Temat: Pomoc przy zakupie AR159 / Brera

Użytkownik Rowerzysta Avatar tomio
    Mieszka w
    Olkusz, okolice...
    Auto
    Była AR 159 SW, Distinctive Q-Tronic, jest Opel Insignia

Domyślnie

Coś przy podłokietniku plastik jest za bardzo ściorany względem reszty, przy tym przebiegu to raczej wątpliwe by było.
    Przy okładzinie od strony przedniego pasażera też było coś gmerane, trzeba by się było na żywo przyjrzeć, bo po zdjęciach to niewiele się da powiedzieć.

Użytkownik Embrion
    Auto
    szukam alfy 159

Domyślnie

http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-sal...C32954508.html

Dodano po 2 minutes:

Ale na pierwszy rzut oka znawcy to jakaś masakra nie jest?
    Ostatnio edytowane przez Karolinax ; 08-05-2014 o 18:54 Powód: Dodano

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Czarny_28
    Mieszka w
    Dębica RDE - podkarpackie
    Auto
    AR 159 SW, Progression, Nero Oceano, 1.9 JTDm 16V, 2006r.

Domyślnie

wedlug mnie galka zmiany biegow jest wymieniana.Powinna chyba byc w kolorze kierownicy.Ta wykladzina tak tam odchodzi.Nie ta pierwsza.U mnie tez wylazi troche.Taka chyba wloska niedorobka.Przebieg dla mnie tez troche watpliwy ale mozliwy.Wytarcia sa mozliwe niekoniecznie przy wielkich przebiegach.Moja kierownica byla jak nowa przy przebiegu 145 tys.(kiedy kupowalem Alfe), teraz ma 170 tys. i przez te 25.tys troche przytarlem kierownice po lewej stronie(mowie o skorze).Wszystko zalezy jak uzytkujemy i czy bardzo poca nam sie dlonie.Ale plastiki sa tez przytyrane wiec kto wie jaki to ma przebieg.Stawiam okolice 200 tys ale moze miec i te deklarowane 96 tys.

masakry po zdjeciach nie ma ale sprawdzilbym dokladnie

acha no i kierownica tez jest z rocznikow 2005/06

Użytkownik Embrion
    Auto
    szukam alfy 159

Domyślnie

Czyli tą z warszawy można jechać oglądać. Jak przeglądam roczniki 2007 to wszędzie jest ta kierownica. Na same składaki trafiam?

I jeszcze ostatnia na tą chwilę, jaką mam wybraną.
    http://olx.pl/oferta/alfa-159-1-9-jt...5-ID5EZ6L.html

Spojrzycie jeszcze?

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

to ta bordo chyba najlepiej wyglada ale to tez nie jest rocznik 2008 tylko koniec 2006 poczatek 2007.Nie trafiasz na skladaki tylko ludzie pisza ze to rocznik wyzej, a to jest straszy rocznik pewnie z wyprzedazy rocznikow.Zmiana kierownicy byla jakos czerwiec/lipiec 2007 rok- z tego co dobrze pamietam

jak masz niedaleko to jedz do W-wy tylko wez kogos co sie cos zna na autach

Dodano po 4 minutes:

w 2008 r. byly juz calkiem inne szycia foteli
    Ostatnio edytowane przez Czarny_28 ; 08-05-2014 o 19:28 Powód: Dodano

Użytkownik Embrion
    Auto
    szukam alfy 159

Domyślnie

Niestety mam wszędzie kawałek. Jestem z kujaw. Dlatego pytam się o opinie na forum. Jak pojadę to na pewno wezmę Alfę na sprawdzenie do serwisu. Dzięki za pomoc.
    Ostatnio edytowane przez Karolinax ; 08-05-2014 o 20:39

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

A za ile mniej wiecej mozna kupic przyzwoity egzemplarz ? Chodzi mi konkretnie o wersje sedan z silnikiem 1.8mpi. Przejechalen sie z takim silnikiem i naprawde mi wystarcza. Mam do przeznaczenia okolo 25tys. Wiadomo +/-

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

wiesz mowia, ze auto czy tam inna rzecz jest warta tyle ile za nia ktos zaplaci wiec chyba konkretnej odpowiedzi na to pytanie nie ma.Mozesz znalezc za 22,25,35 i 40 tys, a mozesz kupic nowke sztuke i sie bedzie bardziej sypac niz uzywka

Użytkownik Embrion
    Auto
    Alfa Romeo 159

Domyślnie

Nie no jasne. Bo tak patrze na te OKAZJE za 20tys to sam nie wiem co mam myslec. Mialem alfe 147 jakies 3-4 lata temu i zachcialem powrocic do marki. Majac okazje bujnac sie 159 zakochalem sie po czym zamarzylem sobie wlasnie taki model. Bylem ogladac ta niby policyjna czy jak kolega wczesniej pisal z "Ministerstwa Spraw Wewnętrzych Italii". i powiem szczerze ze technicznie nie jest zle oprocz wlasnie tych wad lakierniczych co pisalem wczesniej. I jakies pierdoly typu kierunkowskaz pekniety w blotniku i takie bajery. Uparlem sie na 1.8mpi bo wyczytalem duzo opinii pozytywnych odnosnie tego silnika a nie ukrywam ze chcialbym aby bella byla jak najmniej awaryjna.
    Ostatnio edytowane przez Lysymassdnm ; 08-05-2014 o 23:00

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał Lysymassdnm Zobacz post
    Nie no jasne. Bo tak patrze na te OKAZJE za 20tys to sam nie wiem co mam myslec. Mialem alfe 147 jakies 3-4 lata temu i zachcialem powrocic do marki. Majac okazje bujnac sie 159 zakochalem sie po czym zamarzylem sobie wlasnie taki model. Bylem ogladac ta niby policyjna czy jak kolega wczesniej pisal z "Ministerstwa Spraw Wewnętrzych Italii". i powiem szczerze ze technicznie nie jest zle oprocz wlasnie tych wad lakierniczych co pisalem wczesniej. I jakies pierdoly typu kierunkowskaz pekniety w blotniku i takie bajery. Uparlem sie na 1.8mpi bo wyczytalem duzo opinii pozytywnych odnosnie tego silnika a nie ukrywam ze chcialbym aby bella byla jak najmniej awaryjna.

Jak ci podeszla wizualnie to zabieraj do aso albo innego warsztatu specjalizującego się ze wloszczyznie w celu wychwycenia ewentualnych usterek i obniżenia ceny. Pozniej wymiana rozrządu, plynow i tych drobiazgow co pisales, instalacja podtlenki elpidzi i szerowkiej drogi