Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 67 z 67

Temat: Alfa 159 kontra???

Mark.87
    Gość

Domyślnie

No napewno mocniejsze diesle w porownaniu z e46 wypadna tak jakby to e46 byla mulem ale jak na moc 204KM odczucia sa super,wiec alfa 2.4 pewnie tez tak bedzie szla przy podobnej mocy,
    PS, No juz z Wielunia od niedawna a kolega widze tez swoj, ja jeszcze wierny jestem Mazdzie wiec nie do konca alfaholik jeszcze

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

Cytat Napisał Mark.87 Zobacz post
    No napewno mocniejsze diesle w porownaniu z e46 wypadna tak jakby to e46 byla mulem ale jak na moc 204KM odczucia sa super,wiec alfa 2.4 pewnie tez tak bedzie szla przy podobnej mocy,
    PS, No juz z Wielunia od niedawna a kolega widze tez swoj, ja jeszcze wierny jestem Mazdzie wiec nie do konca alfaholik jeszcze
    Owszem, ale chodzi mi o to, że jak pojeździsz zarówno taką e46 czy 159 to jednak zauważysz, że jakaś turbodziura jest i nawet VNT jej nie leczy w 100%.

Ja spod Wielunia pochodzę, ale teraz mieszkam na północy Jak będę u rodzinki to możemy się skrzyknąć w Wln na jakiegoś spota.
    Ostatnio edytowane przez FXX ; 22-11-2015 o 19:40

heliogabal
    Gość

Domyślnie

Za to silnik wolnossący ma nieskończoną turbodziurę

Mark.87
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał FXX Zobacz post
    Owszem, ale chodzi mi o to, że jak pojeździsz zarówno taką e46 czy 159 to jednak zauważysz, że jakaś turbodziura jest i nawet VNT jej nie leczy w 100%.

Ja spod Wielunia pochodzę, ale teraz mieszkam na północy Jak będę u rodzinki to możemy się skrzyknąć w Wln na jakiegoś spota.
    No to napewno choc zmienna geometria a zwykla to duza roznica,chyba brak turbodziury moze sie poszczycic BMW z silnikiem M550d tri-turbo
    No ja do Wielunia mam gdzies 4km moze, jak bede mial alfke bardzo chetnie podjade na spota

Użytkownik Fachowiec Avatar FXX
    Auto
    Peugeot 508 II / Peugeot 308 T9

Domyślnie

A w którą stronę te 4km? Nawet bez Alfy możesz wpadać, na wieluńskich spotach nie ma wymogu posiadania Alfy

Mark.87
    Gość

Domyślnie

4km w strone Turowa
    badz przed fotoradarem jadac od Dabrowy w prawo , 4km dokladnie,
    No moze wpadne jesli bede mogl

Użytkownik Rowerzysta Avatar megalanca
    Mieszka w
    Mikołów
    Auto
    Alfa romeo 159 2,4 TI SW,1,9 16V TI,1,9 8V

Domyślnie

Cytat Napisał Mark.87 Zobacz post
    Skoro jest najmniej awaryjnym autem -to dlaczego ma tyle usterek??
    alfa v volvo ten sam segment,te same roczniki,te same silniki, podobna cena dlaczego porownanie mialo by byc bez sensu?? to do czego porownac alfe
    Kolego 159 nie jest autem specjalnej troski jak 156 czy 166 ale nie jest bez wad powiem krótko to nie jest samochód dla każdego a jak czytam że 159 jest najmniej awaryjnym samochodem w swojej klasie to jakoś nie do końca w to wierzę.Ja mam 159 SW z 2008r z 210 konnym dieslem 2,4 jest troszkę dłubnięty ale bez szaleństw jeżeli chodzi o silnik to jestem bardzo zadowolony ma piękne brzmienie pali średnio 8l i ma piekielny moment obrotowy oczywiście klapy,Egr, i DPF wywalone,skrzynia to F40 a te się nie psują padają Oplowskie skrzynie stosowane z silnikami 1.9 jeżeli chodzi o komfort to średnio auto jest dość twarde ale przez to stabilne mam wersje TI która ma koła 19'' i obniżone zwieszenie więc cywilne wersje mogą być bardziej komfortowe,co do korozji to mimo że auto ma 7lat jak na razie nic nie zauważyłem.O samochodzie mówią różnie ale większość tych opinii pochodzi od osób które nigdy tym samochodem nie jeździły ja powiem ci tylko tyle że auto nie jest idealne ale wszystko ci wynagrodzi swoim wyglądem i tym jak się prowadzi.Do Volvo Alfy nie porównuj bo to zupełnie inne samochody 159 to tak naprawdę przerośnięty kompakt a żeby zrozumieć o czym mówię musisz do niej wsiąść.