Przykręcona na dwa wkręty urwana klamka od schowka (wygląda jak nówka, wkręty ukryte) + naprawiona osłona przeciwsłoneczna (urwał się plastik).
Przykręcona na dwa wkręty urwana klamka od schowka (wygląda jak nówka, wkręty ukryte) + naprawiona osłona przeciwsłoneczna (urwał się plastik).
W środe wymienione dwa amorki i łożysko lewe tył.
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Dziś wymieniłem spaloną żarówkę i dałem jeść - do pełna, pod kurek![]()
Sami łaskawcy![]()
Wczoraj umyłem autko na myjni bezdotykowej, co by w niedzielę lśnił![]()
Dzisiaj kupiłem nowe amortyzatory
Jak tylko dotrą wymienię![]()
W weekend dużo zrobione: olej, termostat, klocki i tarcze tył, łącznik stabilizatora x 2, tuleja wahacza x 2, a na koniec zbieżność
![]()
Nowe łączniki stabilizatora tył
nowe gumy stabilizatora tył
nowa rolka napinacza mikro
nowy olej Elf Excellium 5w40 + filtr mann w 7003,
Z Tyłem pół dnia roboty ale jestem niesamowicie dumny z tego, jazda jakby tył nie istniał kompletnie 0 odgłosów, jeszcze tylko te piszczenie gumy na górnym przednim wahaczu x2. Ale luzów nie ma, nic innego autu nie dolega, chyba nie ma sensu marnować ponad 500zł bo coś sobie piszczyChyba że kiedyś pomęczę sie z samymi tulejami
poki co nie ma potrzeby, dla mnie jest ok
--
łączniki JGR z allegro, gumy tedgum 19mm, rolka polska, dexwal - dokładnie dex 428 o ile dobrze pamiętam, to w ramach informacji jeżeli ktoś by miał jakies pytania![]()
Ostatnio edytowane przez Arek166 ; 02-09-2013 o 22:02
Zmostkowane przewody od potencjometru pedału gazu - baj, baj marchewo![]()
Dodatkowo Alfa została wypucowana, i nawoskowana naczerniającym Sonax'em. Dla mnie efekt mega - lakier jak nowy![]()
Wymieniłem filtr powietrza na wkładkę K&N (E-2991). Auto zaczęło "oddychać" (słychać zasysanie powietrza). Poza tym wymieniłem żarówki podświetlenia drzwi na ledowe. Świecą dużo intensywniej i co najważniejsze białym światłem.
Takie oto felgi sobie sprawiłem. Zdjęcie zrobione przy okazji sprawdzania ciśnienia
![]()
Dzisiaj moja wróciła z przeszczepu serca. Wreszcie![]()