Za same cztery sztuki NGK BKR6EKPA w sklepie w Szczecinie płaciłem 300 zł
No ale JTS ma tylko 4 świece a nie osiem...
Za same cztery sztuki NGK BKR6EKPA w sklepie w Szczecinie płaciłem 300 zł
No ale JTS ma tylko 4 świece a nie osiem...
Jak wyżej Brisk to gówno które mam i które nigdy więcej nie kupie...
Ostatnio edytowane przez fr33 ; 07-02-2010 o 16:17 Powód: ort.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Maciek tak się składa ze kolega andro34 mówił o moim przypadku, wymieniał mi wczoraj rozrząd i przy wkręcaniu świec (nie bylo duzego oporu) świeca się ukręciła.
Ostatnio edytowane przez fr33 ; 07-02-2010 o 16:18 Powód: ort
od 15-tu lat wykręcam i wkręcam świece zwykłym kluczem do świec.były nie raz problemy z ich odkręceniem bo były zapieczone.jednak nigdy nie zdarzyło mi się ukręcić świecy...
do wczoraj.
powiem inaczej.być może te świece sprawują się dobrze,mają jednak wadę konstrukcyjną w postaci zbyt cienkiego korpusu metalowego który pod wpływem niewielkiej siły ukręca się.
Ostatnio edytowane przez andro34 ; 05-02-2010 o 12:25
moja druga ulubienica...
To jest dokładnie to, o czym pisałem wcześniej. Wcale nie trzeba mieć krzepy, żeby te świece ukręcać. Jak wspomniałem zrobiłem to bez wysiłku ręką bez grzechotki założonej na klucz.
Inna sprawa, że świece sprawują się świetnie. Nie ma problemu z odpalaniem, jest moc. Spalanie w normie, nie wypadają zapłony. Jednak przy wymianie trzeba się po prostu modlić...
Pozdrawiam.
- Rafał
no koledzy moze te swice to Kupa ale tak jak pisalem mysle ze lepiej wyszedlem na tym kupujac caly komplet za 100zl niz NGK za powiedzmy te 600zl. a co do ukrecania to takie same zdanie mial gosc ktory mi wymienial swiece tzn ze scianka z gwintem jest bardzo cienka i jak powiedzialem sprzedawcy ze sie ukrecila przed uzyciem "sily" stwierdzil ze to nie mozliwe - a jednak czasami niemozliwe jest mozliwe. jezeli zrobie na tych swiecach nawet 15tkm bede zadowolony. pozdro
Z powodów osobistych i światopoglądowych odmawiam składania zeznań.
PILKA NOZNA DLA KIBOLI !!!
a ja mam platynowe brisk i nie narzekam
Ostatnio edytowane przez fr33 ; 07-02-2010 o 16:18