Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 89

Temat: tuning przodu GT a'la 159/Brera?

Użytkownik Znawca Avatar opozycjonista
    Auto
    Kotek XE

Domyślnie

Cytat Napisał heliogabal Zobacz post
    Jak połowa forum kładzie alfy na glebie i daje ujemny camber to jest fajnie i sensownie, mimo że miskę olejową trzeba klepać co tydzień. A jak ktoś chce zmienić przód z brzydkiego na ładny, to kurka zamach na cnotę...
    jest też opozycja i dla takich przeróbek - zarówno do szurania autem po asfalcie jak i kół pod kątem jakby się zawieszenie połamało
    ...o lambodoors swego czasu sporo pisałem na tym forum, z tego co pamiętam niektórym ciężko było się pogodzić z tym że ktoś
    się nie pierdoli tylko jasno wyraża swoje bardzo negatywne zdanie

dla mnie czysto subiektywnie przód jest najsłabszą stroną designu GT, bok i tył są dla mnie perfekcyjne i uważam je za całkowicie ponadczasowe
    pomimo tego nigdy nie wpadłbym na pomysł zmiany przodu ani na oparty na Brera ani na przeróbkę na ufoludka jak w linku w temacie

dla mnie AR to taka fajna marka z historią i wieloma pięknymi modelami, nie chcę widywać aut AR poprzerabianych jak Calibra pod Tesco i tyle
    a że widywałem, widuję i będę widywał to zupełnie inna kwestia, tu przełożenie jest niezwykle proste - im tańszy model na rynku tym więcej
    koszmarnych jego przeróbek na drodze, dlaczego - ja wiem dlaczego ale niech każdy sam sobie to wyjaśni

mam pytanie - dużo znacie przeróbek przodu w takim modelu i pytanie pomocnicze - ile byłoby dzisiaj warte takie auto z przodem od innego modelu ?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa-romeo-giulia-gtv-5.jpg
Wyświetleń:	60
Rozmiar:	95.7 KB
ID:	190013
    Ostatnio edytowane przez opozycjonista ; 04-02-2016 o 11:52
    ...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Romulus
    Auto
    Alfa Romeo GT Distinctive, 1.9 JTD 2004r.

Domyślnie

Cytat Napisał opozycjonista Zobacz post
    jest też opozycja i dla takich przeróbek - zarówno do szurania autem po asfalcie jak i kół pod kątem jakby się zawieszenie połamało
    ...o lambodoors swego czasu sporo pisałem na tym forum, z tego co pamiętam niektórym ciężko było się pogodzić z tym że ktoś
    się nie pierdoli tylko jasno wyraża swoje bardzo negatywne zdanie

dla mnie czysto subiektywnie przód jest najsłabszą stroną designu GT, bok i tył są dla mnie perfekcyjne i uważam je za całkowicie ponadczasowe
    pomimo tego nigdy nie wpadłbym na pomysł zmiany przodu ani na oparty na Brera ani na przeróbkę na ufoludka jak w linku w temacie

dla mnie AR to taka fajna marka z historią i wieloma pięknymi modelami, nie chcę widywać aut AR poprzerabianych jak Calibra pod Tesco i tyle
    a że widywałem, widuję i będę widywał to zupełnie inna kwestia, tu przełożenie jest niezwykle proste - im tańszy model na rynku tym więcej
    koszmarnych jego przeróbek na drodze, dlaczego - ja wiem dlaczego ale niech każdy sam sobie to wyjaśni

mam pytanie - dużo znacie przeróbek przodu w takim modelu i pytanie pomocnicze - ile byłoby dzisiaj warte takie auto z przodem od innego modelu ?

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	alfa-romeo-giulia-gtv-5.jpg
Wyświetleń:	60
Rozmiar:	95.7 KB
ID:	190013
    mądrze piszesz ale nasze GT 2003-2010 nigdy nie osiągnie statusu poprzdniczki ze względu na dzisiejszą cenę i ilośc wyprodukowanych egzemplarzy. Myślę, że większe szanse na to ma Brera....Zgadzam się także, że inne elementy naszych GT są perfekcyjne ale ten przód mnie smuci...idąc nawet dziś koło 147mki pomyślałem, że nawet te mają je ładniejsze tyle, taki mam kompleks- kompleks przodu Może się tu wylecze, może nie, we will see

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Cytat Napisał Romulus Zobacz post
    mądrze piszesz ale nasze GT 2003-2010 nigdy nie osiągnie statusu poprzdniczki ze względu na dzisiejszą cenę i ilośc wyprodukowanych egzemplarzy. Myślę, że większe szanse na to ma Brera....Zgadzam się także, że inne elementy naszych GT są perfekcyjne ale ten przód mnie smuci...idąc nawet dziś koło 147mki pomyślałem, że nawet te mają je ładniejsze tyle, taki mam kompleks- kompleks przodu Może się tu wylecze, może nie, we will see
    Aktualne GT sprzedalo sie w ilosci ok 80 tys egzemplarzy.
    GT Junior z zdjecia powyzej w obu wersjach silnikowych w 104 tys..

