Pooglądalem sobie dzisiaj silniczek jeszcze raz przy wymianie świec, no i coś zauważylem...
1. Przy energicznym dodaniu gazu w okolicy kolektora ssącego (bądź w nim) slychać taki szum jakby zaciąganie powietrza... Nie widzę nigdzie nieszczelności... Może jest to odglos normalny? No chyba że zaciąga lewe powietrze
2. Chyba mam wywalone tuleje gumowe na tlumiku drgań (na drążku reakcyjnym). Na samym drążku to jeszcze spoko, guma jest dosyć twarda, choć troszkę spękana. Wymiana tego drążka to pikuś.... ALE! Wywaloną mam tuleję na tej lapie przykręconej do silnika! Jak wsadze w nią śrubę, to ta guma jest na tyle miekka że bez większej sily mogą nią tarmosić we wszystkie strony świata. Więc podlega wymianie! I tu pojawia się problem! Jak ją wymienić? Można taką tuleje bądź calą lapę dostać? Jak to ugryźć? Z tego co zauważylem to to samo ustrojstwo jest w TS'ie
Chyba prościej będzie wymienić tą tulejke na zalożonej lapie... Tylko z czego dopasować tą tuleje?
Znalazlem nr tej tulejki: 46420429 lub 60814467
Teraz muszę taką gdzieś kupić i w jakiś cudowny sposób ją wymienić nie rozbebeszając pól silnika...
Mam nadzieje że to winowajca tego lekkiego szarpnięcia przy ruszaniu...