Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy 1234567
Pokaż wyniki od 61 do 65 z 65

Temat: Audio w 156-trudne dobrego początki.....

Użytkownik Świeżak Avatar arturo
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa 156 2,4 JTD 2001r

Domyślnie

Cytat Napisał pitercvc Zobacz post
    panowie mam pytanie ? mam alfe 156 sedan 98r. radio kenwood kdcw 707 i glosniki hertz ktore dostalem od brata ktory zlikwidowal sklep z car-audio i wyjechal pracowac do GB bo w naszym pieknym kraju ledwie wiazal koniec z koncem ale do czego zmierzam ,w drzwiach juz wymienilem glosniki (wszystkie 6 sztuk) efekt jest powalajacy nic nie robilem tylko zamienilem fabryczne na te hertz-e normalnie jest super tylko za malo basu a sopran kruszy szkliwo na zebach i mam od niego glosniki tej samej firmy 6/9 ktore by pasowaly w tylna pulke ale nie znalazlem tam przewodow fabrycznych ktore ida od radia i teraz chcialem zapytac czy powinny gdzies byc czy np.w mojej wersji trzeba bedzie ciagnac nowe przewody od radia ,czy moze gdzies jest jakas kostka w ktora trzeba sie wpiac czy moze trzeba sie podlaczyc pod te kable ktore ida do drzwi ,nie zalezy mi na jakims pozadnym basie ale chcialbym zeby te w pulce zagraly bo z kolei mlodszy brat taki zestaw zamontowal sobie w vektrze i wedlug mnie nie trzeba zadnych wooferow i tak bas jest gleboki a zarazem czysty
    Jak do Hertz-ów dodasz dobry wzmak to zdecydowany bas się pojawi
    Jeśli będzie dalej mało to skrzynka do bagażnika.
    Jajka w półce bym sobie absolutnie odpuścił i puścił do sprzedaży a za to dobry wzmak lub skrzynia.

pitercvc
    Gość

Domyślnie

to mam rozumiec ze te 6/9 oddac bratu a w zamian bym sobie wziol wzmacniacz widzialem ze mial tam jakis ale firmy nie znam wiem tylko ze potencjometry sa podswietlane na niebiesko i cena byla 290pln a po subwoofera trzeba bedzie isc do sklepu

Użytkownik Świeżak Avatar arturo
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    Alfa 156 2,4 JTD 2001r

Domyślnie

Cytat Napisał pitercvc Zobacz post
    to mam rozumiec ze te 6/9 oddac bratu a w zamian bym sobie wziol wzmacniacz widzialem ze mial tam jakis ale firmy nie znam wiem tylko ze potencjometry sa podswietlane na niebiesko i cena byla 290pln a po subwoofera trzeba bedzie isc do sklepu
    To by było zdecydowanie najlepsze rozwiązanie dla ucha

pitercvc
    Gość

Domyślnie

dzieki arturo za rade i chyba tak zrobie dzisiaj wieczorem bedzie dzwonil brat wiec zrobimy zamiane
    Ostatnio edytowane przez pitercvc ; 03-01-2010 o 12:07

Użytkownik Pasjonat Avatar Nazar
    Mieszka w
    Bytom
    Auto
    Była 156 SW 2,4JTD by Cinsoft ---Jest 159 1,9JTDm 150KM Q-tronic'08 + Mito 1,6Jtdm Distinctive'08

Domyślnie

Hej . A ja mam w moim SW 156 nagłośnienie Bose i gra zacnie.. Jedynie co zmienilem to fabryczny woofer na skrzynie JBL 1204BR + Magnat EXCITE 801 Mono. Powiem jedno. Oprocz glosnikow wazne jest radyjko, bo jak alfe kupilem byl w niej Soniak..Po wlożeniu Alpine poprzedni wlasciciel pytal czy zmienialem glosniki. Ogolnie z wlasnego doswiadczenia moge powiedziec ze z radii typowo komercyjnych tylko-Alpine , Pioneer i Kenwood....Reszta gra juz klase nizej. Nawet Clarion sie z nowa linia posypal...Z kolei na Pionku na podbiciu sopranow 2 razy spalilem gwizdki i to na zwrotnicach. Wiec najlepsza opcja-Alpine bo zajebisty miekki i czysty bass, super sopran i nie popali glosnikow bo posiada jakies zabezpieczenia przed przesterami....Takze zanim pozmieniacie cale okablowanie i glosniki proponuje odsluchu na innym radyjku bo serio rozniece moga zabic..Pozdrawiam...