Strona 7 z 34 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 332

Temat: Zakochanego na zabój rozterki

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Trin- ale dyskusję o ropniakach rozpocząłeś... :P
    Domyślałem się, że jak wsiądę to zginę ;) Dla tego właśnie najpierw chciałem się umówić z kolegami z Warszawy, żeby mi pokazali swoje furki, co bym się zakochał w sprawnej Alfie Gtv a nie jakiejś umierającej raszpli. Jak będę wsiadał do auta sprzedawcy to nie pomyślę "dobra, tam... To co z tego, że nie ma silnika i zawieszenia, a do przodu pcha go jedynie duch Ugo Stelli", tylko będę wybrzydzał, marudził i rozpamiętywał wspaniałe chwile, np. jak te spędzone dzisiaj w sześciocylindrowym potworze, do którego wpuścił mnie Grzdylu. Zdrowy rozsądek umarł na drugim zakręcie, a Grzdylu bez drgnienia powieki cierpliwie znosił moje przegazówki na 2jce pod Arkadią, czy wcześniejszą jazdę do 2.5k obrotów silnika (nie wiem tylko co znosił gorzej). Oddaję hołd właścicielowi, jego alfie, oraz wszystkim szczęśliwym posiadaczom sześciocylindrowych Alf Gtv. Ta jazda dostarczyła mi nowych wrażeń, wykreowała nowy punkt widzenia i (obawiam się) postawiła nowy cel w życiu. Cel z tych krótkodystansowych, nie z tych najwyższych i najważniejszych (są pilniejsze sprawy niż auto, nawet jeśli to Alfa Romeo Gtv 3.0 V6), ale mimo to jakiś punkt zaczepienia, jakieś dążenie...

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

Ciesze sie ze Ci sie podobalo i pamietaj Alfa nie lubi niskich obrotow, tylko czerwone pole

Sent from my iPhone
    Born to be wild.

Użytkownik Maniak resoraków Avatar maras37
    Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

potwierdzam.... znalazlem takie cus ,może ktos potrzebuje? http://otomoto.pl/alfa-romeo-spider-C31261477.html

Użytkownik Rowerzysta Avatar b0rn20wn
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Alfa 156 2.5 V6 2001

Domyślnie

Cytat Napisał maras37 Zobacz post
    potwierdzam.... znalazlem takie cus ,może ktos potrzebuje? http://otomoto.pl/alfa-romeo-spider-C31261477.html
    Świetna ale... brak możliwości rejestracji, hmmm. Ciekawe dlaczego.

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

hmmm faktycznie dziwne,,,dzwoniłes ?....ale jak by zszedl z 1000zl warto by komus na klamoty kupic jak stan techniczny byłby ok..

- - - Updated - - -

sory nie zauważylem pisze na koncu ogloszenia....

Użytkownik Znawca Avatar Tytanowy
    Mieszka w
    Iława
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 8V

Domyślnie

Cytat Napisał Tytus9 Zobacz post
    oraz wszystkim szczęśliwym posiadaczom sześciocylindrowych Alf Gtv.
    Nie tylko Gtv z V6 tak miło się odpycha Ja na swoją 164 nie narzekam, szczególnie w zakrętach, wyjeżdżaniu na prostą, redukcję i bucie

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

nie no twoja to jest klasa ... serce jak dzwon napewno potrafi mocniej (zabić)

Użytkownik Romeo Avatar Tytus9
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo Gtv

Domyślnie

Zanim przejdę do meritum i wyskrobię wam piękny esej chciałbym pozdrowić kolegę z forum, który jest współwinowajcą mojego obecnego stanu: Grzdylu, Ty draniu! To przez Ciebie!

