Ja używam swojej 159 do działalności gospodarczej, robie 50 tyś rocznie. I jestem zadowolony![]()
Ja używam swojej 159 do działalności gospodarczej, robie 50 tyś rocznie. I jestem zadowolony![]()
Zaraz ktoś napisze, że albo zainwestowałeś worek złota, albo masz wyjątkowo szczęśliwy egzemplarz.
A jest też taka (pewnie nie jedna) osoba, która w identyczny sposób wykorzystuje czterocylindrowy JTS i to bez większych inwestycji.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
przerobiłeś w swoim życiu kilkadziesiąt sztuk czy piszesz jak tam gdzieś napisali na forum ? Sorki, ale ja jest praktykiem. Tak jak potrafię wgnieść w glebę podjaranego posiadacza S222 tak samo mogę "pochwalić' posiadacza 6 po 2010. Masz do czynienia z tymi autami na co dzień czy tylko info z forum ? Gwoli ścisłości - nie miałem i nie ma osobiście żadnej 6. Może w 2018 coś się kupi, bo nowe modele stylistycznie urywają dup... + ta ciemna wiśnia... ehhh.... Pewnie widziałeś - czad nie ? Każdy normalny widzi i zazdrości przynajmniej tego "koloru".... no i jakości... summa sumarum.
- - - Updated - - -
jtdm to pancernik, to taki Rudy 102, zawsze dojedziesz, niech tam nawet klapy wpadną pod zawory, będzie jechał. 2.4 toż to porażka pod każdym względem > 200.000km. Taaa... to tylko 1 cylinder więcej niż w 1.9 jtdm. Tako rzecze przecież wikipedia. Ale spróbuj porównać robotę i wydaną kasę 1.9 vs 2.4. A gdzie i u kogo kupić "igłę" z tym silnikiem? Jedynie od Jurgena rocznik, 1913, który jeździł tym potworem do kościoła , który Niemiaszki 30 lat temu przerobiły na dyskotekę w weekendy a w tygodniu na kort tenisowy. :-)
- - - Updated - - -
Przecież wiesz bardzo dobrze, że tego silnika nie można uznać jako nawet " w sumie udany". Zaklinamy rzeczywistość ? Statystykę? Doświadczenie dziesiątków tysięcy użyszkodników tego motoru i jego wad konstrukcyjnych, który student II roku pilubudy jest w stanie w ciemno policzyć na kartce w kratkę ? Ten silnik to już jest 40 level "włoskiej tandety" . Oni jakby chcieli to się mogli po prostu bardziej postarać. Osobiście wydaje mi się, że 1.9 jtdm to był naprawdę jedyny pozytywny wypadek przy pracy tych włoskich tandeciarzy. Gdybam tylko, ale chyba im prąd wyłączyli jak projektowali ten silnik i nie mogli ugotować do końca tego swojego sosu do spaghetti .... i tym sposobem wyszedł im genialny diesel - nie ma on sobie równych do dzisiaj. Ot taki wypadek przy..... no własnie....
- - - Updated - - -
Ehh... nie wiem kiedy będzie mi się chciało wjechać 159 na kanał, ale wjadę i popykam fotki garażowanej codziennie 159. Mojej, naszej belli. Rocznik 2008. Deklaruję, żę potem wjadę Foką mk1 a 2002 roku, ale będzie zagwozdka.... tutaj premium (159) a za chwilę takie byle co.... padło z 2002. No na forach piszą od czasów eskorta, że F.... g..... wort.......Ja ją całą 159 wypiaskuję i zrobię na cacy, aby poprzedni właściciel nie miał żadnego stresu. Chcę i będę grać fair. Wiem już, że ta piękność i tutaj piszę bez cudzysłowia zagości w naszym garażu na długo. Bo ona jest po prostu piękna. Ale tandetna. Piękna. Tandetnie wykonana. Piękna.... trzeba resztę jej wybaczyć. Cóż - poprawię prostymi sposobami to tandeciarstwo w wykonaniu Makaroniarzy. Jej się to po prostu jak każdej Alfie vel Fiat należy. Jest ułomna. Trzeba pomóc.
Ostatnio edytowane przez radsky ; 30-09-2017 o 02:20
Radsky przestań już pajacować, bo pojęcia nie masz o czym piszesz. A mi się nie chce od nowa tłumaczyć, bo już jest wątek, gdzie kilka takich jadaczek zostało zamkniętych. Zaczyna się weekend i próbujesz kolejną gównoburzę wywołać?
- - - Updated - - -
Kogo obchodzi Twój szrot? Bo inaczej tego po tych opisach nazwać nie można. Nie mierz 159 miarą Twojej "perełki". A tak w ogóle, ostatnim razem pisałeś, że to 2009?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
pracujesz w maździe że ci za te bzdury płaca ?
pracuje jako mechanik w niemczech , i mam styczność z nowymi mazdami , hondami i oczywiście z niemieckimi , i szkoda że nie popykałem zdjęć spodu jak np do TUV szykujemy auto , kilkuletnie mają już gdzieniegdzie naloty rudej , od strony technicznej zgadza się , są wysokiej jakości . Ale vw też odwala lipę , począwszy od golf 4 po 6 występuje problem gnijących błotników przednich bo jako wygłuszenie stosują materiał trzymający wilgoć .
co do foki 1 hahaha , nie rozśmieszaj mnie , ostatnio jedną mogłem odkupić za 200eur 2001r bo cała zgnita , drzwi to tam nic , bo wymienisz , ale progi podłoga z tyłu nadwozia
jtd był dobry do czasu , na początku wrecz pancerny , bo włosi zrobili go z nadwyżką , chyba na wszelki wypadek , później zaczęli dziadować , odchudzać , ciąć koszty na materiałach i udziwniać typu klapy w kolektorze
Ostatnio edytowane przez sedici ; 30-09-2017 o 08:56
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Trzeba było jeszcze tym swoim mercem wjechaćDeklaruję, żę potem wjadę Foką mk1 a 2002 roku, ale będzie zagwozdka
Nie, nie w Mercedesie rdza to przemyślana funkcja konstruktorów! Dzięki otworom w podłodze poprawia się wentylacja i szyby nie parują![]()
Przy ogólnej ignorancji w temacie motoryzacji kolegi [MENTION=75468]radsky[/MENTION], pomyłka w dacie rozpoczęcia produkcji to mały pikuśJak już to od 2005![]()
Jeżeli zmiana napędu (z 1.9 na 2.0, skrzynia biegów) to popierdółka to ciekawe co dla Ciebie znaczy duża zmiana? Inna choinka zapachowa?
Druga sprawa. Czy gdzieś jest napisane jaki samochód nadaje się do firmy (np. działalności gospodarczej) a jaki się nie nadaje. Fabia lub inne Clio idealnie sprawdza się w korpo na niższym szczeblu (bo jest tania), a już nie sprawdzi się jako auto prezesa. Duster idealnie sprawdzi się w firmach budowlanych, geodezyjnych, weterynarii itp. ale prezes kupi coś innego. A8, S, lub 7 sprawdzą się dla szefów ale nie do śmigania od sklepu do sklepu. Podobnie [notranslate]Alfa[/notranslate]. Jeżeli informatyk musi pojeździć po okolicy to nie musi mieć terenówki, fabii. Może mieć każde auto, które mu odpowiada i do którego zmieści laptopa i kilka kartonów. Jeżeli odpowiada 159 to znaczy, że nadaje się do działalności gospodarczej. Poza tym przyjęło się narzekać na praktyczność 159. Owszem - Berlingo to to nie jest ale tragedii też nie ma.