Zobacz wyniki ankiety: Głosuję na zdjęcie numer:

Głosujących
250. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • 1.

22 8.80%
  • 2.

24 9.60%
  • 3.

71 28.40%
  • 4.

133 53.20%
Strona 7 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 89

Temat: Zdjęcie miesiaca - styczeń

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    a

Domyślnie

Ludzie - jakie zdjęcia są .....każdy widzi..... (no może nie każdy) ale zabawny jest KTOŚ kto instruuje jak powinna być zrobiona już wykonana fotka. heheheheh
    Regulamin nie zmieniony ...
    Nie głosuję i niestety widzę, że foty też coraz słabsze.
    Jeszcze raz proszę, zmieńcie regulamin a uczestników i zdjęć będzie więcej i w finale będą lepsze zdjęcia
    Ostatnio edytowane przez Margor ; 29-01-2011 o 00:51

Użytkownik Pirat drogowy Avatar szykaz
    Mieszka w
    KSU
    Auto
    159

Domyślnie

Jak dla mnie 4 najlepsza.
    Jestem Szymon, mam 28 lat i jestem Alfaholikiem.

Moje Belle:
    obecna - 159FL SW 1.9 JTDm 16v '09: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...wsza_159_.html
    była - 156FL SW 1.9 JTDm 16v '04: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...lbiciela_.html
    była - 156 Sedan 2.5 V6 24V '00: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._v6_busso.html
    była - 156FL Sedan 1.9 JTDm 16v '03: http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...an_matiuk.html

Użytkownik Alfa i Omega Avatar shrek2oo7
    Mieszka w
    Warszawa, Poland
    Auto
    Alfa Romeo 147 2.0 TS 150HP Selespeed 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Pływak Zobacz post
    ...ale nie ma ładnych felg więc trzeba było zagłosować na 4 Jak dla mnie 4 najgorsza, zły kadr, kiepskie ustawienie aut po za tym wymagało by lekkiej poprawy kolorystyka/kontrast/balans bieli itp. itd. Imo w tej surowej wersji nie ma nic wspólnego z dobrym zdjęciem już fota shrek2oo7 ładniejsza gdyby tylko dobrze skadrować i walnąć dobrym aparatem ze statywu była by najlepsza
    Nad kadrowaniem się nie zastanawiałem, aparatu tragicznego chyba nie mam(Nikon D3100 + Sigma 70-300 APO), statyw miałem wtedy ze sobą, ale go nie rozkładałem bo miałem robić zdjęcia na rynku, a to foto robione z przypadku, akurat przechodziłem. Jest trochę poruszone, ale to delikatnie zamaskowałem. Właśnie tak myślę, że jak spadnie świeży śnieg to pojadę w nocy porobić swojej fotki .
    Ostatnio edytowane przez shrek2oo7 ; 29-01-2011 o 10:46

tomek_murawski
    Gość

Domyślnie

Ale czy tu chodzi o profesjonalną fotografikę czy o dobrą zabawę i oflądanie naszych autek z perspektywy człowieka przeciętnego...? Nie każdy posiada sprzęt oraz możliwości manualne aby zrobić super mistrzowską fotkę... Każdy samochódm jak i każde zdjęcie jest wyjątkowe i niekoniecznie musi być ospowiednio wykadrowane! Proporcja złotego środka nie powinna nas dotyczyć, a jeśli ktoś uważa inaczej, to może warto było by dla naszych speców od fotografiki założyć odrębny konkurs...

Użytkownik Maniak resoraków Avatar kamil825
    Mieszka w
    Żary
    Auto
    Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed

Domyślnie

Jak dla mnie nr 4 jest najlepszy.

kocis
    Gość

Domyślnie

1. - fajne ujęcie i widać, że to zimowa trasa
    3. - jest dynamika i śliczne tło

Przekornie wybieram 3

Użytkownik Alfista
    Auto
    mam

Domyślnie

Cytat Napisał shrek2oo7 Zobacz post
    Nad kadrowaniem się nie zastanawiałem, aparatu tragicznego chyba nie mam(Nikon D3100 + Sigma 70-300 APO), statyw miałem wtedy ze sobą, ale go nie rozkładałem bo miałem robić zdjęcia na rynku, a to foto robione z przypadku, akurat przechodziłem. Jest trochę poruszone, ale to delikatnie zamaskowałem. Właśnie tak myślę, że jak spadnie świeży śnieg to pojadę w nocy porobić swojej fotki .
    Wiadomo zdjęcie nie było robione na konkurs niemniej jednak koncepcja takiego zdjęcia mi się osobiście podoba...

