Strona 7 z 46 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 453

Temat: [147] Dobór sportowego zawieszenia, felg, opon

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Nie liczył by ma to wszystko klepane w tej samej fabryce na tych samych komponentach cena wynika raczej z ilości sprzedawanych sztuk...
    Oj wiem, szkoda że różnica jest aż taka. Ciekaw jestem jaka jest różnica między tymi ta-technix a mts-technik bo różnica cenowa 500zł. Od jednego z mechaników słyszałem że to jeden pies...

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Tak podobno to samo nawet pierwsze MTS'y miały wybite logo TA... Tak BTW znalazłeś gdzieś u nas TA do Alfy?

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    Tak podobno to samo nawet pierwsze MTS'y miały wybite logo TA... Tak BTW znalazłeś gdzieś u nas TA do Alfy?
    http://allegro.pl/zawieszenie-sporto...418449878.html

np. tutaj dealer TA-Technix z Wrocławia DB Tuning

Ostatnio edytowane przez drift-r ; 28-01-2011 o 17:13

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cena nie jest zła ale jakoś gwint za taką kasę mnie nie przekonuje, po za tym gwintowane zawieszenie bez regulacji siły tłumienia ma to do siebie, że im wyżej tym twardziej. Musze skoczyć do mechanika żeby spojrzał pod auto i powiedział czy coś jeszcze wymienić przy okazji i jak nie będzie innych poważniejszych wydatków to może się zdecyduje na jakiś lepszy kit...

EDIT: Przeglądam te zawiasy i raczej padnie na kit ale za cholerę nie mogę ię zdecydować czy -30 starczy czy lepiej -40 wrzucić. Ma ktoś u siebie w Alfie zawias -40mm?
    Ostatnio edytowane przez Pływak ; 01-02-2011 o 21:15

Użytkownik Alfa i Omega Avatar JackDaniels
    Mieszka w
    Northampton (UK) / Borek Szlachecki (PL)
    Auto
    166 Super

Domyślnie

Cytat Napisał GrzesiekK. Zobacz post
    Podaj numer sprężyn.
    Mam takie coś, ale teraz się wziąłem za szukanie info i nie coś nie gra. Ktoś mi podpowie co to za zestaw??

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

no stary ty masz springi eibacha. To nie jest Sportpack tylko Eibach pro kit albo pro sport.

---------- Post dodany o godzinie 22:00 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:45 ----------

tyle ze masz problem bo wychodzi na to ze masz springa od TS a nie od diesla :/

---------- Post dodany o godzinie 22:05 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 22:00 ----------

do 156 1,9 16V spring przedni powinien miec oznaczenie 1021001
    spring tylni jest taki sam do wszystkich silników i ma oznaczenie 1020002

I teraz zagadka czy auto ci bardziej siądzie czy mniej Miałeś ten zastaw juz założony czy dopiero kupiłes ?
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar JackDaniels
    Mieszka w
    Northampton (UK) / Borek Szlachecki (PL)
    Auto
    166 Super

Domyślnie

Bede wdzieczny jak bys rzucil okiem tu:

http://www.forum.alfaholicy.org/czes...ark_00_a-2.htm

bo gdzies sie zeznania nie zgadzaja...

Mialem je na aucie i dobijaly. Jak je kupowalem to myslalem ze Pro Kit do JTD i TS'a bedzie ten sam dajacy tylko inna glebe. Moj blad.

Tylko teraz do jakiego silnika one sa??? I co to wkoncu jest...

Administrator ds. zlotów Romeo Avatar LIGAR
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    było sobie 156 SW 2.4 JTD 2001 rok 180 ps...

Domyślnie

jak to co to jest ? Napisałem przecie....
    Na zdjęciu są przednie springi eibach pro kit do 156 1,6 TS 1,8 TS 2,0 TS. Te silniki raczej są lżejsze niż JTD a dobijanie na tym zestawie potwierdziło by tylko to co napisałem.
    Link co podałeś wyrzuca mnie na główna strone - chyba cos zle skopiowałeś.
    Przednie springi do wszystkich diesli maja numer seryjny 1021001. Do fałek zresztą też i co najlepsze GTA
    Tylny spring masz jeden rodzaj z numerem 1020002.
    Nie wiem jak jest ze sportwagonem bo nie chce mi iść do garażu i patrzyc na pudełko
    Przygody z naprawą "sprawnego" 2.0 TB V6 - http://www.forum.alfaholicy.org/gtv_...e_2_0_tb.html?

Gtv 2.0 V6 TB '99 + bonusy -> http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...ioholikow.html

Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto

Domyślnie

No i w chwili gdy już prawie zamówiłem zawieszenie gwintowane TA-Technix przypomniałem sobie, że ich obniżenie to 35-70mm czyli dość sporo i może okazać się za nisko. Na zimę wolałbym jak najmniejsze obniżenie.

Pojawiła się jednak opcja zakupu pakietu
    Eibach Pro System, które to są zdecydowanie droższe - około 2500zł z obniżeniem -30 przód i tył.

Zawieszenie całkiem przyzwoite i znalazłem kilka pochlebnych opinii, a firmy Eibach nie trzeba nikomu przedstawiać. Zastanawia mnie tylko to obniżenie bo patrząc na fotki białej 147 pokazywanej wcześniej przez flatbeet
    nie wydaje się być ona specjalnie niska, chociaz może takie właśnie obniżejnie jest prawidłowym kompromisem między wyglądem a użytkowaniem w naszych warunkach...

Od jakiegoś czasu robię taki test - mam trochę poharatany zderzak z przodu a ze względu na niskie temperatury i fakt, że na wiosnę zostanie on zastąpiony postanowiłem go nie ruszać i wykorzystać do potrzeb testu. Spód zderzaka jest pęknięty i trochę odgięty do dołu tak, że jest mniej więcej jakieś 30-50mm niżej niż powinien. Test polega na tym że sprawdzam w tej chwili gdzie mogę nim wjechać a gdzie nie bez przycierania. Ostatnio wracając ze Szczecina a konkretnie jadąc ze Strykowa do Brzezin (woj. Łódzkie) natrafiłem na fatalną, usianą dziurami drogę i bez przytarcia się nie obeszło. Inny przykład - zjeżdżając z parkingu w Galerii Łódzkiej też trzeba uważać bo można przytrzeć.

Dlatego też doszedłem do wniosku, że chyba niżej niż 30mm zawieszenia nie obniżę.

Pytanko - czy wie ktoś może czy można kupić gdzieś komplet Eibach pro system taniej niż za 2500zł?
    Ostatnio edytowane przez drift-r ; 21-02-2011 o 16:17

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał drift-r Zobacz post
    Zastanawia mnie tylko to obniżenie bo patrząc na fotki białej 147 pokazywanej wcześniej przez flatbeet
    nie wydaje się być ona specjalnie niska, chociaz może takie właśnie obniżejnie jest prawidłowym kompromisem między wyglądem a użytkowaniem w naszych warunkach...
    Też się właśnie obawiam obniżenia. Widziałem sporo fot z -30mm i do 18" moim zdaniem to trochę mało optymalne wydaje mi się -35 do -40

Pytanko - czy wie ktoś może czy można kupić gdzieś komplet Eibach pro system taniej niż za 2500zł?
    Poszło PW coby nie robić reklamy