Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał KissieL Zobacz post
    pierwszy link: czerwony sedan
    Bylem, ogladalem i malowany z jednej strony że az uszczelki czerwone, do tego felki 17 do TI pasują jedynie od grudnia do marca
    nie mowie ze to ma znaczyc cokolwiek zlego, to nie jest nowe auto, ale kupilem za podobne pieniazki piekne TI z lakierem idealnym i bogatszym wyposazeniem (ten czerwony nie ma xenonow i czujnikow parkowania) wiec mozna
    a nawet teraz mają znowu TI, i rowniez czerwony
    http://www.alfafun.pl/alfa-romeo-159...-170-km-rosso/
    Mój ideal, może być nawet bez TI, ale dlaczego az za 60 kola ???

w okolicach wawy pojawila się jakas nowa tbi,
    http://allegro.pl/alfa-romeo-159-175...182382493.html

ale trzeba przyznać ze opis to ma wybitnie z dupska

Użytkownik Maniak resoraków Avatar piotrek_inf
    Auto
    Lancia Delta III 1.8 Di

Domyślnie

No szczególnie:
    cena brutto do negocjacji tel kontaktowy 505138666 Co do ceny negocjacja przy oględzinach auta możliwa cena do wynegocjowania to 42000 zl

Użytkownik Pirat drogowy Avatar piotrekkr
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    była: 159 1.9 jtdm Cinsoft, rocznik 2007, jest: Lex IS 250 2007

Domyślnie

Widać sprzedający przygotowany na ostre negocjacje, jak już w ogłoszeniu obiecuje rabat 9 tysi

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159 - szukam

Domyślnie

Pojechałbym, ale akurat wyjeżdżam na urlop z Warszawy na podkarpacie. Jak nie zniknie do 4 maja, to podjadę do Gąbina

Po drodze zahaczę o tą z Tarnobrzega http://allegro.pl/show_item.php?item=4157490130 choć tu jak już ustaliliśmy, najprawdopodobniej malowany jest tył. (hehe, właśnie oddzwonił do mnie handlarz - już sprzedana...)

Ciekawe po jakim malowaniu ta czerwona, jak jest dobrze zrobiona, a nie była "skasowana", to może dałoby się solidnie stargować i mieć piękne autko.

Handlarz, który podał cenę do stargowania jest mistrzem - jednocześnie może to być fajna oferta, piękne wnętrze i zajebisty silnik. Cena też nie świadczy o obecności 3 aut w 1

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 SW 2.0 JTDm TI

Domyślnie

Cytat Napisał Czarny_28 Zobacz post
    przynajmniej moze widzisz co jest do zrobienia, a nie masz juz zrobione.Ja kupilem tam swoja i wszystko wiedzialem co jest do zrobienia i co zostalo juz zrobione.Moze poprostu Tomek nie picuje aut na handelek? ale Twoja opinia rowniez jest potrzebna tylko, ze wiecej jest opini pozytywnych niz takich jak Twoja
    blad Czarny, moja opinia nie jest negatywna, jest bardziej podpowiedzią, na zasadzie 'gdzie brakuje':
    Tomek to z opinii znajomego oraz wielu z was swietny mechanik i nie mam nic żeby to podważyć a co więcej - jak mi się coś tfu tfu spierdzieli to od razu pytam czy da się 450km jeszcze zrobić żeby dojechać do niego
    to co zaznaczasz potwierdzam - autka nie są w takim stanie ze wracasz powiedzmy z pracy, jedziesz sobie krakowskim autobusem i w pewnym momencie mówisz stop !, dosyć, idę po auto
    a tu lipa jeszcze miesięczny na przyszły miesiąc trzeba na autobus mieć, bo autko trzeba przygotować

druga kwestia to przenieś kwestie sprzedaży na dowolną inną płaszczyznę to przyznasz ze łatwiej się kupuje i przekonuje do kupna towaru gotowego, takiego który nie pozwoli Ci się "zastanawiać" tylko szczena Ci opadnie i już po Tobie, nie ma odwrotu - kupiłeś pytasz gdzie podpisać

ja osobiście miałem już kasę w łapie, ale przyjechałem obejrzeć i kupić autko za 60,000, nie wyglądało
    kolejne wyglądało na 35,000 a nie 48,900
    oby wyglądały po "zrobieniu", ale to niektórych odstrasza, na przykład mnie, kupilem gdzies indziej
    wiec podpowiadam co zrobić, aby następnym razem nie stracić klienta, bo takich jak ja jest wielu, którzy mają podobne spojrzenie na świat
    byłby ten sedan dopieszczony przez przyjazdem - byłby obecnie w garażu

inaczej powinno sie sprzedawać ziemniaki, a inaczej warte 60k samochody używane
    w Krakowie różnica niewielka

