mnie o wiele lepszy niż BSD ma finale,lecz mi sie u tak bardzo podoba look po QD SG ,nawet chyba bardziej mi podchodzi niż finale i mniej sie kurzu to jest bardzo dobra cecha i naprawdę zauważalna

Użytkownik Znawca Avatar KHOT
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Panzergrau

Domyślnie

O Shiny Garage też myślałem, bo jak na razie wszystko czego od nich próbowałem było dobre, ale nie mają detailera w bańce 5l = odpada.
    "Aby zrozumieć „paradoks" konia ciągnącego wóz,
    najlepiej wyobrazić sobie co się będzie działo, jeśli koniowi założymy wrotki."

"Nie masz talentu? Zawsze możesz pokazać cycki."

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Nie będę nic obiecywał bo nie zwykłem nikogo do niczego na siłę namawiać Pisze tylko swoje spostrzeżenia na temat Finale. U mnie na czarnym nagrzanym lakierze i tak by nie było co docierać bo mgiełka z atomizera finale od razu wyparuje Jak miałeś BSD byłeś zadowolony to kupuj BSD jak lubisz przetestować coś innego bierz finale. Właśnie ja dlatego kupuje małe opakowania QD. Niby przepłacam ale 500ml starcza mi na moje auto rok więc co sezon mogę sobie testować coś innego jak bym miał kupić baniak też bym się grubo zastanawiał bo przez dekadę bym go musiał używać

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Ja nie używałem Finale, ale używałem Quik Detailer od Meguiars, Finish Kare Extra Slick Final Body Shine #425 i Sonaxa Brillant Shine Detailer.
    Szczerze mówiąc z tych trzech najlepszy połysk dawał Megs, potem FK i na końcu Sonax, ale różnice nie były jakieś kosmiczne. Najłatwiej też się pracowało z Megsem. Mam jeszcze od niedawna Shiny Garage, ale jeszcze nie miałem okazji przetestować. Po głowie mi chodzi zakup AF Finale, bo dużo dobrego o nim poczytałem
    Sonaxa w lato teraz nie używam, mam go jeszcze z 2 litry i zamierzam na obu autach go regularnie stosować jesień/zima - na takie warunki jest świetny. Latem jakoś wolę coś "lżejszego"

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

Tak sobie myślę , może to złe porównanie ale jak się ma Zymol Carbon do Dodo Juice Blue Velvet ? wiem że krople są napewno lepsze , a jak z wetem ? bo jak wróce z wakacji bd chciał go nałożyć , kusi mnie już teraz , ale dodo leży dopiero 2 tyg

Użytkownik Romeo Avatar Mask
    Mieszka w
    Grudziądz
    Auto
    Lex IS200 SC

Domyślnie

Tutaj możesz nie uzyskać odpowiedzi

Mieszka w
    Łódź
    Auto

Domyślnie

A powie mi ktoś czy Meguiar's Last Touch to rzeczywiście taki fajny QD , bo kupuje litr tego i jestem ciekaw czy warto , koleżka od którego biore kosmetyki mówi że to jego ulubiony QD a sporo już przerzucił tych kosmetyków

Użytkownik Ogier Avatar K.O.
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Nareszcie 147 140CV :)

Domyślnie

Szybkie pytanie - SG Apple Plastic Dressing nada się do deski przedliftowej 147? Oraz jakim niedrogim APC najlepiej wyczyścić deskę rozdzielczą?