Fakt, choć dyfuzory czy fotele swoją wytrzymałość muszą mieć..![]()
Fakt, choć dyfuzory czy fotele swoją wytrzymałość muszą mieć..![]()
pozdrawiam, Mariusz / AutoDS Team Poland / Alfa 147 1,9 JTD GTA-look, Alfa 159 SW 2,4 JTDm, Fiat X1/9
A orientował się ktoś z was ile kosztują te nowe aluminiowe elementy deski rozdzielczej zwłaszcza chodzi mi te z wersji po lift owej z taką fakturą przypominającą szczotkowane aluminium?
Nie wiem jak jest naprawdę, ale rok temu pytałem w ASO o możliwość wymiany tych plastików imitujących aluminium na prawdziwe aluminium. Powiedziano mi, że już nie ma takiej możliwości, i, że nie można kupić samych tylko elementów aluminiowych...
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()
Arkusik "szczotkowanej" folii i godzinka pracy
http://www.oknonet.pl/maszyny_obrobk...gallery,0.html
Tylko jak taką folijkę nakleić w jednej części na tych srebrnych elementach kierwonicy idzie to jakoś zdjąć?
LukaszS84
Dwa zatrzaski są na poduszce, odpinane od tyłu kierownicy (od strony liczników płaskim śrubokrętem) po zdjęciu plastikowej osłony, o środkowy panel kierownicy przykręcony jest trzema wkrętami też od tyłu, przy wypinaniu poduszki należy odłączyć akumulator.
Zadzwoniłem dzisiaj do ASO i za tą nakładkę na kierownicę chcą 450 zł...za tunel środkowy w full wersji tj. z 3 strefą klimatyzacji 1200 zł... chyba będzie trzeba okleić folią, albo poszukać na allegro. Piszę o tym ponieważ u mnie też odchodzi farba, mam jasne wnętrze i czarny prześwitujący plastik wygląda na prawdę nie ciekawie.
nie polecam oklejania folia.Ja mam oklejone i owszem ladnie to wyglada ale na upalach potrafia robic sie bomble(i to czasami bardzo duze) z ktorymi ciezko walczyc.Lepiej chyba zdjac i pomalowac u lakiernika.Zastanawiam sie wlasnie nad taka opcja ale to jak porobi sie calkowite dziadostwo.Narazie w miare to opanowalem.Folia z zakamarkow wywija sie nawet gdy jest podklejona pod spod plastiku.Najgorzej jest na otworach
A co mnie byście polecili?
W mojej 159 jest prawdziwe aluminium, jednak trochę porysowane, chciałbym to nieco odświeżyć.
Oklejanie raczej nie wchodzi w grę, bo powierzchnia nie jest gładka, te detale wykonane są z aluminium ze skośnymi paskami.
Można by to jakoś wypolerować by usunąć rysy, a może polakierować?
Pozdrawiam.
- Rafał