witam jako ze od niedawna jestem na forum witam wszystkich jestem na etapie poszukiwań 159 znalazłem cos takiego http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C25843056.html jakie robi wrażenie przymierzam sie do tego autka macie jakieś pierwsze wrażenia
witam jako ze od niedawna jestem na forum witam wszystkich jestem na etapie poszukiwań 159 znalazłem cos takiego http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-1-9...C25843056.html jakie robi wrażenie przymierzam sie do tego autka macie jakieś pierwsze wrażenia
hej--ja też miałem wczesniej 156 2,4 JTD i silnik był idealny- czasami na wyświetlaczu świeciło sięjak na choince ale silnik nigdy nie zawiódł a miałjuż 240tyś km !!!!także im mocniejszy tym lepiej- ja teraz kupiłem ALFA ROMEO 159 1.9 JTDM 16v Turismo moc 150KM i jestem bardzo zadowolony- chociaż 156 w spalaniu była lepsza mimo że 159 ma 6 biegów,,,,Awaryjność- raczej udane jest to auto- jakieś plastiki np, dziśodkryłem przy szybie że sięodkleiły- ale to drodbostki, hamulce, sprzęgło , zawieszenie działąjąwyśmienicie- póki co wszystko działą świetnie- i nareszcie chyba udało im się zapanować na elektroniką któa szalała--a podnośnik szyby tyl;niej działa ale np, szyba nie ouszcza sięz nią- zauważyłę mniedawno ,,może uszczelka za sztywna- nie wiem,,poza tym - POLECAM .....Wczęsniej miałem też audi A6, A4 z 2006 i 2005 roku i ( A4) jużz tym dużym grilem i powiem Ci że nawet nie ma co porównywać- komfort, moc,,i wrażenia nieporównywalne----i w Audi ślinik mało coi nie eksplodował a miał 160tys przejechane- klekotało wszystko łacznie z zawieszeniem,,,
maxit, tutaj jest mowa o tym samochodzie z radomia: http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ar159-136.html
z Radomia to nie polecam, chińskie zupki to tak ale nie alfy
Sergio! Ragazzo! Amore mio! Dove si trova la bella Giulia?
Masz na mysli ten punkt holtop? Mozesz podac jakies konkrety na co u nich uwazac?
szukam i szukam i nic ciekawego
W linku który podałeś nie znalazłem tego ogłoszenia, chyba że to było jedno z tych wygasłych.
Dla zainteresowanych VIN tego auta to ZAR93900007152025, zdekodowany tutaj:
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...nr_vin-89.html
Przy okazji tego VIN-u co według was mogło być przyczyną napraw jak poniżej:
Data interwencji Usterka Numer kampanii Opis Km Gwarancja
2010-06-11 1088C141 POMPA WODNA SILNIKA 61350 Tak
2010-06-11 1016B101 GlOWICA GóRNA SILNIKA 61350 Tak
Ostatnio edytowane przez ostry ; 09-10-2012 o 09:40 Powód: Grzecznościowo od zainteresowanego autem pytanie ;)
Witam, jak w tytule, w najbliższym czasie myślę o alfie, sprzedałem a6 avant 1.8T z 2000 i teraz myślę o 159 ale raczej jtdm, audi dało po kieszeni więc benzyna odpada. Jeżeli ktoś w okolicy ma komis oferujący 159 to będę wdzięczny za opinie i linki do konkretnych egzemplarzy. Wiem że bardzo ciężko kupić w pl dobre auto, sam audi kupiłem w szwecji bo miałem dosyć jazdy po pl i oglądania szrotów, po alfę niestety nie pojadę tam bo są rzadkością, większość benzyny i w dodatku cho;ernie drogie.
Poszukuje Sportwagon, najlepiej ze skórą, silnik 1.9 150km ( podobno najlepsze rozwiązanie ) auto raczej do podróży niż do szaleństw, w miarę najbliżej świętokrzyskiego ale jak będzie warto to pojadę dalej
Mogą być linki i komentarze na PW lub mail bez znaczenia, byle były wiarygodne, na pewno auto na które się zdecyduje pojedzie do serwisu przed zakupem, bo wole parę stów odżałować niż potem tysiące wsadzić w doprowadzenie auta do stanu użytku.
Ps. budżet to ok 23tys
Dzięki za wszystkie namiary i pozdrawiam alfaholików![]()
Ostatnio edytowane przez flo333 ; 02-03-2014 o 19:58
flo333 - powiem Ci, iż oglądałem ostatnio kilka sztuk 159 SW 1.9jtdm i do 25 tysiaków ciężko dostać egzemplarz w który nie trzeba włożyć lekko 5 koła. Możesz w tej cenie dostać z początku produkcji i z najuboższym wyposażeniem i najsłabszym silnikiem Jtdm - 120km, ale szału nie ma. Ja odpuszczam poszukiwania 159 w tej kwocie, bo to szkoda kasy i nerwów na oględziny kolejnych igieł. Jak chcesz taką 159 sw z 1.9jtdm 150km z 2007/8r. i zarejestrowaną w PL to lekko 30 tysiaków trzeba mieć.
A daj spokój majster niektórym ludziom nie przetłumaczysz, pokupują tacy Alfy za śmiesznie niskie pieniądze i potem narzekają, że się psują. A wogóle czego to się przesiadać do innej marki jeździć Audi i tyle![]()