Zobacz wyniki ankiety: Głosuję na zdjęcie numer:

Głosujących
191. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1.

10 5.24%
  • 2.

5 2.62%
  • 3.

16 8.38%
  • 4.

104 54.45%
  • 5.

6 3.14%
  • 6.

21 10.99%
  • 7.

7 3.66%
  • 8.

19 9.95%
  • 9.

3 1.57%
Strona 7 z 14 PierwszyPierwszy 1234567891011121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 135

Temat: Zdjęcie miesiąca - październik

epion
    Gość

Domyślnie

moj kalendarz przez cały rok bedzie wisiał na październiku

Madzia M.
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał flatbeet Zobacz post
    ja tam się kompletnie nie sugeruje tym jakie auto jest na zdjęciu tylko oceniam zdjęcie za jego całokształt. nie zwracam uwagi na jakieś techniczne niuanse a głównym kryterium oceny jest moje, kompletnie subiektywne, "Podoba mi się".. tak jak wcześniej wspomniałem, Alfa ma być tylko dodatkiem a nie celem samym w sobie bo jak by mi zależało tylko i wyłącznie na zwykłym zdjęciu samego samochodu to takich zdjęć w internecie mogę znaleźć mnóstwo.. Alfa Alfa Alfa Alfa... a może właśnie w tych zdjęciach powinno chodzić o coś więcej niż tylko surowe skadrowanie samochodu? Wg mnie docenić należy pomysł i kompozycję bo zdjęcie samego swojego samochodu to każdy potrafi zrobić ale zaaranżować ciekawie przestrzeń i wpleść w nią umiejętnie Włoszkę to już niestety nie jest tak łatwo ..i tym właśnie ja się głównie kieruje.
    myślę że cześć osób zagłosował na 4 boo... bo wszyscy wcześniej też stanęli za tym zdjęciem murem. ja w pierwszym momencie też miałem oddać głos na 4 ale jak zacząłem się bliżej temu zdjęcie przyglądać to nagle zdałem sobie sprawę żeeee.. no d..y nie urywa ..brakuje mi tam aranżacji otoczenia bo auto samo w sobie wypadło na tym zdjęciu bardzo okazale
    ale tematu konkursu bym nie zmieniał ..ja w każdym razie na zdjęcie kolegi nie głosowałem ..sorry Mati
    No i właśnie o to mi chodziło! Gdyby to był konkurs na najładniejszy samochód,to czemu nie??? Każdy mógłby pstryknąć byle jakie zdjęcia i byłoby dobrze. Ale miały to być zdjęcia,gdzie Alfa nie jest celem sama w sobie...wychodzi na to,że jeżeli zrobiłabym fotkę przy śmietniku czy tam na złomowisku,to miałabym szanse wygrać,bo przecież nie liczy się pomysł Jeżeli chodzi o AR155,to jest ona pięknym autem!!!!

---------- Post dodany o godzinie 21:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:16 ----------

Cytat Napisał bocian Zobacz post

Madzia - ciekawe czy byłabyś tak samo nerwowa gdyby to twoja 145 wygrywała
    Ja nie jestem nerwowa dlatego,że to nie moja AR145 wygrywa tylko dlatego,że bezsensowne jest głosowanie na zdjęcie,które tak naprawdę nic nie przedstawia <prócz samego samochodu>!!!! To nie ten konkurs!!!

Strzala_1
    Gość

Domyślnie

Kurde żeby każda 155 tak cudnie wglądała 4 wymiata chce ja w kalendarzyku

Użytkownik Rowerzysta Avatar seboq
    Auto
    156 2.0 TS Sportpack 2000r.

Domyślnie

Jak mamy się dogrywać to proszę bardzo. Co sądzą szpece? ;]

Poza tym, poza tym. Niby nie oceniacie tutaj jakosci zdjecia, ale przeciez zalozeniem tego konkursu jest wylaniac najlepsze zdjecia z kazdego miesiaca po to zeby zrobic kalendarz, nieprawdaz? Wiec selekcja jakosciowa powinna byc tutaj pierwszym kryterium...

