Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy 12345678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 78

Temat: Paliwo w komorze silnika !!!

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Ludvigus
    Mieszka w
    Trzebownisko, Rzeszów, PL
    Auto
    Giulia 2.0TB, 147 1.6 TS

Domyślnie

Cytat Napisał Maciej340 Zobacz post
    A wierzcie mi, że po 15 minutach w samochodzie głowa pęka!!!
    Pocieszę Cię, że benzyna odparowuje, ale to potrwa.

ps. przechodzisz prawdziwy test PETROL-HEAD'a! ;-)

L.

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar Belfer
    Mieszka w
    Gorlice
    Auto
    Chwilowo: 156 GTA Q2, 159 TBI, Lancia Phedra FL, 147 2.0 3D, RAV4 04' i GT JTD

Domyślnie

Jeśli chodzi o ASO to Opole.
    Oprócz wymiany przewodu nie poczyniono niestety nic. Bynajmniej nawet nie spróbowano zneutralizować i to nie zapachu ale intensywnego smrodu benzyny!!!
    Więc wiesz co masz zrobić lub co im zasugerować, skoro nie radzą sobie z tym. Swoją drogą każdy alfista ma ponoć benzynę we krwi... Ty masz obecnie w płucach

Użytkownik Świeżak
    Auto
    Giulietta 1.4 MA, Opel Insignia 2.0D

Domyślnie

Jeśli chodzi o ASO to Opole.
    Oprócz wymiany przewodu nie poczyniono niestety nic. Bynajmniej nawet nie spróbowano zneutralizować i to nie zapachu ale intensywnego smrodu benzyny!!!
    Ja proponuję zwrócić auto z reklamacją usterki do ASO i poprosić o auto zastępcze do czasu usunięcia smrodu zagrażającego zdrowiu i życiu albo wymianę auta. Ja po takim smrodzie benzyny czy rozpuszczalnika mam bóle głowy i wymioty, plus mdlenie, a to wystarczy do spowodowania wypadku przez narkotyczne opary. Jak będzie problem w ASO to trzeba podjąć kroki prawne i tyle. Mechanik zrobił co miał zrobić, a kierownictwo ASO albo FCA zachowując się jak Janusze biznesu kazali wydać taki jeżdżący pojemnik do wąchania kleju...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Giulia

Domyślnie

Auto z powrotem oddane do ASO po interwencji w Centrali. Telefon od FCA i za pięć minut dzwoni serwis.
    Jeśli nie zlikwidują tego smrodu będę chciał wymiany samochodu.

Użytkownik Alfista Avatar Andrzejsr
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    156sw 2.5V6, 166 3.2V6, 156 2.0TS 'cup'

Domyślnie

A tym razem zastępcze auto dali?

Co do benzyny we krwi Alfisti to inna sprawa faktycznie, że prawdziwa [notranslate]Alfa[/notranslate] pachnie benzyną, olejem, gumą i konserwacją ;-) Ja akurat lubię te zapachy, ale wiem że ( to nie żadne naciągania wymuszania itd.), ze są ludzie normalnie niemal mdlejący od nich, więc ewentualne takie zasłabnięcie w czasie jazdy... a Giulia przecież tarczy bezpieczeństwa nie ma.

Przepraszam Maciej , ale jak mawia mój przyjaciel - lepiej żartować niż chorować - z tą prawdziwą Alfą

A jeszcze co do aut zastępczych -czy macie użytkownicy Giulii ma takie usługi serwisowe, że na przeglądy przyjeżdża laweta i zabiera auto, a po przeglądzie odstawia ? w cenie auta oczywiście, nie jako dodatkowo płatne?

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo Giulia

Domyślnie

Andrzeju masz racje że lepiej żartować...
    Ale powiem Tobie, że i tym razem auta zastępczego nie dostałem nawet nikt pierwszy nie zaproponował

Użytkownik Rowerzysta Avatar Quadrifoglio156
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    czarny

Domyślnie

Cytat Napisał Andrzejsr Zobacz post
    A jeszcze co do aut zastępczych -czy macie użytkownicy Giulii ma takie usługi serwisowe, że na przeglądy przyjeżdża laweta i zabiera auto, a po przeglądzie odstawia ? w cenie auta oczywiście, nie jako dodatkowo płatne?
    Lubisz się znęcać
    Takie coś to masz w fordzie mondeo vigniale - za auto poprawne choć zupełnie taksówkowe. Można wszystko porównywać ale w swojej klasie - tzn z czymś to ma podobne właściwości jezdne, napęd, moc. Czyli nie każdy samochód jest sens porównywać z każdym.
    Alfa 156 2.0; Alfa 156 1.8, Alfa 145 1.4, Alfa 156 2.5V6 Modyficata, Alfa Giulietta M-Air Distinctive Sport Edizione Autodelta.
    LEGENDA ALFA ROMEO: ALFETTA.PL

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

No niedawno Infiniti Q50 oglądałem, klasa rzekłbym ta sama lub wyższa w zasadzie i 3 krotne takie zabranie i odwiezienie jest w cenie auta w czasie gwarancji (lub 3 krotne w roku ? hmm ale chyba 3 razy w czasie 3 lat gwarancji jednak, czyli na przeglądy) . Lexus o ile pamiętam też coś podobnego oferował.

Użytkownik Rowerzysta Avatar sebol75
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo Giulia Veloce, 159JTDm150@192/405, 147JTD

Domyślnie

Mi dwa razy dali zastępcze fajne auto (Giulietta QV a drugi to jeep GC), a do serwisu wole sam zawieźć zwłaszcza jak auto sprawne a jechałem z pierdola

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Mieszka w
    Rzeszów
    Auto

Domyślnie

Oczywiście że to zabranie i odstawienie, to efekt nikłej ilości serwisów w przypadku infiniti. Szanują czas właściciela najwyraźniej.
    Ale Tobie dali zastępcze, a koledze z wyciekiem benzyny dwukrotnie i na dlugo - nie. Chyba lepiej gdyby jasne zasady tu obowiązywały i pewność, a nie uznaniowość czy widzimisię. Od fuksa jest lotto, a nie serwis w czasie gwarancji.
    Ilości wizyt w aso w tak nowym wozie nawet nie ma co komentować. Pierdol czy nie.