W moim życiu, w ciągu ostatnich kilku dni zmieniło się naprawdę wiele, a w sprawie aut zmieniło się chyba wszystko. Zaczęło się od pamiętnej przejażdżki opisanej wyżej. Kiedy wysiadałem z tego trzylitrowego potwora, którym miałem zaszczyt jeździć pomyślałem sobie "muszę mieć takie auto, szkoda tylko, że moje nie będzie takie samo". Z takim nastawieniem przyjechałem do domu pogadać w cztery oczy z ojcem, który w rodzinie jest samochodowym guru i którego akceptacja jest dla mnie bardzo ważna. Nasłuchałem się, że jestem idiotą, debilem i jeszcze trochę, czego Wam Koledzy oszczędzę, jednocześnie stwierdził, że jak już brać takie auto to tylko V6 bo V6 faktycznie musi być fajne. Gdyby miał za dużo kasy, też by sobie takie kupił- tak powiedział. Ledwie skończyłem z nim rozmawiać odezwał się do mnie bogaty krewny, który słysząc, że sprzedaję auto i znając jego historię zaproponował mi układ, na który zgodziłem się bez mrugnięcia okiem. Naprawiam Astrę (usnąłem za kierownicą i uderzyłem w barierkę z prędkością 40km/h, do malowania jest cały bok i tylko do malowania), on mi daje tyle pieniędzy ile proponuje mi PZU, jeśli zlicytuję u nich auto, a Astra przez najbliższe 2 lata zostaje do mojego użytku. Krewny ma 16lat i zależy mu, żeby furka była garażowana, oraz się ruszała przez te dwa lata. Stawia mnie to w sytuacji, że mam wóz, który na pewno mnie nie zawiedzie pod względem mechanicznym, dwa lata zanim zostanę pieszym, oraz wolne 15tys. na zabawę.
    Wniosek jest jeden- kupuję Alfę Gtv 3.0 V6 z czerwoną skórą w środku, bez gazu i przez 2 najbliższe lata mam auto na weekend, albo przejażdżkę do kościoła. Za dwa lata jeśli okaże się, że sobie nie daję rady auto sprzedam i oddam krewnemu hajs (to też przewiduje nasza umowa), albo kupię jakieś lupo/arosa do przemieszczania się, a Alforek-Potworek ze mną zostanie. Wierzę, że to będzie ta druga opcja a auto zostanie ze mną do późnej starości i albo oddam wnukom, zrobię na zabytek, albo sprzedam jakiemuś kolekcjonerowi.

PS. Nigdy nie myślałem, że będę miał 2 auta...

EDIT: W emocjach zapomniałem dodać, że ponieważ Astra zostaje u mnie, a mnie przestaje straszyć zima i chodzenie na piechotę to nowe auto kupuję po nowym roku- zyskuję w ten sposób na roczniku, a ponadto gdy spłyną mi wypłaty za listopad i grudzień to posiadane przeze mnie 15tys. zostanie wzbogacone o kolejne 2, lub jeśli uda mi się przeżyć oszczędnie pomimo świąt nawet 3 tysiące ;)
    Ostatnio edytowane przez Tytus9 ; 30-11-2013 o 16:50

Użytkownik Romeo Avatar malin2k5
    Mieszka w
    Połczyn-Zdrój
    Auto
    Giulietta QV Nero Etna, Alfa Romeo 156 SW '02 BLU VELA, 126p '78

Domyślnie

Good deal

To teraz szukaj wymarzonej 3.0 V6 Czerwona skóra, to mus?...

Mieszka w
    Poznan
    Auto
    AR GTV 3.0 V6 24V

Domyślnie

jedyna słuszna decyzja wiesz mi naprawde warto,tez niedawno stalem sie posiadaczem 3.0 v6 bylo pare drobiazgów do zrobienia nic poważnego ;ale nie załuje żadnej wydanej złotówki na moja gtv ... niebawem założę temat w naszych bellach

- - - Updated - - -

powiem tak ,w odpowiednim momencie trafiła w moje rece z ( katarem ) za rok dwa to juz by u niej było zapalenie płuc