Cytat Napisał Kaczorblb Zobacz post
    Czy którąś z tych Panowie oglądaliście, warto/nie warto? Jakieś wrażenia? Ja je widuję już od jakiegoś czasu na otomoto. Mówią, że dobre autko znika w kilka godzin
    zresztą Kaczorblb idealnie podsumował moje wypociny - Dobre autko znika w kilka godzin, trzeba po prostu udowodnić, że jest dobre, a nie w stanie do zrobienia

ale wy przecież chcecie kupić samochód a nie mieć przyzwoity marketing czy puszczać brzydkie bąki, cytując klasyka wiec luźna łydka i na wawel !
    Ostatnio edytowane przez KissieL ; 28-04-2014 o 19:44

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

ja pojchalem,obejrzalem,zdecydowalem sie pomimo, ze jechalem do Tomka zamowic sobie inne auto-takie ktore wtedy chcialem zeby mi sciagnal i dodam, ze gdybym byl 15 minut pozniej moja alfa jezdzilby ktos inny(ten Pan ktory tylko czekal zebym odszedl od tej alfy).Wszystkie potrzebne do rejestracji dokumenty Tomek przeslal mi do domu poleconym, zrobil co mial zrobic i po jakis niecalych 2 tygodniach przyjechalem z tablicami, zaplacilem i wrocilem do domu swoja alficzka ktora cieszy do dzis.Jak cos mi sie posypie kontaktuje sie z Tomkiem i nie mam najmniejszego problemu zeby mi cos zrobil(na gwarancji czy odplatnie).Lubie pojechac do Krakowa bo w milej atmosferze jestem fachowo obsluzony.Z reszta nie mam zadnego obowiazku go polecac czy tez zachwalac.Ci co poznali Tomka sami maja wyrobione zdanie na jego temat,jego samochodow,mechanikow itd., a Ty jak wolisz odpicowana bryki z umytym silnikiem to prosze Cie bardzo dokonales wlasnego wyboru.Tylko nie narzekaj pozniej, ze cos jest nie tak bo kupiles przeciez swoja perle,a u Tomka same trupy.Tylko mi przez 3 lata niewiele sie popsulo, a jezeli juz to duzo czesci wymienil mi Tomek na gwarancji.Ciekawe czy ten u ktorego kupiles tez tak dba o swojego klienta??To chyba samo mowi za siebie.Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 28-04-2014 o 20:37

Użytkownik Znawca Avatar kowal78
    Mieszka w
    100lica
    Auto
    AR 159 Q-tronic 2009

Domyślnie

Czarny twoje wypowiedzi na temat Tomka i Autka.pl, brzmią dla mnie tak że zrażają mnie do tej firmy. Powiedz o co chodzi że go tak zachwalasz i twierdzisz że wszystkie inne auta kupione gdzie indziej to złomy? Piszesz że jeździsz 3 lata autem od autka.pl, ile kilometrów w tym czasie przejechałeś? Sam czas nie jest tutaj żadnym wyznacznikiem. Nie twierdze że samochody od nich są złe, twierdze tylko że są inne miejsca gdzie też można kupić dobry samochód.Może tobie nie przeszkadza oczekiwanie 2 tyg. na samochód, mi natomiast bardzo. Ja potrzebuje samochodu codziennie. Swój kupiłem i zarejestrowałem w ciągu 2 dni, a nie dwóch tygodni.
    Ostatnio edytowane przez kowal78 ; 28-04-2014 o 20:49 Powód: edycj

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

a gdzie ja Ci napisalem, ze wszedzie poza autka.pl sa zlomy??Kolega napisal, ze w Krakowie sa malowane albo nieprzygotowane do sprzedazy jak ja to zrozumialem zlomy wiec tam nie kupil??Lubie wchodzic mu w 4 litery pooprostu-to jest ten powod,a pozatym zdradzam z nim zone(Tomek sorry ale innej odpowiedzi nie mam wiec musialem), pozatym dzieki temu zachwalaniu mam czesci i uslugi za free.Sam rozumiesz

Dodano po 3 minutes:

P.S.pozatym jak zwracamy sie do kogos to piszemy z duzych liter tak poprostu z szacunku.Jak ja mam sie czegos czepiac to rowniez sie czepie i powiedz mi dlaczego tego nie robisz kolego kowal78??
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 28-04-2014 o 20:58 Powód: Dodano

Użytkownik Fachowiec Avatar Cubus00
    Mieszka w
    Międzychód
    Auto
    byla Alfa Romeo 156 2.0 TS 1999 jest 159 2,4

Domyślnie

cicho mi tu , z tego co ja zrozumialem ,jesli zrozumialem , dogadujesz cene i Tomek w tej cenie robi ci auto które wybrales , ito jest ok. a nie jak u innych wchodzisz ,auto blysk luks ,nie widzisz jak wygladalo co bylo robione

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

dokladnie kolegoCubus00.Pozatym jeszcze zapomnialem dodac, ze Tomek oglosil konkurs i ten kto najlepiej zachwali autka.pl wygra czerwona 159 Ti(fakt faktem ciulowo pomalowana ale jednak Ti)