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Użytkownik Znawca Avatar szkodnik
    Mieszka w
    Radom,okolice
    Auto
    była 156:)jest GT Q2

Domyślnie

Cytat Napisał heliogabal Zobacz post
    Typowe reductio ad absurdum, bo autor wątku niczego nie wspominał o lambo doorsach i parapecie na bagażniku.

Jak połowa forum kładzie alfy na glebie i daje ujemny camber to jest fajnie i sensownie, mimo że miskę olejową trzeba klepać co tydzień. A jak ktoś chce zmienić przód z brzydkiego na ładny, to kurka zamach na cnotę...
    dałem przykład znanej gt )i tyle tam juz malowanie czarnych pasów samoch popsuło)jak cos mi sie nie podoba to pisze:
    )

Auto
    Kotek XE

Domyślnie

mam nadzieję że się przekonasz do GT może zrobisz lampy z czarnymi ramkami, może wrzucisz nakładki lusterek (też nie droga historia a fajnie wygląda, oryginały
    fabryczne cały czas łatwo dostępne) i polubisz przód bardziej niż teraz

serio, też za nim nie przepadam i nigdy nie przepadałem, jest jaki jest, bok i tył mi rekompensuje

z tych niecałych 81k wyprodukowanch sztuk GT dzisiaj zostało max 60-70%, reszta trafiła na części/rozbiła się itp
    ile zostanie sprawnych GT za 10 i za 20 lat? niewiele
    w porównaniu do juniorki o dobre egzemplarze naszych GT będzie jeszcze trudniej z uwagi na konieczną do ogarnięcia
    elektronikę, wyświetlacze... klasyka bez elektroniki jest łatwiej zachować, spokojnie, GT zdrożeją tylko jeszcze nie teraz

pierwsze GT jakie miałem kupiłem latem 2006 roku, nadal mi się nie znudziło jako model

jeszcze odnośnie przodu - przy czarnym/ciemnym lakierze dla mnie ciekawą optycznie zmianą są białe kierunki
    w przednim zderzaku, nie da się ich kupić bo nigdy takich nie było, trzeba wydłubać ze zwykłych seryjnych kierunków
    pomarańczową płytkę barwiącą i zastosować pomarańczową żarówkę, wspominam o tym bo łatwo to zrobić, koszty niemal
    zerowe a może się akurat spodoba
    ...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Romulus
    Auto
    Alfa Romeo GT Distinctive, 1.9 JTD 2004r.

Domyślnie

Cytat Napisał opozycjonista Zobacz post
    mam nadzieję że się przekonasz do GT może zrobisz lampy z czarnymi ramkami, może wrzucisz nakładki lusterek (też nie droga historia a fajnie wygląda, oryginały
    fabryczne cały czas łatwo dostępne) i polubisz przód bardziej niż teraz

serio, też za nim nie przepadam i nigdy nie przepadałem, jest jaki jest, bok i tył mi rekompensuje

z tych niecałych 81k wyprodukowanch sztuk GT dzisiaj zostało max 60-70%, reszta trafiła na części/rozbiła się itp
    ile zostanie sprawnych GT za 10 i za 20 lat? niewiele
    w porównaniu do juniorki o dobre egzemplarze naszych GT będzie jeszcze trudniej z uwagi na konieczną do ogarnięcia
    elektronikę, wyświetlacze... klasyka bez elektroniki jest łatwiej zachować, spokojnie, GT zdrożeją tylko jeszcze nie teraz
    w takim razie trzeba inwestowac w Brery bo za kilka lat zostanie ich na rynku niecałe 10 tysięcy sztuk

a co do przodu GT...dam znać czy coś zrobiłem...jak na razie szukam lekarstwa na trzeszcącą trójke i nie ma magika co by mi pomógł bez wymiany skrzyni czy wałka

Auto
    Kotek XE

Domyślnie

Brera - pewnie zostanie ich jeszcze mnie niż te 10k

...za grosze teraz Lancia Kappa Coupe, mniej niż 4k sztuk
    ...

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    GT 1.9 JTD

Domyślnie

Junior to jest to co kocham najbardziej. Wszystkie tego typu auta alfy, fordy, fiaty, itd. Sa to auta wyjatkowe i zrobic z nimi cokolwiek zeby nie wyszla kaszana jest ciezko. Jak juz idziemy w kierunku tamtych lat to mysle ze dobrym przykladem bedzie Eleanora.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar omen
    Mieszka w
    Piekary Śląskie
    Auto
    GT

Domyślnie

Raczej najlepszym

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Auto
    Kotek XE

Domyślnie

dla mnie Junior to najpiękniejsze "przyziemne" coupe, przyziemne bo za równie piękne auto uważam np DB5 - no ale cena zupełnie inna
    gdybym był decydentem w AR to kolejne GT byłoby analogią Juniora na takiej zasadzie jak Fiat 500 - stylistyczne odwołanie do autka
    z tamtych lat i rynkowy sukces ...z tego pomysłu skorzystało Renault, nowe Alpine nadchodzi
    ...