Cytat Napisał tomek_murawski Zobacz post
    Ale czy tu chodzi o profesjonalną fotografikę czy o dobrą zabawę i oflądanie naszych autek z perspektywy człowieka przeciętnego...? Nie każdy posiada sprzęt oraz możliwości manualne aby zrobić super mistrzowską fotkę... Każdy samochódm jak i każde zdjęcie jest wyjątkowe i niekoniecznie musi być ospowiednio wykadrowane! Proporcja złotego środka nie powinna nas dotyczyć, a jeśli ktoś uważa inaczej, to może warto było by dla naszych speców od fotografiki założyć odrębny konkurs...
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Fotografika

Myślę, ze po to jest ten temat otwarty aby prowadzić dyskusję. Też jestem amatorem i oceniam jako amator i w przeciwieństwie do niektórych moja krytyka dotyczyła zdjęcia, a nie przedstawionego auta bo niestety konkurs sprawia wrażenie jak by się nazywał "auto miesiąca". Nie chodzi o profesjonalną fotografię, a o dobrze i ciekawie wykonane zdjęcie w miarę dobrym sprzętem aby na koniec roku było z czego zrobić naprawdę dobry kalendarz bo profesjonalne podejście do sprawy to wygląda tak http://www.youtube.com/watch?v=xkmhZrYdRs8

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Nie ma co ukrywać że dobry sprzet pomaga w zrobieniu dobrego zdjęcia. Co nie oznacza że nawet Hasselbladem nie można spieprzyć ujęcia a kompaktem zrobić wybitnego zdjęcia, można.

Użytkownik Romeo Avatar żuwik
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    166 2,4 JTD CF2 '00 ` ` ` ` ` ` ` ` ` 166 3,0 V6 CF3 '03

Domyślnie

A ja bym tam wolał mieć w kalendarzu 2. I szczerze - gdyby nie MF lampa nad prawym reflektorem to bym ochał i achał. Świetnie wyeksponowane logo AR! Klimatyczne, trochę mroczne, agresywne, no i Alfa w świetnym kolorze. Dla mnie SUPER!

4. bez pomysłu... Bez koncepcji ustawienia aut, jedno na światłach a drugie nie... Drugiego prawie nie widać. Lepsze światło na tło niż na auta. Kolega właściciel w podpisie ma zdjęcie w tym samym miejscu i tych samych aut, ale dużo ciekawsze.

1 nie, ładna ostrość, ale głównie widać błoto...

3 nie, auto czarne, tło białe a ciężko jednoznacznie stwierdzić gdzie krawędzie auta. Przebajerowane.

Tyle. Pomarudziłem se bo w tym miesiącu nic nie wysłałem. W zeszłym też. W przyszłym wyślę
    Ostatnio edytowane przez żuwik ; 30-01-2011 o 22:07

Użytkownik Romeo Avatar saroo
    Mieszka w
    Nidzica
    Auto
    Alfa Romeo 146 1.7 16v Bx. Alfa Romeo 164 3.0 V6

Domyślnie

Cytat Napisał żuwik Zobacz post
    3 nie, auto czarne, tło białe a ciężko jednoznacznie stwierdzić gdzie krawędzie auta. Przebajerowane.

Tyle. Pomarudziłem se bo w tym miesiącu nic nie wysłałem. W zeszłym też. W przyszłym wyślę
    Więc właściciel miał przemalować samochód czy śnieg? ;p Zawsze myślałem że jak obiekt na pierwszym planie kontrastuje w tłem to jego krawędzie są bardzo dobrze zanaczone i widoczne, widać myliłem się ;p Przebajerowania tego zdjecia również nie dostrzegam.

No no, czekamy na zgłoszenia