Strona 7 z 10 PierwszyPierwszy 12345678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 100

Temat: unimot - alfa gliną malowana

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Temat rzeka i nic więcej.

To rozstrzygnąć może tylko i wyłączeni sąd.
    Ale z chęcią poczytam jak sprawa potoczyła się dalej reszta pewnie też

ps Bocian, nie pisz więcej bo Twoja ilość postów (666) jest idealna do Twojej jazdy
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

ach - zagapiłem się i już mam więcej niż diobeł :-)

p.s
    piwko mi lecisz za tą turbinke u Adamsa

i ostatnio mój max coś niedomaga - 194 i nic więcej <płacze> ( dla wszystkich praworządnych - prędkość zmierzona nie na drodze publicznej z ograniczeniami )
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 06-03-2010 o 21:56

rejven
    Gość

Domyślnie

dziękii za rozsądek i logiczne myślenie

Użytkownik Znawca Avatar Izane
    Mieszka w
    Mysłowice- Śląskie
    Auto
    Alfa 159 1.9JTDm, MiTo 1.4 155KM Były: Alfa Romeo Giulietta QV TCT,Alfa Romeo 156 2.4JTD

Domyślnie

Cytat Napisał bocian Zobacz post
    ach - zagapiłem się i już mam więcej niż diobeł :-)

p.s
    piwko mi lecisz za tą turbinke u Adamsa

i ostatnio mój max coś niedomaga - 194 i nic więcej <płacze> ( dla wszystkich praworządnych - prędkość zmierzona nie na drodze publicznej z ograniczeniami )
    i po dioble niedomaga bo nie mosz już diobła na forum

Piwo za turbinke u Adamsa? pierwsze słysze no ale dobra niech będzie Bocian to przy następnym zlociku masz to jak w banku tylko przypomnij mi się jakie to piwo preferujesz?

ps moja nowa Turbinka dzis dawala chwile rady nowemu Porsche Carrera ktore spotkalem w Sosnowcu, 80-120 przez Sosnowiec gnalem z nia... az ciekawe ze panu z Porsche nie bylo szkoda zawieszenia O_o

Wybaczcie za troche offtopu

Co do tematu to tak jak pisałem, Tomasz i Rejven opisujcie tutaj sytuacje jak to się potoczyło gdyż każdy jest ciekawy

Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Izane ; 06-03-2010 o 22:06
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150@190 KM
    Alfa Romeo MiTo 1.4 T.B. 155KM
    Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde TCT '16

Alfa 156 2.4 JTD CF2 136@175 KM 370 NM Sportpack

"Moja jest tylko racja i to święta racja. Bo nawet jak jest twoja, to moja jest mojsza niż twojsza. Że właśnie moja racja jest racja najmojsza!"

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

pan ledwo zapiął 2 a ty już 3 kończyłeś ha haah

p.s.
    izane - piękny masz kolor alfy , i do tego 156 :-)

rejven - ja stoję z boku i obserwuję ( jak reszta na forum )
    do nas przemawiają fakty nie "krew"

Użytkownik Znawca Avatar Kali_33
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

jak mieli naprawić szkodę ze swojego ubezp. skoro poszkodowany nie zgadza się na oględziny ?
    cyt: "namawial mnie pan do dzialania wstecz i oszustwa ubezpieczyciela"

tak czy inaczej oględziny nie są potrzebne do tego, aby przyjąć reklamację i zachować się jak cywilizowana firma

rejven
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Kali_33 Zobacz post
    cyt: "namawial mnie pan do dzialania wstecz i oszustwa ubezpieczyciela"

tak czy inaczej oględziny nie są potrzebne do tego, aby przyjąć reklamację i zachować się jak cywilizowana firma
    O jakiej reklamacji Pan mówi?Na podrapany samochód gdzieś na ulicy?Jak już było powiedziane:Firma Unimot jest ubezpieczona od podobnuch wypadków i niema powodu żeby się migać od naprawy gdyby wypadek był z jej winy, ale Pan tomek nie chciał poddać samochodu oględzinom przez rzeczoznawcę ubezpieczyciela!

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

Cytat Napisał rejven Zobacz post
    O jakiej reklamacji Pan mówi?Na podrapany samochód gdzieś na ulicy?Jak już było powiedziane:Firma Unimot jest ubezpieczona od podobnuch wypadków i niema powodu żeby się migać od naprawy gdyby wypadek był z jej winy, ale Pan tomek nie chciał poddać samochodu oględzinom przez rzeczoznawcę ubezpieczyciela!
    Faktem jest, że powstała szkoda. Nawet jeśli nie było Pańskiej winy ma Pan obowiązek przyjąć reklamację klienta i jeśli firma jest ubezpieczona - można przekazać roszczenie Ubezpieczycielowi do rozpatrzenia. Na tym kończy Pan całą sprawę bez całej afery i opluwania się nawzajem, nie rozumiem co stoi na przeszkodzie aby taki był finał tego zdarzenia?

Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto

Domyślnie

Kali - ano to stało na przeszkodzie że chyba żaden ubezpieczyciel nie wypłaci ani grosza bez dokonania oględzin szkody i oszacowania kosztów przywrócenia do stanu przed szkodą

( zakładając oczywiście , że prawdą jest twierdzenie że "poszkodowany" się na to nie zgodził )

ale ok - serwis przyjmuje reklamację , kieruje sprawę do swojej firmy ubezpieczeniowej , przyjeżdża jakiś likwidator szkód aby oszacować straty i ...... - co ma oceniać skoro "poszkodowany" nie udostępnia pojazdu ?

p.s.
    na szczęście to nie mój kłopot ( ja mam swoje - zalane mieszkanie, czekam na likwidatora niech sobie ocenia )
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 08-03-2010 o 17:59

Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 2.0TS 1997

Domyślnie

ale ok - serwis przyjmuje reklamację , kieruje sprawę do swojej firmy ubezpieczeniowej , przyjeżdża jakiś likwidator szkód aby oszacować straty i ...... - co ma oceniać skoro "poszkodowany" nie udostępnia pojazdu ?
    otoż to - nie udostępni pojazdu, jego wybór, odszkodowania nie będzie i sprawa załatwiona

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia