czy średnie spalanie 1.9 115 km na odcinkach po 8 do 12 km w ilosci paliwa 7,5 l na 100 w terenie górzystym jest normalne jescze zima troche a u was jak to wygląda
czy średnie spalanie 1.9 115 km na odcinkach po 8 do 12 km w ilosci paliwa 7,5 l na 100 w terenie górzystym jest normalne jescze zima troche a u was jak to wygląda
wprawdzie nie mam klekota ale wedlug mnie normalne. Śmiem twierdzic ze w podanych warunkach nawet zadowalające.
Mi tyle pali bella 150 KM na odcinkach po 14 km w jedną stronę. Więc myślę że ok spalanie.
aha poprostu niedawno wymieniłem termostat i filtry wszystkie a się słyszy o tych cudownych spalaniach po 5 l w wv to się wieżyc nie chce temp 90 trzyma tak że ok jest już
Silnik 150 km nie jest rewelacyjnie oszczędny w mieście, na trasie jak jechałem 200 km średnie spalanie też wyszło mi 6 l na 100 km, ale światła korki robią swoje.
Hmm ... miałem okazję moim 1.9 115HP być w Kudowie Zdrój. Robiliśmy stamtąd wypady w błędne skały, do złotego stoku, do podziemnego miasta osówka ...
Przed każdą "wyprawą" resetowałem Trip B i ... chyba ani razu po trasie nie pokazało mi więcej niż 5.5l na kompie (więc realnie poniżej 6 by było).
To chyba zależy od stylu jazdy (operowanie gazem, hamowanie silnikiem...)
Tankowanie "do pełna" pozwoliło mi pojechać z Poznania do Kudowy Zdrój, potem wycieczki po Kotlinie, następnie powrót do Poznania i dopiero tam tankowanie - ostateczny rezultat z całej wyprawy - 5.8l/100 (a termostat był niesprawny - silnik dochodził do 70*C i koniec)
Nie mniej jednak na krótszych trasach i zimą przekraczam 7l/100 czasem co widać w moim motostacie![]()
Ostatnio edytowane przez barat ; 04-04-2013 o 16:05
@ Mój ALF
u nas ostatnio wyszło dokładnie w tym silniku 5,5 l/ ponad 100 km. Przy jeździe w trasie cały czas 140 km/h
Sluchajcie ja jak smigam tak do 120 km/h do szkolki, odleglosc po 50km w kazda strone, to tez 5,5 nie przekroczy (dokladnie nie pamietam) . Natomiast podczas jazdy po miescie to spalanie jest sporo wyzsze wiec srednią potrafi podniesc do 7, takze miasto mysle ósemke połknie a może i lepiej, bo raczej jezdze malo Eco
pozdr
W trasie mieszanej płaskie + górki oraz wsie i trasa, wyszło mojej Alfie średnio ok 6 litrów. 5,5 na płaskim i autostradzie i trochę ponad 6 po górkach jeszcze nie wysokich. Jutro jadę w trochę wyższe tereny to ew. napiszę jak spalanie. Sama dopiero zaczynam przygodę z Alfą więc sprawdzam spalanie co tankowanie![]()