vema za słaba?
Tak, góra tylko i wyłącznie TRW jeśli chcesz mieć spokój na dłużej.
dobra daje TRW i FASTy na dol
to "na dłużej" to na ile km ??
Tego się nie da określić, bo wszystko zależy od tego po jakich drogach jeździsz i w jaki sposób jeździsz. Będziesz jeździł po gładkich drogach bez dziur lub je omijał tak samo jak studzienki to zawiecha dłużej wytrzyma. To kwestia po prostu indywidualna, ale na pewno są trwalsze niż fasty, vemy itd.
OK rozważę ten temat ... pozostaje to do mojej decyzji. Dzięki za rady. a jak jest z tyłem ?
nie no gradacja jasna - TRW - Vema - FAST
a czy wymieniać teraz na przełomie zimy wiosny czy poczekać na lepszą pogodę ? a teraz na błocie mrozi itp dotrzeć te stare zawieszenie?
A co ma pogoda do zawieszenia? Auto ma mieć sprawne zawieszenie w każdych warunkach drogowych, ma jeździć i w błotnistej zimowej mazi i w tropikalnych upałach. Tylko od Ciebie zależy jak długo chcesz jeździć niesprawnym autem.
Co do wahaczy teknorota to pierwsza tulejka padła po 9kkm i generalnie jeszcze bym to uznał za wypadek przy pracy ale skoro przy 20kkm już był wyrąbany sworzeń to już nienajlepiej świadczy o tym wahaczu. Poza tym co z tego, że to tylko np. jedna tulejka z sześciu skoro nie ma na rynku pasujących tulei pod te gówniane zamienniki. Nie będę się bawił w regenerację jednej sztuki, montażem, demontażem jak zaraz padnie kolejna i zabawa od nowa. Nie miałbym pretensji, gdyby teknorot kosztował 200zł, jak FAST bo liczyłbym się z tym że może szybko się wytłuc ale ja za to gówno dałem prawie 400 zł za sztukę bo wmówiono mi, że jest lepszej jakości, podczas gdy jakość jest jak FASTA połowę tańszego. Następnym razem kupię tylko i wyłącznie TRW, aby w razie wysypania jednej tulei móc ją chociaż dokupić. W ori wahaczach TRW przy przebiegu 200kkm wszystkie sworznie były sprawne, na górnych po wymianie tulejek przejechałem jeszcze 20kkm zanim sworznie padły ale tylko ze względu na uszkodzenie gumek i dostaniu się do nich wody. W teknorocie gumki nie były uszkodzone a sworzeń miał luzy 3 razy takie jak w TRW!
Ostatnio edytowane przez viader ; 17-02-2016 o 15:44