Strona 7 z 16 PierwszyPierwszy 12345678910111213141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 156

Temat: [147] Pomoc przy zakupie Alfa Romeo 147

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Cytat Napisał Darek23 Zobacz post
    Ale, w JTD łatwiej sprawdzić czy przebieg jest prawdziwy bo jak było coś kombinowane to podobno w FES pokaże przy liczniku kilometrów "0".
    Nie przy liczniku tylko odometr trzeba kompa podpiąć.

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Karol147
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6

Domyślnie

Cytat Napisał sleyer3 Zobacz post
    Nie przy liczniku tylko odometr trzeba kompa podpiąć.
    No tak, przecież napisałem, że w FES pokaże to wiadomo, że kompa trzeba podpiąć

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,6TS ' 08

Domyślnie

Ale, w JTD łatwiej sprawdzić czy przebieg jest prawdziwy bo jak było coś kombinowane to podobno w FES pokaże przy liczniku kilometrów "0".
    ... podobno w Moskwie na placu czerwonym rozdają samochody...
    Zresztą nieważne - każdy ma prawo wybrać to co mu pasuje i całe szczęście.Jeśli zaś chodzi o pytanie Igorrodz to nikt jeszcze nie przedstawił ciekawszej propozycji w założonym zakresie cenowym i w rozsądnej dla niego odległości , za to wielu zdążyło skrytykować tą o której wspomniał kierując się najczęściej własnymi upodobaniami a nie konkretami.
    A tu mały link dla tych co najbardziej cenią skórzaną kierownicę : http://allegro.pl/alfa-romeo-147-kie...796601967.html - dołoży do auta pięć dych i już będzie miał prawie full wypas

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6

Domyślnie

Cytat Napisał Tigre Zobacz post
    ... podobno w Moskwie na placu czerwonym rozdają samochody...
    To są informacje podawane na tym forum. Napisałem "podobno" bo z JTD miałem mało styczności. Ale, te które podłączałem pod kompa to wszystkie były "kręcone", i we wszystkich odometr pokazywał prawdziwy przebieg. Np. na liczniku było 190tyś a na odometrze było prawie 300tyś. W TS nawet jak kręcone to zazwyczaj licznik zgadza się z odometrem.

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,6TS ' 08

Domyślnie

To są informacje podawane na tym forum. Napisałem "podobno" bo z JTD miałem mało styczności. Ale, te które podłączałem pod kompa to wszystkie były "kręcone", i we wszystkich odometr pokazywał prawdziwy przebieg. Np. na liczniku było 190tyś a na odometrze było prawie 300tyś. W TS nawet jak kręcone to zazwyczaj licznik zgadza się z odometrem.
    Ok.No i co z tego wynika dla pytającego?Ano nic - to że większość aut ma kręcone liczniki wszyscy wiedzą , to że benzyny z reguły kupują ludzie jeżdżący mniej też.Nadal nie zmienia to faktu , że nie padła żadna konkretna propozycja ciekawego auta w założonej cenie.Nadal również jedni będą woleć benzynę inni diesla.To trochę tak jakby wybierać komuś żonę : jedni będą mówić grubej nie bierz bo nie zarobisz na żarcie , inni młodej i ładnej nie bo się będzie puszczać , jeszcze inni polecą gorącą czterdziestkę bo doświadczona i chętna.Na szczęście każdy ma swoje kryteria i dzięki temu każdy znajdzie coś dla siebie.Na szczęście też ja już mam auto z którego jestem zadowolony i nie muszę się nikomu tłumaczyć dlaczego takie wybrałem.Pozdrowienia dla wszystkich.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Igorrodz
    Mieszka w
    Cieszyn
    Auto
    Sto cercando una bella macchina italiana.

Domyślnie

Cytat Napisał Tigre Zobacz post
    Jeśli zaś chodzi o pytanie Igorrodz to nikt jeszcze nie przedstawił ciekawszej propozycji w założonym zakresie cenowym i w rozsądnej dla niego odległości , za to wielu zdążyło skrytykować tą o której wspomniał kierując się najczęściej własnymi upodobaniami a nie konkretami.
    Słuszna uwaga. Czekam zatem na propozycje od Panów, którzy najbardziej krytykują, że golas, że plastiki, ze kasety, że czarna, że pięć drzwi, że parktronic, że uszkodzona klameczka otwierania okna tylnego, że brak spojlera, że bez silnika 3.2l, że benzyna, że diesel, że na metanol, ze ze Zjednoczonych Emiratów Arabskich etc
    Zatem poproszę o propozycję lepszą niż ta z Reńskiej Wsi koło Pakosławic

Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 147 1.6

Domyślnie

Ale, nikt za Ciebie auta nie wybierze. Czekasz na propozycje? Ale, tu nikt nie wyczaruje więcej Alf niż te które są w ogłoszeniach i masz do nich dostęp. Po prostu te które Cię zainteresują to jeździj i oglądaj, najlepiej z kimś kto w miarę ogarnia Alfy, popytaj na forum danego regionu w którym będziesz chciał obejrzeć, zawsze znajdzie się ktoś kto pomoże w oględzinach. Wklejasz ogłoszenia i pytasz się co sądzimy to Ci każdy pisze co sądzi...Albo zaopatrz się w kabel, program do kompa i sam się podpinaj, to nie jest trudne, wszystkie informacje znajdziesz na forum. Jeździj, oglądaj, nawet dla wprawy żeby oswoić się z tymi autami a nie czekasz aż ktoś Ci tu auto zaproponuje.

Użytkownik Fachowiec Avatar sleyer3
    Mieszka w
    Częstochowa
    Auto
    alfa romeo 147 1.9jtdm 150KM 2006r.

Domyślnie

Ale, nikt za Ciebie auta nie wybierze. Czekasz na propozycje? Ale, tu nikt nie wyczaruje więcej Alf niż te które są w ogłoszeniach i masz do nich dostęp. Po prostu te które Cię zainteresują to jeździj i oglądaj, najlepiej z kimś kto w miarę ogarnia Alfy, popytaj na forum danego regionu w którym będziesz chciał obejrzeć, zawsze znajdzie się ktoś kto pomoże w oględzinach. Wklejasz ogłoszenia i pytasz się co sądzimy to Ci każdy pisze co sądzi...Albo zaopatrz się w kabel, program do kompa i sam się podpinaj, to nie jest trudne, wszystkie informacje znajdziesz na forum. Jeździj, oglądaj, nawet dla wprawy żeby oswoić się z tymi autami a nie czekasz aż ktoś Ci tu auto zaproponuje.
    Polać mu dobrze gada

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maupa
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    AR Brera 3.2JTS SKY (rekin)

Domyślnie

http://olx.pl/oferta/alfa-romeo-147-...7d7da;promoted

Ja tu mogę złożyć moją propozycję, chętnie wysłucham wszelkich pytań itp.
    Jedynym minusem jest dla mnie to, że daleko od kolegi który szuka alfy