Przykro to mowic, ale wiekszosc zdjec nie nadaje sie nawet do druku na okladce notesiku.. taka prawda. Wiem co mowie.
    Ostatnio edytowane przez seboq ; 01-11-2010 o 22:04

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

seboq mi to, które się dostało do konkursu bardziej się podoba. Jak masz więcej to wyślij w przyszłym miesiącu, takie zdjęcie też by się przydało w kalendarzu

---------- Post dodany o godzinie 22:07 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:05 ----------

Cytat Napisał 75andrew155 Zobacz post
    To nie jest kółko fotograficzne tylko motoryzacyjne i głupotą by było wymagać od userów profesjonalki i znawstwa fotografii więc każdy głosuje jak uważa
    Właśnie i dlatego tzw. jury miało dopuścić do konkursu tylko przynajmniej poprawne zdjęcia. Reszta w rękach userów

mrutyna - już są 2 albo 3 156 w kalendarzu, moim zdaniem to za dużo, zwłaszcza, że 155, albo Giulietty nie ma w ogóle

Madzia M.
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał seboq Zobacz post
    Jak mamy się dogrywać to proszę bardzo. Co sądzą szpece? ;]

Poza tym, poza tym. Niby nie oceniacie tutaj jakosci zdjecia, ale przeciez zalozeniem tego konkursu jest wylaniac najlepsze zdjecia z kazdego miesiaca po to zeby zrobic kalendarz, nieprawdaz? Wiec selekcja jakosciowa powinna byc tutaj pierwszym kryterium...

Przykro to mowic, ale wiekszosc zdjec nie nadaje sie nawet do druku na okladce notesiku.. taka prawda. Wiem co mowie.
    Zgadzam się z Tobą...to mają być zdjęcia do kalendarza,a nie na papeterie!!!

Emeryt Fachowiec
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Giulia 2.0 Turbo 200KM '17

Domyślnie

Cytat Napisał Madzia M. Zobacz post
    Zgadzam się z Tobą...to mają być zdjęcia do kalendarza,a nie na papeterie!!!
    Problem w tym, że - jak napisał Andrzej:
    To nie jest kółko fotograficzne tylko motoryzacyjne i głupotą by było wymagać od userów profesjonalki i znawstwa fotografii więc każdy głosuje jak uważa
    Konkurs jak konkurs - trzeba umieć się sprzedać. To fotograf też powinien umieć robić?

Użytkownik Znawca Avatar pafka
    Mieszka w
    Jaworzyna Śląska
    Auto
    Alfa GT

Domyślnie

Szczerze to za bardzo nie wiem co napisać...
    Uważam, że obydwa zdjęcia pominięte są zdecydowanie lepsze niż zakwalifikowane do konkursu. Ile takich zdjęć jest jeszcze z tych wszystkich 40 osób które przysłały swoje zdjęcia?
    Z drugiej strony zdaję sobie sprawę, że wybór zdjęć jest to bardzo indywidualna sprawa - co doskonale widać po kolejnych głosowaniach, i nie chciałbym być na miejscu jurorów - bo nigdy nie dogodzi się wszystkim.
    A póki co to chyba jednak wygląda na to, że jury trafia w gusta wybierających, choć szkoda, że również nie w moje...

klekot ™ gorol Quadrifoglio Verde Avatar bocian
    Mieszka w
    SD ( Dąbrowa Górn. )
    Auto
    156 1.6 TS , GT 1.9 JTD ,159 SW Ti 2.0 jtdm , Volvo 4.4 V8 , Jeep GC WK2 5.7 Hemi

Domyślnie

i tym oto sposobem zamiast fajnego ( do tej pory ) konkursu zrobił się burdel

Madzia : "nie ten konkurs " - baw się w innym proste ( i nie obrażaj autora foty 4 i tych co na to głosowali "nic nie przedstawia" !!!! dla kilkudziesięciu osób głosujących to zdjęcie jednak przedstawia coś co ich urzekło )

seboq : "nie nadają się na druk nawet w notesiku" - nie drukuj sobie takiego notesika proste

same kurde fachowce i specjalisty fotografii się nagle obudziły - jak żeśta som takie super spece to przecież wiecie co kocha i lubi prosty naród więc zróbta im takie foty swoich bolidów i wtedy wygracie i będzie cacy

end

szkoda pisać dalej - teraz zwycięzca nie będzie czuł się w pełni wygrany
    bo fachowcy napisali inaczej niż głosujący
    Ostatnio edytowane przez bocian ; 01-11-2010 o 23:16

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

A w ogóle to się k...a nie znacie, bo najładniejsze jest zdjęcie numer 1! To spisek i wnoszę o unieważnienie wyników!