Wymiana termostatu i świeczek żarowychNadchodzące mrozy już nie straszne
![]()
Wymiana sprzęgła wraz z łożyskiem dociskowy, po 3 dniach walki z dopasowaniem ( i kto by pomyślał że mam sprzęgło ciągnięte a nie pchanie )![]()
Podczas konserwacji zauważono drobne pęknięcia na kole dwu masowym wału zakupiłem nowe " Dayco" prawdopodobnie pierwszy montaż .Stare koło było ok brok wibracji ale mechanik powiedział że dla bezpieczeństwa warto włożyć nowe.
Wymiana gum na drążku stabilizatora na żółte poliuretany. Stare gumy mi się rozsypały ze starości. Te jarzemka trzeba było rozwiercać, bo są złożone z dwóch części (kto robił ten wie). Dodatkowo rozwiercenie otworów w sankach na 10mm i urwanie oryginalnie zgrzanych nakrętek. Zastosowanie nowych śrub, nakrętek i wszystko na smar miedziany, by w przyszłości nie było z tym problemów, o ile ktoś to będzie robił. Przy okazji wymiana łączników. Czas.. od 16 do 19.30 z przygotowaniem auta do pracy.
Tydzień wcześniej wymiana górnych wahaczy L/P, wybite tulejki. Sworznie jeszcze były ok. Najbardziej prawa strona, taki stan dróg. Z tym nie całe dwie godzinki.
Nie dzisiaj tylko w czwartek byliśmy Alfie podbić przegląd. Oczywiście wszystko poszło bez problemów, tip top![]()
Ładny silniczek. Jaką farbą malowałeś pokrywy i kolektor?