Strona 1 z 7 1234567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Temat: Alfa 159 kontra???

Mark.87
    Gość

Domyślnie Alfa 159 kontra???

Czytam i czytam i coraz bardziej zniechecam sie do Alfy,a dlaczego?
    Klapy wirowe ktore trzeba usunac,egr ktory trzeba zaslepic przekladnia kierownicza no i ta felerna skrzynia biegow ktora kosztuje majatek a moze sie popsuc w kazdej chwili,w najgorszym wypadku po zakupie trzeba wylozyc 3tys +rozrzad,oleje i filtry a to juz wychodzi ladna suma
    Im wiecej czytam tym bardziej sklaniam sie ku alternatywie czym jest VOLVO S60 2,4 D5 gdzie niema takich kosztownych usterek, I tutAJ pojawia sie zagadka co wybrac bo serce mowi Alfa a rozum Volvo,
    Moze ktos mnie oswieci jak sprawy stoja realnie

Użytkownik Fachowiec Avatar LukaSS
    Mieszka w
    Biała Podl./Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 147 JTD 16V 140KM; Yamaha XTZ 800 Super Tenere

Domyślnie

Proste. Jak Ci nie pasi Alfa to nie kupuj, po co się będziesz męczył, narzekał i robił negatywny PR marce.

Użytkownik Świeżak Avatar Miki6830
    Mieszka w
    PLE
    Auto
    147 1.9 JTD16v

Domyślnie

Zależy na co trafisz. Kupisz jakieś felerne Volvo i zaczniesz mówić że się psują bla bla bla. 159 jest chyba najmniej awaryjnym samochodem w swojej klasie. Poza tym porównywanie Volvo do Alfy jest bez sensu.

Mark.87
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Miki6830 Zobacz post
    Zależy na co trafisz. Kupisz jakieś felerne Volvo i zaczniesz mówić że się psują bla bla bla. 159 jest chyba najmniej awaryjnym samochodem w swojej klasie. Poza tym porównywanie Volvo do Alfy jest bez sensu.
    Skoro jest najmniej awaryjnym autem -to dlaczego ma tyle usterek??
    alfa v volvo ten sam segment,te same roczniki,te same silniki, podobna cena dlaczego porownanie mialo by byc bez sensu?? to do czego porownac alfe
    Ostatnio edytowane przez Mark.87 ; 16-11-2015 o 20:30

Użytkownik Świeżak Avatar Miki6830
    Mieszka w
    PLE
    Auto
    147 1.9 JTD16v

Domyślnie

Volvo to niedzielny obiad u babci, Alfa pogo na The Prodigy.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Miki6830 Zobacz post
    Volvo to niedzielny obiad u babci, Alfa pogo na The Prodigy.
    Uśmiałem się strasznie. Co raz to dziwniejsze porównania.

A w temacie - Wszystko zależy od egzemplarza na jaki trafisz. W każdym modelu zderzają się jakieś usterki. Jeśli ktoś o auto wcześniej nie dbał to przekonasz się jak wyglądają w praktyce. Jeśli natomiast ktoś o auto dbał możesz nigdy się o nich nie dowiedzieć. Przy takim wyborze zawsze trzeba każdym z modeli się przejechać i wtedy zaczynać na poważnie rozważania gdyż odczucia z jazdy to kwestia subiektywna.

Mark.87
    Gość

Domyślnie

No wlasnie, a volvo mnie przekonuje fotelami bo maja strasznie wygodne,poza tym bezpieczenstwem wiem alfa tez ma 5gwiazdek,zabezpieczeniem przed rdza,komfortem,
    nie jechalem alfa dlatego nie wiem jak sie prowadzi ale rozwazam jedno z tych aut, i wybor jest trudny

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

W takim układzie musisz przejechać się 159. Jest komfort całkiem przyzwoity, fotele Ti mają coś w sobie, bezpieczeństwo na poziomie a problemów z rdzą chyba też nie było.
    Jazda obowiązkowa - zweryfikuje wszystkie plusy i minusy nad jakimi można się zastanawiać na sucho.

Użytkownik Fachowiec Avatar ris
    Mieszka w
    KRK
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Mark.87 Zobacz post
    Skoro jest najmniej awaryjnym autem -to dlaczego ma tyle usterek??
    Kolego usiadłeś na forum Alfy poczytałeś dowiedziałeś się dużo to teraz posiedź na forach Volvo jak tam też sie przerazisz to się przenieś na WAG-a lub AUDI a na końcu kupisz rower.

Wszystkie samochody sa dobre, których nie mamy. Pech ce , ze mam sąsiada, który ma Volvo w tamtym roku gdzię w marcu coś mu się skichało i auto nie odpalało. Auto było w ASO ( kilku ) goście nie byli wstanie zdiagnozować o co kaman, auto odebrał po roku jak mu zmienili pół auta i wgrali nowy soft a w między czasie kupił astrę 2 i przez rok nią jeździł bez problemów. No ale to Ty będzisz kupował więc wybór nalezy do Ciebie. Wszystkie auta kosztują jeśli chodzi o obłsugę jedne więcej inne mniej ale jak sie porywasz na volvo to do tanich nie należy.

Użytkownik Znawca
    Auto
    AR G

Domyślnie

Cytat Napisał Mark.87 Zobacz post
    No wlasnie, a volvo mnie przekonuje fotelami bo maja strasznie wygodne,poza tym bezpieczenstwem wiem alfa tez ma 5gwiazdek,zabezpieczeniem przed rdza,komfortem,
    nie jechalem alfa dlatego nie wiem jak sie prowadzi ale rozwazam jedno z tych aut, i wybor jest trudny
    Po co komu wśród "Alfaholików" taki malkontent? Idź i kup to Volvo i klnij na ichnim forum na jakie "gó***o" trafiłeś itd itp...

Albo śnisz o Alfie albo nie zawracaj gitary... szkoda żebyś psuł PR Alfie jak zauważył Lukass - Alfa zrobiła gigantyczny skok jakościowy i prześcignęła tym prawie całą konkurencję, albo pomagasz marce, albo leć po to Volvo

btw Volvo jest tak bezawaryjne że w nowym S40 mojemu pracownikowi wystrzeliła 2x poduszka w czasie jazdy, a teraz jeździ bez - bo mówi że już ma dość kichania ze złamanym nosem...