butla 35 litrow weszla bez problemunie pamietam, 30 albo 31,5 cm srednicy
dzieki temu jest troche wiecej bagaznika
no i tansza jazda, przy nieznacznie wiekszym spalaniu
![]()
butla 35 litrow weszla bez problemunie pamietam, 30 albo 31,5 cm srednicy
dzieki temu jest troche wiecej bagaznika
no i tansza jazda, przy nieznacznie wiekszym spalaniu
![]()
To na ile to wystarczy? 200km?
spokojna jazda 250-300km, zalezy ile do butli wejdzieprzy bardziej agresywnej jezdzie to ponizej 200
ja CPN mam pod nosem, w dalekie trasy nie jezdze to nie narzekam
![]()
55l wchodzi ;] jak ktoś nie wierzy to jutro cykne fotkeI fakt faktem żeby ją przełożyć przez otwór w bagażniku trzeba rozebrać tapicerkę i dosłownie wcisnąć butle używając siły. Średnica oczywiście 315mm.
wtedy to chyba wogole bagaznika nie ma![]()
No nie powiem jest.. słabo![]()
Ciekawe czy do Malucha też gaz zakładają![]()
mam mieszane odczucia co do instalacji LPG w GTV, zresztą LPG w w jakimkolwiek aucie, pracuje na stacji benzynowej i jak widze te stare beemki i co najgorsze ich właścicieli, jak widze tych golfiarzy z ich lowraiderami na gaz, to mi się nóż w kieszeni otiwera, a najgorsze jest jak typ podjedzie autem pod dystrubutor przyjdzie do "kasy" i prosi żeby mu zalać gazu za 10 zł do tej czerwonej calibry lub golfa trójki. Dlatego wole sobie sam zalać ES95 niż prosić kogoś żeby mi napełnił butle LPG, ale nie przeczę, opcja taniej i ekologicznej jazdy daję do myślenia i skłania ku zakładania instalacji LPG
Ostatnio edytowane przez dave ; 27-02-2011 o 04:13
Proponuje przejechać się kiedyś Gtv na porządnie założonym i dobrze wyregulowanym lpg. Gwarantuje że podczas jazdy nawet się nie zorientujesz czy jedziesz na pb czy lpg. Dla mnie też tankowanie za 10zł jest porażką ale chyba coś jest z Toba nie tak jak boisz się poprosić pracownika stacji żeby Ci gazu zatankował i dlatego wolisz płacić prawie 2x tyle za jazde na benzynie(tak przynajmniej zinterpretowałem Twoją wypowiedz). Widzę że jesteś z Brzeska, ja z Tarnowa a często przejeżdżam przez Brzesko więc jak się zrobi cieplej możemy się umówić na przejażdżkę moją Gtv na gazie. Może zmienisz wtedy zdanie co do lpg.
Pozdrawiam
A do malucha pewnie że się zakładaJest parę patentów ale najprostszy to reduktor przymocowany do tłumika(żeby był ciepły) i przemysłowa butla(taka jak do kuchenek) z tyłu na siedzeniu
Edit: A tak wygląda 55/315 w Gtv.
![]()
Ostatnio edytowane przez lukaszb ; 27-02-2011 o 18:38